WMA files and MP 0.2.2 (1 Viewer)

bidule

Portal Member
January 18, 2007
5
0
France France
MediaPortal Version: 0.2.2.0
MediaPortal Skin: blue
Windows Version: XP Pro SP2
CPU Type: AMD Athlon 4200+
HDD: 200 Go
Memory: 2*512Mo
Motherboard: Gigabyte GA-K8NF9 Ultra
Motherboard Chipset: nForce 4 Ultra
Motherboard Bios: F6
Video Card: nVidia 6600 GT
Video Card Driver:
Sound Card: AC'97
Sound Card AC3: ffdshow
Sound Card Driver: Realtek A3.97
1. TV Card:
1. TV Card Type:
1. TV Card Driver:
2. TV Card:
2. TV Card Type:
2. TV Card Driver:
3. TV Card:
3. TV Card Type:
3. TV Card Driver:
4. TV Card:
4. TV Card Type:
4. TV Card Driver:
MPEG2 Video Codec:
MPEG2 Audio Codec:
Satelite/CableTV Provider:
HTPC Case:
Cooling:
Power Supply:
Remote:
TV:
TV - HTPC Connection:

Hello,
I use MP 0.2.0.4 with ffdshow to be able to benefit 5.1 surround on my amplifier A/V
I have just migrated towards MP 0.2.2.0 and I note that all my WMA files are played now in stereo and not in 5.1.
My files MP3 are them played well into 5.1
I tryed with WMP 10 and 11 and all my files (WMA and MP3) are well played into 5.1 with ffdshow.
I specify that did not have this problem with MP 0.2.0.4.
Could somebody help me on this subject?
Thanks

PS: Sorry for my bad english, i'm french !!!
 

bidule

Portal Member
January 18, 2007
5
0
France France
I return to specify that the problem that I quoted arrives only with WMA lossless files.
With 'normal' WMA files, no problem to have 5.1 with ffdshow like my MP3 files.
Is this a bug of MP 0.2.2.0 ?
 

hwahrmann

Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 15, 2004
    4,542
    2,333
    Vienna, Austria
    Austria Austria
    Country flag
    since you're using ffdshow and other files are working it's most probably a problem with a DirectShow filter.
    We're building a DirectShow Graph and use it to playback the file.
    it's somewhere in your setup.
    not a problem of MP.
     

    bidule

    Portal Member
    January 18, 2007
    5
    0
    France France
    Thanks for your answer.
    However, with MP 0.2.0.4 all my audio files (MP3, WMA, WMA lossless) are well played into 5.1 with ffdshow.
    And i'm not sure that is a problem in my setup because, on the french forum of MP i sent a WMA lossless file to a member and he has the same problem.
    Would you have the possiblity to test a WMA lossless file ?
     

    Xastlin

    Portal Member
    November 24, 2006
    7
    0
    Just to offer another count. I have the same problem as well. I can play 5.1 WMA files in Media Portal 0.2.1.0 and WMP just fine, however the files get downmixed to 2 channel in Media Portal 0.2.2.0.

    Obviously I am using the Directshow filter as BASS player is not an option, even with ASIO.

    Hopefully this helps.
     

    bidule

    Portal Member
    January 18, 2007
    5
    0
    France France
    When you say "WMA files", is it all WMA files or only WMA lossless files ?
    And do you use ffdshow to obtain 5.1 ?
    On this case, then we probably have the same problem.
     

    Xastlin

    Portal Member
    November 24, 2006
    7
    0
    I am using 5.1 files. I have not tried the lossless lately.

    I am using AC3Filter.

    A small correction. When I use the 0.2.1.0 the multichannel WMA plays, however the mix is not correct. It is not a full as if I play the file directly in WMP.

    I also have the issue when the player moves on to the next file it reverts back to 2 channel.

    Oh-Well - got to keep playing around.
     

    bidule

    Portal Member
    January 18, 2007
    5
    0
    France France
    I'm using stereo files and only wma lossless files are not played into 5.1 with ffdshow in MP 0.2.2.0.
    With WMP, the first file played well in 5.1 with ffdshow, but at the second it reverts back to stereo and ffdshow is not up.
    However, with MP 0.2.0.4 I never had problems.
    Strange, not ?
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    D Downloading EPG XML file: Installation, configuration support 0
    M [solved] WTV Files does not play on client, MPEG files works well General 1
    bigboss97 Does anyone has a SoundGraph imon remote file for MP2 to share? General 0
    J Help with new grabber file. WebEPG 1
    S [solved] No sound - MKV file MediaPortal 1 Talk 2
    G WTV files General 11
    Golf4 TV-Records werden als Audio-Files importiert ? Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    azzuro [fixed] [WIP MP2.3] - Audio files not imported to MP MediaPortal 2 18
    HTPCSourcer Media Accessor is flooding logs with files from attached monitor MediaPortal 2 9
    R [will not fix] [MP2-832] MP2.2.2 subtitles not shown for WTV files Submit: Bug Reports 7
    R [solved] Files moved to new location - Easy way to update database? My TVSeries 7
    R Files moved to different location - Easy way to update database? Moving Pictures 2
    thepahakurki Trakt error: Invalid or missing file Trakt 8
    M Keymapping Which File To Edit General Support 4
    F No data in "File Details" Moving Pictures 2
    R [solved] Moving pictures importer wont add files from a removable drive. Is there a work around ? Moving Pictures 8
    R Directx 9.0 June 2010 does not install on Windows 10 x64, ends up with weird failure / no debug file Installation, configuration support 0
    B xml file for perfect player Newcomers Forum 1
    K How to enable autoplaying of the next video files in the folder MediaPortal 1 Talk 2
    B Text files attached to videos Watch / Listen Media 10
    Neoculture Bulk file name update My TVSeries 6
    ge2301 [fixed] [MP2-807] Problem when switching player in PiP mode with audio files MediaPortal 2 32
    C How do I get MediaPortal to separate recording files by channel and month? General 2
    CyberSimian [Bug] Signed/unsigned error in calculation of file timestamps MediaPortal 1 11
    HTPCSourcer [solved] Sometimes persistent issues when playing specific h264 mkv files MediaPortal 2 18
    Similar threads

























    Top Bottom