Up and running in Canada...I <3 MediaPortal!

Discussion in 'OffTopic' started by nekkidtruth, February 27, 2006.

  1. nekkidtruth

    nekkidtruth Portal Member

    Joined:
    February 27, 2006
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Technical Support Representative
    Location:
    London, Ontario Canada
    Ratings:
    +0 / 0
    Earlier this week I was looking for some type of media center software for Windows. I've fiddled with NeroHome and Freevo (Under Linux of course.), but I wasn't satisfied with either of them. During my research I came across MediaPortal. I was quite skeptical at first, thinking it was going to be full of bugs and barely usable. Boy was I wrong.

    Although I did come across some minor issues, everything appeared to work fine after the initial installation. I didn't have a TV Tuner card but needed something to organize the videos and music I download.

    After about 2 days of playing with MediaPortal, I became antsy and was seriously considering purchasing a TV Tuner card as I have analog cable and wanted some of the benifits most digital cable providers offer (Such as pausing live tv, rewinding live tv etc.). So I "misplaced" some bills, and ran out to purchase a Hauppauge WinTV PVR150 MCE.

    I slipped the card in and was up in running within MediaPortal with very little effort! (I initially ran into a few minor difficulties that I managed to resolve quickly.)

    Everything is up and running great! I'm VERY happy! You guys have done an absolutely amazing job with this software and I most definitely look forward to future versions.

    As a little tease (For anyone currently considering using this software), I offer a screenshot of my EPG complete with TV logo's that I've customized to match the guide!



    Thanks again to all those who work on MediaPortal. Keep up the awesome work!

    [​IMG]

    P.S: I was able to find the resolution to all of my issues here in the forums. I salute the community for being such great support!
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Khris

    Khris Portal Pro

    Joined:
    July 2, 2005
    Messages:
    449
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    IT Geek
    Location:
    Edmonton, AB
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    If you can "misplace" a few more bills, you may want to consider taking your PVR150 back and getting a PVR500 dual tuner (so you can watch and record at the same time).

    I've been running MP for almost a year now and have seen numerous changes that have been implemented and improved and I agee that MP is the best as well! :)

    P.S. Where did you get your channel icons from? I pulled mine from the Zap2It website but they're a little large and look out of place.
     
  4. nekkidtruth

    nekkidtruth Portal Member

    Joined:
    February 27, 2006
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Technical Support Representative
    Location:
    London, Ontario Canada
    Ratings:
    +0 / 0

    Unfortunately, the PVR500 wasn't available at the time. In fact, I may end up having to order it online. That may be something I do in the future. :)

    As for the channel logo's, I just downloaded them from http://www.lyngsat-logo.com and editted them in Photoshop. For some of the logos I went to the individual station's site and just cropped etc. :)
     
  5. Khris

    Khris Portal Pro

    Joined:
    July 2, 2005
    Messages:
    449
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    IT Geek
    Location:
    Edmonton, AB
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    I got my PVR500 from HERE, which is located in London.

    As for the icons, I may just have to edit mine to be a bit smaller then. :)
     
  6. nekkidtruth

    nekkidtruth Portal Member

    Joined:
    February 27, 2006
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Technical Support Representative
    Location:
    London, Ontario Canada
    Ratings:
    +0 / 0
    Sweet! Thanks for the link!
     
  7. dman_lfc
    • Premium Supporter

    dman_lfc Retired Team Member

    Joined:
    July 28, 2004
    Messages:
    1,772
    Likes Received:
    30
    Occupation:
    Sales Manager
    Location:
    UK
    Ratings:
    +30 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Why not zip up the logo's and share them with the community :wink:

    DMAN
     
  8. nekkidtruth

    nekkidtruth Portal Member

    Joined:
    February 27, 2006
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Technical Support Representative
    Location:
    London, Ontario Canada
    Ratings:
    +0 / 0
    I would love to do that. Unfortunately they're not all done. They'd actually really only be for Canadians with the same channels. Oh and they'll also only look good with BlueTwo. Maybe I'll work on some generic looking ones that would fit with any skin. Seeing as they're JPEG's, they're not really transparent. I've designed them specifically with the BlueTwo's guide graphics :(

    I'm also fiddling with the idea of creating a skin myself so who knows :)
     
  9. Khris

    Khris Portal Pro

    Joined:
    July 2, 2005
    Messages:
    449
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    IT Geek
    Location:
    Edmonton, AB
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    Tell me where I can upload a .rar file including all of my TV channels for Cogeco Cable in Windsor, ON and I'll be glad to.
     
  10. dman_lfc
    • Premium Supporter

    dman_lfc Retired Team Member

    Joined:
    July 28, 2004
    Messages:
    1,772
    Likes Received:
    30
    Occupation:
    Sales Manager
    Location:
    UK
    Ratings:
    +30 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Create an account on the web site and then upload tehm.

    DMAN
     
  11. Khris

    Khris Portal Pro

    Joined:
    July 2, 2005
    Messages:
    449
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    IT Geek
    Location:
    Edmonton, AB
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    Perhaps a little more explanation past "Create an account on the web site then upload them" would benefit everyone as the only option I could find was to upload text or individual pictures. I was unaware you had to go into the DOWNLOADS section to find the "Upload File" link.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!