Via Epia Problem (1 Viewer)

pleyraki

New Member
September 3, 2007
1
0
52
Greece Greece
Hi.

I have a problem with myTV (see my system configuration left, the EPIA motherboard has a Via video chipset with DVD acceleration I think, but not much more).

The TV card works OK with other programs (eg Hauppauge's). Also works in Preview in Mediaportal when scanning channels. When I am in myTV, I just get a message box (Just OK, no message) and start TV "light" doesn't start.

I have tried installing and testing TV server, but same thing happens.

I Think it is because of mediaportal interface being too heavy for my poor VIA epia PC. Is there a lighter skin (with no such good appearance maybe) I could use?

Any help will be highly appreciated. Thanks.
 

THDBASED

Portal Pro
January 30, 2006
469
2
Belgium Belgium
You could use SimpleMP which is a light weight skin but I am afraid that will not be enough to run Mp on an Epia board. The GFX are just not good enough and CPU is very slow...You could try installing a separate GFX card but that won't solve the CPU problem.
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

OP Similar threads Forum Replies Date
benicehavefun Using MePo TV Server 1.23 via MPExtended/WebMediaPortal as a Backend for Plex MPExtended 4
T RAM Disk....via IMDisk toolkit....not persisting...disappears on re-boot General Support 16
BlueMax1916 [Evaluate] Windows 10 Apps for Sky, Netflix, Amazon etc. to be accessible via MP2 Plugin Feature Requests 3
krebbi [solved] Delete Media Files via Context Menu General 8
N Input import directories via text? My TVSeries 6
F Problems with new install of MP2 Newcomers Forum 3
A [solved] DiseqC problems after upgrade to 1.25 General Support 12
M Problems with VFD Display after standby- Futaba DM140GINK Mini Display 0
R Connection (api) problems with thetvdb.com General 3
123vak123 [solved] 5008: The problem with scrolling text in the "listcontrol" in 4K General Support 22
framug 1.24.0 1.25.0 pre : problem with build ? 1.24-1.26 Pre Release 89
J Problems with 1.24 StreamedMP 19
Rob Hexenmeister Navigation problems adding menu buttons to EPG General Support 1
404 [solved] EPG problem after Win10 'upgrade' General Support 1
framug [EPG] Some problems with DVB EPG Improvement Suggestions 49
C strange tuner(?) problem TV-Cards 0
R Problems accessing MySQL database remotely MediaPortal 1 Talk 0
T [solved] Startup problem General 6
G Problems with DRR MediaPortal 1 Talk 1
rsbrux 1.23.0 MPE Manager Problem with LAV Filters Bugreports 2
S Problem with Remote Control One-for-all Streamer Newcomers Forum 6
joecrow Default Wide HD Xmas Theme Problem General Support 3
K Sleep mode problem after formating General Support 2
P IPTV Channel Problem TV-Server 0
C Problem playing videos created on IPhone X and Samsung S9 General Support 2
Similar threads

























Top Bottom