unreliable recordings

Discussion in 'Television (MyTV frontend and TV-Server)' started by Chris84, March 11, 2008.

  1. Chris84

    Chris84 Portal Pro

    Joined:
    December 4, 2005
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    TV-Server Version: SVN 17523 (02-25-2008)
    MediaPortal Version: SVN 17523 (02-25-2008)
    MediaPortal Skin: default
    Windows Version: XP SP2 MCE / XP SP2 Prof full patched
    CPU Type: A64 3000+ / A64 X2 3800+
    HDD: SATA
    Memory: both 1GB
    Motherboard: MSI K8N Neo4-F
    Motherboard Chipset: Nforce4
    Motherboard Bios:
    Video Card: Geforce 5200/6600GT
    Video Card Driver: actual
    Sound Card: Onboard
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: TechniSat DVB-PC TV Star
    1. TV Card Type: DVB-S
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card: Hauppauge Nova-S Plus
    2. TV Card Type: DVB-S
    2. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: Dscaler
    MPEG2 Audio Codec: Dscaler
    Satelite/CableTV Provider: Astra


    Until last week i used MP 2.1.0 with the old webinterface. Due to the fact the old version was unable to use TV-Movie Clickfinder i now switched to TVServer and the new Webinterface, but run into trouble. My parents are using the system frequently so i'm not able to test very much.

    I have a dedicated PC for doing the recordings. It has two TV Cards. After installing the TV Server i tried to use the server for recording and streaming and had a lot of problems. After connecting with a streamingclient the server seems to get confused. It tells me there is no free card, when one recording is running. When i check this in Webinterface or TV Server Config i can see one card is idle.

    Most times after connecting via client the server stops to start new recordings. It simply ignores them. First i thought it would be a problem with channelmappings. So TV Server doesn't recognizes the free card would be able to get the required channel. But this theory seems to be wrong, cause after some restarts the server worked again well with both cards and multiple syncron recordings.

    Then i deleted all my recordings by webinterface, again the server stopped starting recordings. (Maybe cause webinterface also deleted the destination folder?)

    I now stopped using any client and created a dummy file to stop webinterface from deleting the folder. Now it seems to work. He started the required recording. I then added a recording with a starttime in the past. (entered @ 20:05, offical start @ 20:00, start of recording @ 19:55 ) the server simply ignored it. A earlier entered job that should start @ 20:10 started as required.

    I'm very confused about all this.



    There seems to be some problems.


    Maybe i'm able to do some additional tests next weekend.

    Hope anyone has a idea, but i'm afraid there are to many unknown variables to solve my problem.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. ronilse
    • Premium Supporter

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    When this happens collect all logs with MPTesTool & attach them to your post.
    To me it seems that channels are not mapped to both cards (TV Setup -> TV Channels -> TV Mapping -> check in drop down menu that all channels are mapped to both cards).
    If you can decrypt(if you use that) more then one channel/card you set that in TV Setup -> TV Servers -> Your server name -> Select the card & set correct cam limit.

    Regards
    Roy
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!