[solved] XmlTv not importing programs (1 Viewer)

ArdaVonWoolf

Portal Member
January 25, 2019
11
0
58
Home Country
United States of America United States of America
Hello,

Looking to move my Win7 Ultimate WMC box to a Win10Pro OS and started here with MP2. Got the live TV, OTA ATSC tuning working and moved on to what the docs admit is THE most important feature of a TV tuner. The Guide.

Followed the writeup for XmlTv, after finding WebEPG is long unfunctional, and on the last stage I am at all my channels are imported, but none of the programs. I have inspected the tvguide.xml file and it is 16MB and filled with program data, it just seems to fail to import.

Yes I scanned for channels, did the mc2xml thing, imported and meticulously mapped channels, saved, and re-ran the import. All worked as written except that one thing--it reports the xml file was imported successfully.

I am choosing the legacy Microsoft EPG sources, I am still getting guide data in Win7 MC. And as I mentioned, there is loads of data in the XML file--which I assume is the process.

Where should I be looking for the issue?

Thanks
-AvW
 

HTPCSourcer

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 16, 2008
    11,431
    2,334
    Home Country
    Germany Germany
    Hello AvW,

    Where should I be looking for the issue?
    Did you map the xmltv channels to your own MP2 channels? You can verify the Status in the TV Configuration under Plugins/XmlTv on the Mappings tab: select your MP2 channel group and click Load/Refresh which will display your tuning and guide channel Information.
     

    ArdaVonWoolf

    Portal Member
    January 25, 2019
    11
    0
    58
    Home Country
    United States of America United States of America
    Yes, as I said I mapped the channels. I left three without a respective mapping as blank, and they show as red, otherwise everything looked correct.
     

    ArdaVonWoolf

    Portal Member
    January 25, 2019
    11
    0
    58
    Home Country
    United States of America United States of America
    I'm looking at the XML data and they all have a "programme start" value beginning with 2015. E.g.
    <programme start="20150930183000 -500" stop=20150930190000 -500" channel="I56.26...etc...

    Does this mean these are from the year 2015, as in September 30, 2015 ?

    That would be the reason, none of the guide data is in the future.

    That would seem to be an odd result...
     

    ArdaVonWoolf

    Portal Member
    January 25, 2019
    11
    0
    58
    Home Country
    United States of America United States of America
    full example. logs attached.

    <programme start="20150713163000 -0500" stop="20150713170000 -0500" channel="I42.27859524.microsoft.com">
    <title lang="en">5 Eyewitness News at 4:30</title>
    <category lang="en">News</category>
    <category lang="en">Other</category>
    <category lang="en">Series</category>
    <episode-num system="ms_progid">1.SH009617010000</episode-num>
    <episode-num system="dd_progid">SH00961701.0000</episode-num>
    <audio>
    <stereo>stereo</stereo>
    </audio>
    <new />
    <subtitles type="teletext" />
    </programme>
     

    Attachments

    • MediaPortal2-Logs-2019-01-25-16.50.12.zip
      278.7 KB

    ArdaVonWoolf

    Portal Member
    January 25, 2019
    11
    0
    58
    Home Country
    United States of America United States of America
    OK. Changed the system date on the computer to July 26 2015 and ran the import--programs imported into the guide successfully. Checked in MP2 and yup, the guide has data.

    So...why am I getting 2015 data? The tvguide.xml names Zap2it as the generator, and I see current listings on zap2it.com.
     

    HTPCSourcer

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 16, 2008
    11,431
    2,334
    Home Country
    Germany Germany
    Sorry, as this is not a MP2 problem, I can’t really help you. No idea about zap2it.
     

    ArdaVonWoolf

    Portal Member
    January 25, 2019
    11
    0
    58
    Home Country
    United States of America United States of America
    Ok, the mc2xml using the MC version is broken. I found this for working with zap2it using a different parsing tool zap2xml

    xmltv install / configure for ATSC / OTA U.S.A

    Maybe this will help the next WMC user to get the guide to work. I bet if I went with my gut to go with TitanTV instead of trying to replicate the WMC guide, I wouldn't have had any problems.

    Thanks
    -AvW
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Hi doskabouter I only use the line jump for the description. I modify the XmlTV file from EPG-Buddy with WebGrabPlus (rex) only in the description with \n. My new description is: Genre, year of production \n Original description \n Actors
    Hi doskabouter I only use the line jump for the description. I modify the XmlTV file from EPG-Buddy with WebGrabPlus (rex) only...
    Just installed 1.28, and the new XML EPG importer refuses to import the xml spit out by EPG-Buddy. Older versions of MP1 ingest it...
    Replies
    23
    Views
    3K
    Thank you for performing this test, and confirming @joecrow 's suspicion as to the cause of the problem. In principle the same problem exists with other EPG sources, such as the broadcast EPG that I use with DVB-T/T2. When a programme first appears in the EPG (7 days ahead of its broadcast time), some programmes have a generic...
    Thank you for performing this test, and confirming @joecrow 's suspicion as to the cause of the problem. In principle the same...
    TV Server 1.25. Windows 10. This has been an issue for many years, if not since inception, and I hoped it would be resolved...
    Replies
    10
    Views
    2K
    MediaPortal 2 has no mouse settings, those are controlled by Windows. You need to change it in your Windows mouse settings.
    MediaPortal 2 has no mouse settings, those are controlled by Windows. You need to change it in your Windows mouse settings.
    The TV Guide schedule will only scroll with keyboard up and down arrows and not the mouse wheel. Why is this the case? The Live TV...
    Replies
    4
    Views
    1K
    I was having so many problems with MP1 that i elected to reinstall windows 10. I was able to get the tv epgs fine before but with the latest installation - the beta - when I went to scan for tv channels I was presented with something I hadn't seen before - which was SAP Announcements and a list of non-Australian countries!! I dug...
    I was having so many problems with MP1 that i elected to reinstall windows 10. I was able to get the tv epgs fine before but with...
    I was having so many problems with MP1 that i elected to reinstall windows 10. I was able to get the tv epgs fine before but with...
    Replies
    0
    Views
    491
    Changed my mouse from usb to bluetooth...media portal Client menu works properly and channels change better after setting zip it delay to .04... It still stops and refreshes when resizing the window on client
    Changed my mouse from usb to bluetooth...media portal Client menu works properly and channels change better after setting zip it...
    Good evening, having just fresh installed media portal 2.3.2. Looking at trialing again as it now seems to support what I am...
    Replies
    2
    Views
    832
    Top Bottom