video_ts playback -> black screen after stop

Discussion in '1.0 RC4 and SVN Builds' started by hjbaard, December 3, 2008.

  1. hjbaard

    hjbaard Portal Pro

    Joined:
    April 25, 2007
    Messages:
    124
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    TV-Server Version: 1 RC4
    MediaPortal Version: 1 RC4
    MediaPortal Skin: Blue3 wide
    Windows Version: Vista 32bit home premium SP1
    CPU Type: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000+
    HDD: Samsung H501LJ (500 GB)
    Memory: 2 GB
    Motherboard: Asus M2A-VM HDMI
    Video Card: NVIDIA GeForce 8600 GT (Asus EN8600GT SILENT/HTDP/256M)
    Video Card Driver: NVidia Version 178.24
    Sound Card: on board (SPDIF)
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card: FloppyDTV
    1. TV Card Type: DVB-C
    1. TV Card Driver: Integrated Driver 4.5.N
    2. TV Card: FloppyDTV
    2. TV Card Type: DVB-C
    2. TV Card Driver: Integrated Driver 4.5.N
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: ffdshow
    MPEG2 Audio Codec: ffdshow
    h.264 Video Codec: ffdshow
    Satelite/CableTV Provider: ZIGGO
    HTPC Case: OrigenAE H6 HTPC Zwart
    Cooling: NVT
    Power Supply: Tagan 380W Super Silent
    Remote: Gyration
    TV: Plasma
    TV - HTPC Connection: VGA

    Problem: occurs AFTER you open a Video_TS movie, then stop it - results in a black screen over the MP background.
    Also when you first go back to the menu screen and then hit stop results in a small black preview window at the bottom left of the screen that will stay there regardless where you go to.
    The only way to stop this is to restart MP.

    I've tried different video codecs but the result is always the same.



    The problem is confirmed by more people. See https://forum.team-mediaportal.com/general-support-51/video_ts-playback-46912/
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. hjbaard

    hjbaard Portal Pro

    Joined:
    April 25, 2007
    Messages:
    124
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Log update

    I have a new log.zip file because the previous one was not ok.

    (In the previous log files are a lot of volume errors logged. But I don't know what that means. Because I don't use 3rd party plugin's for volume. I only use SPDIF to send the audio signal to my reciever.)
     
  4. fabien44

    fabien44 Portal Pro

    Joined:
    March 12, 2006
    Messages:
    414
    Likes Received:
    33
    Ratings:
    +33 / 1
    I have same issue with movies (AVI).
    Config: MP1 RC4, EVR + MPA/MPC codecs
     
  5. hjbaard

    hjbaard Portal Pro

    Joined:
    April 25, 2007
    Messages:
    124
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Can anybody confirm this is a bug? Or do I do something wrong?
     
  6. jonbenton

    jonbenton Portal Member

    Joined:
    June 24, 2008
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    I've got the same problem.

    If I return to the main menu and stop the movie the mini display in the lower left hand corner black out as well and stays there until I play another movie.

    I've also noticed that while playing a movie the info menu pops up behind the movie.

    Log file: View attachment 30396
     
  7. flokel
    • Team MediaPortal

    flokel Portal Developer

    Joined:
    October 11, 2005
    Messages:
    1,601
    Likes Received:
    157
    Location:
    Unterfranken
    Ratings:
    +157 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
  8. elliottmc
    • Team MediaPortal

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    There is another thread suggesting that this is caused by the VFD minidisplay plugin. You could try disabling that and see if it helps.

    Mark
     
  9. epwar

    epwar New Member

    Joined:
    December 11, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    mark, how/where do i disable it??

    erik
     
  10. ced007

    ced007 Portal Pro

    Joined:
    July 7, 2008
    Messages:
    247
    Likes Received:
    13
    Gender:
    Male
    Occupation:
    webmaster
    Location:
    Haute-Savoie
    Ratings:
    +16 / 0
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Hello,
    I have the same bug and found a solution :)
    For me the problem happened for DVD rip only, not avi.
    I first realised that if I change the video renderer from EVR to VRM9 it solves the problem, but I want to use EVR!
    Then I searched and found that I have a ffdshow profile that automatically runs for avi files but not for DVD files. I created a ffdshow profile for DVD files and now the problem is fixed.
    I think that it's by chance that I can solve the problem like that, as it's probably a bug that needs to be fix in MP.
    Ced
     
  11. epwar

    epwar New Member

    Joined:
    December 11, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    that sounds very good. But, i'm not sure how to add a profile in ffdshow video or vfw. That is what you meand, right?? Hope you can help me out here!!

    erik:D
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!