[no Bug] - Volume control does not work on SVT1 och SVT2

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 RC 1 & 2' started by melstig, March 9, 2010.

  1. melstig

    melstig Portal Pro

    Joined:
    July 16, 2006
    Messages:
    115
    Likes Received:
    4
    Gender:
    Male
    Location:
    Umea
    Ratings:
    +10 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    MediaPortal Version: v1.0.5.25080
    MediaPortal Skin: Blue3 Wide
    Windows Version: Windows XP SP3 + Latest Windows Update
    CPU Type: AMD Athlon 64 X2 3800+
    HDD: WDC WD1200JB
    Memory: 4 x Crucial PC3200 DDR-DIMM 1024MB CL3
    Motherboard: MSI K8N NEO2-FX
    Video Card: Asus AH3650 Silent
    Video Card Driver:
    Sound Card: M-Audio Revolution 7.1
    Sound Card AC3: Coaxial Out
    Sound Card Driver: 5.10.0.5063
    1. TV Card: FloppyDTV-T
    1. TV Card Type: DVB-T
    1. TV Card Driver: 4.8.0.0
    2. TV Card: Pinnacle PCTV Dual DVB-T Pro (2000i)
    2. TV Card Type: DVB-T
    2. TV Card Driver: 4.0.4.0
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: MPV
    MPEG2 Audio Codec: MPA
    h.264 Video Codec:
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case: Silverstone SST-LC17
    Cooling:
    Power Supply: Corsair 650TX
    Remote: Microsoft MCE
    TV: Samsung F86
    TV - HTPC Connection: DVI -> HDMI

    Hi,
    The volume control does not work on two specific channels. It works on the other channels that has sound (those with mono is always quiet, Animal, discovery, CNN).

    Using MPC and MPA standard codecs under TV.

    Is this anything other Boxer-users in sweden has seen?



    br
    Melstig
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Spragleknas
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    Spragleknas Administrator

    Joined:
    December 21, 2005
    Messages:
    9,472
    Likes Received:
    1,385
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Occupied
    Location:
    Located
    Ratings:
    +1,892 / 12
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Try setting audio-codec to stereo. I guess this is due to SPDIF-pass through, meaning that volume can not - and shall not - be adjusted in any way. In other words: It is working as intended.
     
    • Like Like x 1
  4. melstig

    melstig Portal Pro

    Joined:
    July 16, 2006
    Messages:
    115
    Likes Received:
    4
    Gender:
    Male
    Location:
    Umea
    Ratings:
    +10 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Thanks,
    I unticked "Prefer AC3-sound" under TV configuration and now the Volume control works. As per design with SPDIF passthrough,

    Keep up the good work! Looking forward to RC2.

    kind regards
    Melstig
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!