Version change from 0.2.3 to 1.0 Rc1 (1 Viewer)

Sentinel

Portal Pro
February 20, 2006
199
0
Hungary
Hungary Hungary
Hi alls!

After installing the new version i get the older unique Cannot create graph for this device.
1.,Using 0.2.3 without problem
2.,Copyed the older 0.2.3 to another place
3.,Intalling the new MP 0.0 RC1 (removing from original place the older version) Singleseat Mode install (this dont working i get the Network Tv Server, but i want use my tv card on my mashine)
4.,Updateing with SVN, and because i dont need the network Tv Server- uninstalling this. Accepting two warnings
5.,tada i get my tv card config tab in the configuration.
5.,I press the add, i get two times the Cannot creat graph for this device, after this i see my tv card but i cant use.

I get this effect both of my tv cards Avermedia M 150 and hauppague hvr-1300. This tv cards is in two separeted PC in my home- and my work city.

I go back to my copyied 0.2.3 directory and...this is work for me with both cards->

Interesting thing:
Same PC, two directorys, original install place with RC1, older version copyed to anyother place, first dont working, second (0.2.3) working so this is not my drivers failed, not the updates missing, this is MP error.

Avermedia M150 logs attached. I use theíM150_Drv_v1.0.6.20_WHQL.exe driver.



TV-Server Version: -
MediaPortal Version:
MediaPortal Skin: default
Windows Version: Windows XP sp2
CPU Type: AMD X2 3600+
HDD: Samsung 200GB
Memory: 1GB Samsung Dual Ch
Motherboard: Asus M2N
Video Card: Gigaybyte ATI x1650
Video Card Driver:
Sound Card: Integrated HD 5.1 ch
Sound Card AC3:
Sound Card Driver:
1. TV Card: Hauppague hvr-1300 Hybrid
1. TV Card Type: Hybrid / DVB-T
1. TV Card Driver:
2. TV Card:
2. TV Card Type:
2. TV Card Driver:
3. TV Card:
3. TV Card Type:
3. TV Card Driver:
4. TV Card:
4. TV Card Type:
4. TV Card Driver:
MPEG2 Video Codec: nVidia Purevideo
MPEG2 Audio Codec: nVidia Purevideo
h.264 Video Codec:
Satelite/CableTV Provider:
HTPC Case: Thermaltake Bach VB80001BNSD
Cooling: Thermaltake
Power Supply: Thermaltake Purepower 420W
Remote: Thermaltake MediaLab
TV: Sony KDL-32P3000
TV - HTPC Connection: Component
 

ronilse

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,
    Since the error you have it's the same on both your setups, collect logs with MPTestTool (we now have to find out why this it's failing).

    Regards
    Roy
     

    Sentinel

    Portal Pro
    February 20, 2006
    199
    0
    Hungary
    Hungary Hungary
    Ronilse and the question is, where is this mptestool i find only the wiki page....

    All needed logs is here from C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Team MediaPortal\MediaPortal\log\
    and this is not install problem. If you go of the configuration.log end:

    MediaPortal.TV.Recording.GraphHelper.GetHardwareLocation(String monikerName)
    at MediaPortal.TV.Recording.GraphHelper.LoadDefinitions(String videoDevice, String videoDeviceMoniker)
    2008-06-08 09:51:28.093750 [ERROR][Config Main]: stacktrace: at MediaPortal.TV.Recording.GraphHelper.GetHardwareLocation(String monikerName)
    at MediaPortal.TV.Recording.GraphHelper.LoadDefinitions(String videoDevice, String videoDeviceMoniker)
    2008-06-08 09:51:28.093750 [Info.][Config Main]: SinkGraphEx:card does not contain filters?
    2008-06-08 09:51:28.093750 [ERROR][Config Main]: SinkGraphEx:card does not contain filters?
    2008-06-08 09:51:28.093750 [Info.][Config Main]: TVCapture.DeleteGraph() Card:1
    2008-06-08 09:51:28.953125 [Info.][Config Main]: TVCapture.CreateGraph() Card:1
    2008-06-08 09:51:28.953125 [Warn.][Config Main]: VMR9: ctor() - DX9Device == null!
    2008-06-08 09:51:28.953125 [Debug][Config Main]: VMR9: ctor() _renderFrame == null
    2008-06-08 09:51:28.953125 [Info.][Config Main]: SinkGraphEx:CreateGraph() IN
    2008-06-08 09:51:28.953125 [Info.][Config Main]: SinkGraphEx:card does not contain filters?
    2008-06-08 09:51:28.953125 [ERROR][Config Main]: SinkGraphEx:card does not contain filters?
    2008-06-08 09:51:28.953125 [Info.][Config Main]: TVCapture.DeleteGraph() Card:1


    I dont need run the mediaportal, i get this error in the configuration.

