a reboot is required after a previous action

Discussion in 'General Development (no feature request here!)' started by ay129, March 29, 2014.

  1. ay129

    ay129 Portal Pro

    Joined:
    October 7, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    22
    Ratings:
    +29 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Hello

    I cant install any SVN versions for 1.6 without encountering the error "a reboot is required after a previous action". Trying to install @DJBlu 's SVN builds for the custom data grabber. Have completely reinstalled windows and mediaportal, but no luck. Am running windows 7 64 bit ultimate. Have tried numerous registry edit hacks I found in other threads but this didnt help.



    Does anyone have any ideas about how to fix this or what causes this?
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hello

    I think wrong place to post this question. Please get help in DJBlu's thread. If you can't get help there, please at least give us more context around when the error occurs - a screenshot, log files if possible. As it stands the message is just as cryptic to me as it probably is to you.
     
  4. Benoire
    • Premium Supporter

    Benoire MP Donator

    Joined:
    March 17, 2012
    Messages:
    679
    Likes Received:
    92
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Civil Engineer
    Location:
    Auckland
    Ratings:
    +135 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Show System Specs
    Hi just responded in the other thread but to give context here I think it is an MS installation problem as the logs show MP installs fine. I recall having some trouble with directx installs and this sort of error.
     
  5. ay129

    ay129 Portal Pro

    Joined:
    October 7, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    22
    Ratings:
    +29 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Thanks for the speedy response mate - I cant see your response just yet in the custom data grabber thread ... am I looking in the wrong place?
     
  6. Benoire
    • Premium Supporter

    Benoire MP Donator

    Joined:
    March 17, 2012
    Messages:
    679
    Likes Received:
    92
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Civil Engineer
    Location:
    Auckland
    Ratings:
    +135 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Show System Specs
    You won't as the forums has screwed up slightly and hadn't posted even though I had pressed post! It should be visible now.
     
  7. ay129

    ay129 Portal Pro

    Joined:
    October 7, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    22
    Ratings:
    +29 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Thanks for the response @mm1352000 . I've posted this here as I believe its a generic issue to do with installing SVN versions of MP, and it will help others in future if I post here rather than having it all lost in the monster thread at DJBlu's. Sorry if its in the wrong place, but I appreciate any help all the same!

    To be clear - I have MP 1.6.0 FINAL installed with no problems. I would like to install a patched SVN version provided by @DJBlu . In the past its been as easy and running the installer for the SVN version, which upgrades the installed MP build to the SVN one. When I try to do this, at the point that the installer for the SVN finishes unpacking the file, I get an error saying ""a reboot is required after a previous action"". Rebooting and uninstalling and reinstalling Windows and MP1.6 final has not helped, and neither has reinstalling the visual studio redistributables from Microsoft, I attach a screenshot of the error I am getting on trying to install the SVN version of MP over the final release. I also attach some logs but dont know how or if this will help as its not to do with running MP but installing over it. Hope thats helpful in terms of context!

    Cheers,
    ay129
     

    Attached Files:

  8. archiedaman

    archiedaman New Member

    Joined:
    March 11, 2008
    Messages:
    3
    Likes Received:
    3
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Show System Specs
    Just in case anyone is still having this issue - the lock file is located in the root directory and is a file called rebootflag
    I deleted the file and can proceed with the install ( from 1.16.0.0 to 1.17.0.0 )
     
    • Like Like x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!