Wrong HD aspect ratio detection (1 Viewer)

Ambass

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 24, 2007
    555
    129
    France France
    Aspect ratio detection is not working properly on H264 channels.
    In the following log there is :
    1 ) start TV on M6HD / H264 ( Tsreader shows 4:3, MP found 16:9 ) => correct ratio is 16:9 ( 1440x1080i ) Final aspect is OK.
    2 ) zap to FR3 / MPEG2 ( Tsreader shows 16:9, MP found 16:9 ) => correct ratio is 16:9 ( 720x576i ) Final aspect is OK.
    3 ) zap back to M6HD / H264 ( Tsreader shows 4:3, MP found 4:3 :( ) => correct ratio is 16:9 ( 1440x1080i ) Final aspect is wrong.

    A second XP install on another HDD with same release do not show the problem...I'll attach same logs from 2nd install later.

    Now it's attached.

    MP found 16:9 on zap back to M6 and works... ( Tsreader always fails in H264 AR detection )

    In fact it seems a bit random, I've already seen AR of 1 and 720:480...!
     

    tourettes

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    In TsReader uncomment the following

    Code:
    bool CMpegPesParser::ParseVideo(byte* tsPacket,bool isMpeg2)
    
    //hdrParser.DumpAvcHeader(avc);
    That way we see if the parsing itself is faulty, or is there somewhere a bug that the new channel change doesn't trigger the parsing.
     

    Ambass

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 24, 2007
    555
    129
    France France
    I've tried with an old tsreader, it gives a correct AR of 16:9 ( so the new "golomb...." is probably faulty", same on both XP installs) , but it doesn't change anything to the final MP result that found the AR from elsewhere ...
     

    tourettes

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    I've tried with an old tsreader, it gives a correct AR of 16:9 ( so the new "golomb...." is probably faulty", same on both XP installs) , but it doesn't change anything to the final MP result that found the AR from elsewhere ...
    Codec could be telling that AR to MP.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    horned_reaper [solved] Wrong MBID for Artist Fanart Handler 7
    vuego themoviedb.org - Covers downloaded in the wrong language Moving Pictures 8
    doskabouter wrong link Website/Forum/Wiki Feedback 0
    doskabouter wrong link Website/Forum/Wiki Feedback 0
    G 1.23.0 Wrong return value for refresh rate / DRR Bugreports 4
    doskabouter 1.23.0 MatroskaTagInfo uses the wrong casing for tags Bugreports 27
    doskabouter Wrong links Website/Forum/Wiki Feedback 0
    doskabouter Wrong link Website/Forum/Wiki Feedback 0
    azzuro [fixed] [MP2-813] Album artist filter wrong display Submit: Bug Reports 75
    Terra Homepage forum links on website are wrong Website/Forum/Wiki Feedback 0
    R Media portal resumes with wrong screen resolution General Support 3
    Ralph Holmes Wrong audio source in TV General 1
    N [solved] When MP2-Client is trying to register credentials, it uses the wrong machine name MediaPortal 2 7
    D Recorded TV: Wrong running time being reported General 3
    fischy667 wrong/no sync with trakt on some series Trakt 2
    M Wrong DVB-T tuning parameters for Sweden, Vannas - Granlundsberget 1.20 Pre Release 1
    Fred Fred TV recording with wrong title 1.19 0
    joecrow (Solved) EPG wrong General Support 18
    joEhSuper [solved] Latest Media Handler wrong version in MPE Fanart Handler 3
    O Kodi Client tries to access wrong timeshift file Installation, configuration support 0
    Top Bottom