DVD (ISO or video_TS) won't play...???

Discussion in 'Newcomers Forum' started by landshark, March 13, 2009.

  1. landshark
    • Premium Supporter

    landshark MP Donator

    Joined:
    December 23, 2008
    Messages:
    48
    Likes Received:
    1
    Location:
    Silver Spring, MD
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    I'm having trouble to play DVD whether it's in ISO or video_TS folder. in ISO, daemon tool has mounted the image (btw, where can I find the older version that doesn't have the slash mounting screen?), no problem. however, MP internal player didn't play the movie! in Moving Picture, selected the movie, click, the screen either turn to black for a sec then back to the movie screen or it didn't do anything just stay at the movie screen. however, it did seem MP tried to play it as when I do it again the next time, it did ask me if I want to resume the movie e.g. at 0:30.

    this is happening in 2 different of my HTPC (one vista, one xp). what's wrong???


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. etheesdad
    • Premium Supporter

    etheesdad Retired Team Member

    Joined:
    November 8, 2008
    Messages:
    831
    Likes Received:
    67
    Location:
    Adelaide
    Ratings:
    +68 / 0
  4. landshark
    • Premium Supporter

    landshark MP Donator

    Joined:
    December 23, 2008
    Messages:
    48
    Likes Received:
    1
    Location:
    Silver Spring, MD
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    here's the error log file:

    Code (Text):
    1. 2009-03-15 00:34:46.296875 [ERROR][MPMain]: Control has invalid animation type [ on thumbAnimation]
    2. 2009-03-15 00:34:46.484375 [ERROR][MPMain]: No translation found for id 196742
    3. 2009-03-15 00:34:53.531250 [ERROR][MPMain]: No translation found for id 196742
    4. 2009-03-15 00:34:53.984375 [ERROR][MPMain]:  render Out failed:0, trying alternative graph builder
    5. 2009-03-15 00:34:54.000000 [ERROR][MPMain]:  render failed:8007007e
    6. 2009-03-15 00:34:54.046875 [ERROR][MPMain]:  render Output failed:0, trying alternative graph builder
    7. 2009-03-15 00:34:54.625000 [ERROR][MPMain]: failed filter:MainConcept MPEG Demultiplexer not found MainConcept MPEG Demultiplexer
    8. 2009-03-15 00:34:55.312500 [ERROR][MPMain]: failed filter:VBI Surface Allocator not found VBI Surface Allocator
    9. 2009-03-15 00:34:55.359375 [ERROR][MPMain]: failed filter:BDA Slip De-Framer not found
    10. 2009-03-15 00:34:55.359375 [ERROR][MPMain]: failed filter:BDA MPE Filter not found
    11. 2009-03-15 00:34:56.000000 [ERROR][MPMain]: failed filter:SnapStream Firewall Filter not found SnapStream Firewall Filter
    12. 2009-03-15 00:34:56.000000 [ERROR][MPMain]: failed filter:MainConcept Stream Parser not found MainConcept Stream Parser
    13. 2009-03-15 00:34:56.015625 [ERROR][MPMain]:  render Out failed:0, trying alternative graph builder
    14. 2009-03-15 00:34:57.140625 [ERROR][MPMain]:  render failed:8007007e
    15. 2009-03-15 00:34:57.687500 [ERROR][MPMain]: failed filter:MainConcept MPEG Demultiplexer not found MainConcept MPEG Demultiplexer
    16. 2009-03-15 00:34:57.953125 [ERROR][MPMain]: failed filter:VBI Surface Allocator not found VBI Surface Allocator
    17. 2009-03-15 00:34:57.968750 [ERROR][MPMain]: failed filter:BDA Slip De-Framer not found
    18. 2009-03-15 00:34:57.968750 [ERROR][MPMain]: failed filter:BDA MPE Filter not found
    19. 2009-03-15 00:34:58.718750 [ERROR][MPMain]: failed filter:SnapStream Firewall Filter not found SnapStream Firewall Filter
    20. 2009-03-15 00:34:58.734375 [ERROR][MPMain]: failed filter:MainConcept Stream Parser not found MainConcept Stream Parser
    21. 2009-03-15 00:34:58.734375 [ERROR][MPMain]:  render Video Out failed:0, trying alternative graph builder
    22. 2009-03-15 00:34:59.703125 [ERROR][MPMain]:  render failed:8007007e
    23. 2009-03-15 00:34:59.796875 [ERROR][MPMain]:  render Video Output failed:0, trying alternative graph builder
    24. 2009-03-15 00:35:02.234375 [ERROR][18]: MP-RSSTicker error reading feed: http://
    25. 2009-03-15 00:35:02.671875 [ERROR][MPMain]: No translation found for id 196742
    26.  
    I've tried PowerDVDx7, Nvidia, codec and navigator in the DVD codec setup, and result are the same. again this happen on both DVD ISO or video_TS folder. all mkv, rmvb, avi files play fine. :(
     
  5. landshark
    • Premium Supporter

    landshark MP Donator

    Joined:
    December 23, 2008
    Messages:
    48
    Likes Received:
    1
    Location:
    Silver Spring, MD
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    ok, when I change the codec to use ffdshows, and check codec mpeag2 in ffdshows, now I can play the DVD rips. but the pic quality is not the best that I'm hoping for tho..... why can't I use PowerDVD or NVidia Pure video codec?? or any setup tips to use them?

    thanks again!
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!