Volume control not working after BLACK Glass installation?

Discussion in 'Black Glass' started by JCEW, January 16, 2011.

  1. JCEW

    JCEW New Member

    Joined:
    January 16, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    I need help! :(

    I installed MP Portal & Server on one WIN7 (pristine) machine with standard blue3wide skin. Everything worked fine.



    After installing BLACK GLASS skin, the volume control via MCE remote does not work anymore in MP. If I close MP the MCE remote volume control works fine for WIN7 standard volume control. Even changing the skin back to blue3wide again does not help, MCE volume control is not working anymore after BLACK GLASS installtion...

    What did BLACK GLASS change at the skin installation process in the settings (?) or anywher else that the MCE remote volume control in MP got lost ?

    Any help is highly appreciated, Thanks, JAN
    P.S. The system is a standard WIN7 Professional with a dedicated ASUS XONAR D2 soundcard...
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. pilehave
    • Premium Supporter

    pilehave Community Skin Designer

    Joined:
    April 2, 2008
    Messages:
    2,566
    Likes Received:
    500
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical consultant, marketing
    Location:
    Hornslet
    Ratings:
    +517 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Are you sure it's related to Blue Glass? Does it work with default Blue3Wide skin?
     
  4. JCEW

    JCEW New Member

    Joined:
    January 16, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: Volume control not working after BLACK Glass installation?

    The volume controil with MCE remote worked flawless with blue3wide.
    I checked it twice.

    After the MCE remote stopped working with MP, I uninstalled MP completly incl user files etc., reinstalled it with blue3wide only and the voleume control with MCE worked again. Then again, I installed BLACK GLASS resulting in that the remote is not working again - regardless what skin is selected.

    Any advise ??
     
  5. SilentException
    • Premium Supporter

    SilentException Retired Team Member

    Joined:
    October 27, 2008
    Messages:
    2,617
    Likes Received:
    1,125
    Gender:
    Male
    Location:
    Rijeka, Croatia
    Ratings:
    +1,129 / 0
    Home Country:
    Croatia Croatia
    I'm sorry but it's almost COMPLETELY impossible that this problem was brought up by Black Glass installation. It's installation contains only skin folder and files in it, there are no external files other than font (Sansation). So your issue is related to something else. Just saying so you don't waste too much time debugging :)
     
  6. pilehave
    • Premium Supporter

    pilehave Community Skin Designer

    Joined:
    April 2, 2008
    Messages:
    2,566
    Likes Received:
    500
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical consultant, marketing
    Location:
    Hornslet
    Ratings:
    +517 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Instead of uninstalling again, just use the Configuration to select another skin (B3W). I'm sure the problem persists with B3W as well.
     
  7. JCEW

    JCEW New Member

    Joined:
    January 16, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    AW: Volume control not working after BLACK Glass installation?

    YES, this is the VERY strange thing.

    After installing MP only (with blue3wide included) the volume control works fine & flawless. Then, after (!) installing the BLACK GLASS skin (and doing only this and nothing else) MCE remote volume control does not work anymore within MP.

    To be more specific, the remote works fine, the infrared receiver works fine, the volume indicator (OSD) showing a working remote with increasing or decreasing onscreen indicators - ONLY there is no effect on system volume. Regardless what I do the volume does not change at all. Any yes you are right, this behaviour stays the same even if I switch back to blue3wide skion or maja. Please remember, the remote works perferct within WIN7 only...terminating MP let me increase/decrease WIN7 system volume perfectly.

    Up to now, the only option to get the MCE remote volume control working again is to uninstall MP completle an reinstall it.

    BTW, when installing BLACK GLASS the last question the installer is asking for a "Default Sound Scheme" or "Alternative Sound Scheme". May be the installer is doing there anything with sound ?

    Please advise...any help appreciated! :confused:
     
  8. SilentException
    • Premium Supporter

    SilentException Retired Team Member

    Joined:
    October 27, 2008
    Messages:
    2,617
    Likes Received:
    1,125
    Gender:
    Male
    Location:
    Rijeka, Croatia
    Ratings:
    +1,129 / 0
    Home Country:
    Croatia Croatia
    No, sound schemes are the sound files inside of the skin directory ("Sounds" folder) and have nothing to do with MePo internals.
     
  9. pilehave
    • Premium Supporter

    pilehave Community Skin Designer

    Joined:
    April 2, 2008
    Messages:
    2,566
    Likes Received:
    500
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical consultant, marketing
    Location:
    Hornslet
    Ratings:
    +517 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Did you do as I suggested in #5?
     
  10. Tgx
    • Premium Supporter

    Tgx Retired Team Member

    Joined:
    January 22, 2008
    Messages:
    1,560
    Likes Received:
    1,086
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Tradesman, Graphic Designer
    Ratings:
    +1,114 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Show System Specs
    If you are using an external amplifier connected through SPDIF or HDMI, it's normal that the MCE volume control does not work. You have to control the volume through the amplifier remote.

    Thanks

    Tgx
     
  11. alexchini
    • Premium Supporter

    alexchini MP Donator

    Joined:
    May 30, 2006
    Messages:
    154
    Likes Received:
    18
    Gender:
    Male
    Occupation:
    computer engineer (actualy former)
    Location:
    Venice
    Ratings:
    +20 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Show System Specs
    That's really a weird behaviour, the only thing i get in mind is to check the setting of the master volume of windows as in WIN7 the MCE remote control only the wave volume.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!