    Interesting but the older dont have this error. MP 0.2.3 log attached:
    History:
    1.,Deleting detected Avermedia m150
    2.,reAdding Avermedia m150
    3.,closing configuration
    4.,running after this MP 0.2.3

    Previous version can handle my tuner the new not?.....
     

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,
    Again(yeah, yeah i'm nagging ;) ) you're not providing logs collected with MPTestTool & we need those now to be able to get any further. MPTestTool also collect system information needed.

    Regards
    Roy
     

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,
    It's in Team MediaPortal shortcut menu on start menu -> programs.

    Regards
    Roy
     

    Sentinel

    Portal Pro
    February 20, 2006
    199
    0
    Hungary
    Hungary Hungary
    Hm i searched in the MP home page:)

    Ok i have the logs, attached....

    This is my pc with a Avermedia m150
     

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,
    Hmmm, you're missing some M$ updates, do you have all needed like .net updates/fixes, WMP 10 or above etc.. RC1 it's compiled against latest SDK's & those are based on Win update patches/fixes which means RC1 & 0.2.3.0 final have different require.
    Else if win update doesn't solve we could in fact have a language convert issue again, but thats needs more testing from several comps..

    Regards
    Roy
     

    Sentinel

    Portal Pro
    February 20, 2006
    199
    0
    Hungary
    Hungary Hungary
    thx, but this is not big help if i dont know what i need i install blind fixes....

    first i install .net 2.0 sp1
    after mplyer 10

    and i dont know what
     

    ronilse

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • July 19, 2005
    4,422
    282
    Moss
    Norway Norway
    Country flag
    Hi,
    Thats why we say always "up to date" with Win updates since everything it's based on system patches from M$ when we compile.

    Regards
    Roy
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    Symphy Version 0.2.9.0 for MediaPortal 1.25 ASIO music player 0
    1gkar A Couple of {On-going} Issues Within Various MP Versions General Support 4
    azzuro [fixed] 5011: Version label in Splash screen - pos, size from skin MediaPortal 1 61
    caveman [solved] Cannot download new version My TVSeries 5
    ajs [Help Us!] MP1 X64 Version MediaPortal 1 20
    RoChess Splashscreen MePo version Titan Skin Feedback 8
    D how to disengage from one version of a plugin to use another Newcomers Forum 0
    D How to switch versions of Schedules Direct Newcomers Forum 2
    D I just installed MP 1.23. Which version of Schedules Direct should I use, where do I obtain it from Newcomers Forum 6
    Z TV-Service in falscher Version Installationsprobleme? 9
    T Neue Treiber Version 3 für TV-Karte Digital Devices Cine C/C2/T/T2 V7 TV / Streaming 6
    M Version numbers MediaPortal 1 Talk 7
    framug LAVFilter 0.74.1 incorrect version Skins and Plugins Installer (MPEI) 8
    A Problem Windows 10 64 bit prof. Update auf Version 1903(gelöst) Installationsprobleme? 0
    T No TV after updating Windows 10 to latest Version 1903 / OS build 18362.175 (logs attached) General Support 2
    T Issues with MediaPortal not starting correctly using versions after 1.20 Final General Support 6
    N [Question] How come when I build WIP_2.2.1 the logged version number is 2.1.1711.10774? MediaPortal 2 1
    Lehmden MP2 client for Windows 10 ARM, possible? Maybe an UWP version could do the trick... MediaPortal 2 11
    Symphy Version 0.2.8.5 for MP 1.21 ASIO music player 18
    doskabouter [Question] Versions of subsystems MediaPortal 1 2
    G Best version of mp so far General 4
    T Cross reference version documents General 1
    M.Hulot Moving pictures startet nur im hintergrund und falscher version Allgemeines Supportforum 5
    J Things I noticed with MP2.2 almost within minutes after upgrading it over the 2.13 version General 6
    J New .NET version? General Development (no feature request here!) 0
    Similar threads

























    Top Bottom