[confirm] - Wake Up Not Working for Power Scheduler

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 RC 1 & 2' started by mace, March 8, 2010.

  1. mace

    mace New Member

    Joined:
    March 8, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Location:
    Chicago, IL
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    MediaPortal Version: 1.1 RC1 (1.0.5.25080)
    MediaPortal Skin: Maya
    Windows Version: Windows 7 (x64)
    CPU Type: AMD Opteron 185 2.8GHz x 2 Cores
    HDD: 1x80G (OS) 1x500G (Storage)
    Memory: 1GB DDR
    Motherboard: Generic Socket 939
    Video Card: NVidia GeForce 8600 GT (Soon to be Upgraded to Galaxy NV 240)
    Video Card Driver: Latest
    Sound Card: Realtek AC97
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver: Latest
    1. TV Card: Hauppauge WinTV PVR-150
    1. TV Card Type: Analog
    1. TV Card Driver: Latest
    HTPC Case:
    Cooling: Active Fans
    Power Supply: 350W
    Remote: MS MCE Remote RC6
    TV: Monitor (until new video installed)

    I recently discovered this bug while searching for a resolution to my current problem:

    0002540: PowerScheduler sometimes misses wake-ups for recordings - MediaPortal Bugtracker

    It was marked as resolved but I am receiving the same problem as stated in the BUG. I have been constantly trying to adjust settings according to the MediaPortal configuration wiki in regards to the power scheduler for the tv server and client. It seems rather straight forward and although it is able to sleep, it is unable to resume.



    Since I am running 1.1 RC1 I figured (according to bug #2540 which was filed as fixed) that this would not be an issue. If anybody has any information on how I can resolve this problem then it would be greatly appreciated, and, if any other information is required then please feel free to email me at mace@rancorous.net.

    I have attached the relevant log files to this post. You can notice in the tv server log that the system comes out of resume at roughly 0346. This was not because power scheduler brought it out but because I manually turned the system back on. In the log you can clearly see that it was supposed to have resumed a little less than 2 minutes after it had gone into sleep mode. I have been looking around quite a bit and have tried quite a few things but I just can't seem to find a fix for it.

    Thank You,
    Mace
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. rmeredit
    • Premium Supporter

    rmeredit MP Donator

    Joined:
    April 10, 2007
    Messages:
    164
    Likes Received:
    20
    Location:
    Melbourne
    Ratings:
    +20 / 0
    Home Country:
    Show System Specs
    Yes, the same is happening to me on 1.1RC1. I'll post my own logs when I get a chance to do some testing. Poking around in the logs this morning there was a line in the TV Server log written by Power Scheduler at 9.15am as the machine was going into hibernate that the wake up timer had been set for 600 minutes (for recording in the evening). Machine should have woken up at 7.15pm but didn't do so - I manually started it at around 8.40pm. I've been running MP for 2 years on this machine, and made no changes to BIOS or Windows (last XP update was 2-3 weeks ago). Everything worked fine up to and including MP 1.0.2

    I'll post logs (and set debugging level appropriately) next time it happens.

    Rob.
     
  4. The_Stig
    • Premium Supporter

    The_Stig Retired Team Member

    Joined:
    April 5, 2005
    Messages:
    2,176
    Likes Received:
    288
    Ratings:
    +426 / 5
    AW: Wake Up Not Working for Power Scheduler

    Does your PC wake up for a via Windows Task Planner scheduled task?
     
  5. rmeredit
    • Premium Supporter

    rmeredit MP Donator

    Joined:
    April 10, 2007
    Messages:
    164
    Likes Received:
    20
    Location:
    Melbourne
    Ratings:
    +20 / 0
    Home Country:
    Show System Specs
    Yes, and it's been working fine over the last two years (originally using a 3rd party power scheduler, and then the inbuilt power scheduler plugin). The machine is a single-seat configuration. Only noticed the problem after upgrading from 1.1 beta to 1.1 RC1.

    Cheers,

    Rob.
     
  6. VRP

    VRP New Member

    Joined:
    April 25, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Plus one for me.

    Had no issues pre 1.1, but can't get it to wake for recordings in any RC so far.

    1.1 RC3
    Win XP
    P4 3.4ghz
    2 gb ram
     
  7. akiaki

    akiaki Portal Pro

    Joined:
    September 15, 2008
    Messages:
    125
    Likes Received:
    4
    Occupation:
    Graphic Designer
    Location:
    Zagreb
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    Croatia Croatia
    Sorry to revive old thread, but I'm having exact same problem on 1.2.2. Did you guys sort it out maybe?
     
  8. kleiner8

    kleiner8 Portal Pro

    Joined:
    September 4, 2007
    Messages:
    63
    Likes Received:
    2
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!