Connection issue (1 Viewer)

grooves12

Portal Pro
November 1, 2006
133
36
Ok, ran into a couple of problems during setup... I can't get a successful connection when I try the test connection feature. In sabnzbd I get errors saying API key is missing, even though I entered it.

If I click ok and exit the configuration screen and go back in... it has erased the settings and replaced them with the defaults. Disabling the API key in Sabnzbd is no help. Same beavior.
 

MrTRiX

Community Plugin Dev
October 28, 2006
210
41
Canada Canada
Re: mpNZB v1.3 (NZB Downloader) (Updated 17-12-2009)

Ok, ran into a couple of problems during setup... I can't get a successful connection when I try the test connection feature. In sabnzbd I get errors saying API key is missing, even though I entered it.

If I click ok and exit the configuration screen and go back in... it has erased the settings and replaced them with the defaults. Disabling the API key in Sabnzbd is no help. Same beavior.
The settings don't save until you press "OK" in the configuration and then go back in.

As for not connecting, make sure you don't have SABnzbd setup for a username/password and that if you do you enter those in. Also make sure you typed the API key correctly and that you have the correct address to SABnzbd. If its running local try using the exact IP address instead of 127.0.0.1 as it gets confused if you have dual NIC's.
 

grooves12

Portal Pro
November 1, 2006
133
36
Re: mpNZB v1.3 (NZB Downloader) (Updated 17-12-2009)

That's exactly what I'm doing... press ok, go back in, and settings i put in have been overwritten with defaults.

I was already entering IP address in manually, and I copied and pasted the API key and made sure no spaces were inadvertently left in there. I do not have the setting requiring a login/password. Everything looks like it should be working, but it still says connection failed.
 

MrTRiX

Community Plugin Dev
October 28, 2006
210
41
Canada Canada
Re: mpNZB v1.3 (NZB Downloader) (Updated 17-12-2009)

That's exactly what I'm doing... press ok, go back in, and settings i put in have been overwritten with defaults.

I was already entering IP address in manually, and I copied and pasted the API key and made sure no spaces were inadvertently left in there. I do not have the setting requiring a login/password. Everything looks like it should be working, but it still says connection failed.
Which settings are getting overwritten with defaults? Are you able to access SABnzbd from your browser on this computer? Are you entering the correct port #?

Can you post your error logs please.
 

MrTRiX

Community Plugin Dev
October 28, 2006
210
41
Canada Canada
For me they are located @ "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Team MediaPortal\MediaPortal\log". It could be different depending on your install/OS.

I would suggest following infinityloop's advice for creating a log which he posts here on step #5.
 

grooves12

Portal Pro
November 1, 2006
133
36
Got it resolved... didn't realize that 5.0+ was required. Saw that in another post of yours. Upgraded from 4.11, and now it is working. Thanks.
 

olivvvv

Portal Pro
April 20, 2009
114
13
France France
hi,

in plugins configuration i can't connect (connection error)

sabnzb works well and i can access sabnzb by web adress

Host:
Host SABnzbd should listen on. : 192.168.0.13

Port:
Post SABnzbd should listen on. : 443

i have test with 127.0.0.1 but no result

in log i have that :

2009-12-18 14:37:07.701502 [Debug][MPMain]: Window: mpNZB.mpNZB init
2009-12-18 14:37:08.724560 [Info.][27]: [mpNZB] Message: La chaîne n'a pas été reconnue en tant que Boolean valide.
2009-12-18 14:37:08.727561 [Info.][27]: [mpNZB] Source: mscorlib

2009-12-18 15:01:02.533570 [ERROR][26]: [mpNZB] TargetSite: Boolean Parse(System.String)
2009-12-18 15:01:03.485624 [ERROR][26]: [mpNZB] Message: La chaîne n'a pas été reconnue en tant que Boolean valide.
2009-12-18 15:01:03.485624 [ERROR][26]: [mpNZB] Source: mscorlib
2009-12-18 15:01:03.486624 [ERROR][26]: [mpNZB] TargetSite: Boolean Parse(System.String)


What i have forgotten ?
thanks a lots !

oliv
 

MrTRiX

Community Plugin Dev
October 28, 2006
210
41
Canada Canada
Got it resolved... didn't realize that 5.0+ was required. Saw that in another post of yours. Upgraded from 4.11, and now it is working. Thanks.
Great news, glad you got it working. Also glad how you got it working, the sub-forum is already paying off.

hi,

in plugins configuration i can't connect (connection error)

sabnzb works well and i can access sabnzb by web adress

Host:
Host SABnzbd should listen on. : 192.168.0.13

Port:
Post SABnzbd should listen on. : 443

i have test with 127.0.0.1 but no result

in log i have that :

2009-12-18 14:37:07.701502 [Debug][MPMain]: Window: mpNZB.mpNZB init
2009-12-18 14:37:08.724560 [Info.][27]: [mpNZB] Message: La chaîne n'a pas été reconnue en tant que Boolean valide.
2009-12-18 14:37:08.727561 [Info.][27]: [mpNZB] Source: mscorlib

2009-12-18 15:01:02.533570 [ERROR][26]: [mpNZB] TargetSite: Boolean Parse(System.String)
2009-12-18 15:01:03.485624 [ERROR][26]: [mpNZB] Message: La chaîne n'a pas été reconnue en tant que Boolean valide.
2009-12-18 15:01:03.485624 [ERROR][26]: [mpNZB] Source: mscorlib
2009-12-18 15:01:03.486624 [ERROR][26]: [mpNZB] TargetSite: Boolean Parse(System.String)


What i have forgotten ?
thanks a lots !

oliv
1.2+ requires SABnzbd 0.5+. I moved this issue into thise post because I believe the issues are related.
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

OP Similar threads Forum Replies Date
M MovingPictures: Hang at retrieving details (connection fails) ? Moving Pictures 23
R Connection (api) problems with thetvdb.com General 3
I [solved] Connection to TV Server MySQL General Support 8
F After resume, TV Server connection screen is shown General Support 4
W Setup data connection - mySQL connection failed Installation, configuration support 1
markthenewf HDHR connect not located General 2
D MPTvScheduler - Can't Connect WebService and Mobile Access 1
T TV Series - can't connect to http://thetvdb.com/api General Support 4
B 'Successful' install of MP2.2.2 on W8.1 - but can't connect to sql db General 1
Steve.Rayner61 Online Videos - Automatic Updates fails 'Automatic update disabled. Check your internet connection' OnlineVideos 10
B [solved] Client server connection not working with new install General 2
P MP2 - V2.1 Bug - Onlinevideos U.S. Amazon Prime Fails to Connect Older releases 5
L config M3u to connect Installation, configuration support 0
L Disconnected? How do I connect? Newcomers Forum 3
M Cannot connect after W10 update General Support 5
R MP2 GUI Issues General 7
morpheus_xx [WiP] WIP 2.3 Fanart issues? MediaPortal 2 13
morpheus_xx [Help Me!] Build issues on TeamCity MediaPortal 2 1
W Not finding/matching new series - thetvdb issue? My TVSeries 3
J [fixed] Import issue with alternate movie title matching the name of another movie Submit: Bug Reports 7
1gkar Latest Intel HD4600 Drivers Issue General Support 1
J Odd issues with Freesat EPG - MP2 General 18
DHosein Mediaportal & Antimalware Service High CPU issue General Support 2
J MediaPortal TV Server and Kodi media source issues General 9
S Movie navigation issues in MP2 General 8
Similar threads

























Top Bottom