Forum [solved] Emails "Reply to Watched Thread" detected as spam (1 Viewer)

joecrow

Test Group
  • Team MediaPortal
  • August 9, 2012
    1,913
    1,361
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Recently, for less than a week, all MP replies to watched threads emails are being trapped by the spam filter on my email server and when released are also being detected as spam by Thunderbird locally. I am not aware of any changes to Thunderbird or the spam filter on my server, has anything changed in this respect on the MP website? See attached screenshot.

    spam.jpg
     

    high

    Administrator
  • Team MediaPortal
  • August 31, 2004
    4,989
    5,202
    Isselburg/NRW
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    there wasn't a change lately but I see an increased number of spam to or from (fake) *.team-mediaportal.com emails last week. This might set off some temp. spamfilters but neither our IP or mail-servers are blacklisted anywhere. I get mine perfectly delivered through GMail and don't see any increase of bounced emails.

    Looks like both Thunderbird and my email server are unhappy about the links included in the text, see attached screenshot.
    possible that both systems use the same filterlists. Do you use the default adaptive junk list or any plugin in TB? Have you tried to manually mark them as "no junk"?
     

    joecrow

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • August 9, 2012
    1,913
    1,361
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    Do you use the default adaptive junk list or any plugin in TB? Have you tried to manually mark them as "no junk"?
    Default junk list and yes I have been marking them all as not junk in both locations.
     

    joecrow

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • August 9, 2012
    1,913
    1,361
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    De-selecting the (Spam Assassin) setting highlighted in the attached screenshot stops MP emails being detected locally as spam by Thunderbird but I have not found such a setting or adaptive filtering on the ISP server, the only option would be to try reducing the spam filter strength from medium to low but that then allows real spam through so is not desirable. I have re-enabled the Thunderbird setting and also enabled its global adaptive spam filter, it was disabled by default.
    Not sure if this helps and again prior to a week or so ago MP emails were not being detected as spam.
    spam2.jpg
     

    joecrow

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • August 9, 2012
    1,913
    1,361
    Home Country
    Germany Germany
    Country flag
    I found an option on the ISP server to enter exceptions for the spam filter so I added MP and all forum emails are now getting through.:)
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Having used MP1 since 15 years, these epg related problems occuring after a fresh install stumble me. Needed to change a system hdd and decided it was time for a clean install anyway. Other hardware (C2D, 8 Gb ram, no tv cards - IP only) unchanged. Was running an earlier Win10 version with MP 1.24 which had been updated for years...
    Having used MP1 since 15 years, these epg related problems occuring after a fresh install stumble me. Needed to change a system...
    Having used MP1 since 15 years, these epg related problems occuring after a fresh install stumble me. Needed to change a system...
    Replies
    0
    Views
    272
    It is looking and working very well now and I am almost at the point of switching my HTPC to MP2, madvr would definitely push me over the edge for sure.;)
    It is looking and working very well now and I am almost at the point of switching my HTPC to MP2, madvr would definitely push me...
    We are proud to present MediaPortal 2.3 MediaPortal 2.3 is a full-blown media center software that addresses the most common user...
    Replies
    4
    Views
    2K
    Hello @aspik, thanks for that screenshot! Now I finally understand where to enable 'ATSC Closed Captions' -- not in the right-click Player configuration menu > Subtitle but in Settings > Players > Video player > Subtitles. And yes by enabling the option there, ATSC subtitles are indeed being shown in my local OTA streams. Player...
    Hello @aspik, thanks for that screenshot! Now I finally understand where to enable 'ATSC Closed Captions' -- not in the...
    MediaPortal 2 Version: 2.2.2 Description From a previous bug report for MP 2.2.1 here: [fixed] - [MP2-611] Having problems with...
    Replies
    2
    Views
    449
    Sad to see you replied so late, I've long since moved from 32bit to 64bit, so you've gone through all that trouble to help me for nothing. Thanks anyway. Emph
    Sad to see you replied so late, I've long since moved from 32bit to 64bit, so you've gone through all that trouble to help me for...
    ************************************************* EDIT 2019-04-29: New version, see Gitlad for change log. Thank you SINCowboy So...
    Replies
    25
    Views
    8K
    MP1 MP2 MediaPortal2-Buddy DE
    That’s what Lehmden said. Watched flags get migrated when updating to 2.2. Also a new plugin is almost finished to backup watched flags and restore later.
    That’s what Lehmden said. Watched flags get migrated when updating to 2.2. Also a new plugin is almost finished to backup watched...
    Hi. And here is another "Buddy"... Today's Buddy is "MediaPortal2-Buddy" (or short, MP2-Buddy), a tool to do some work around...
    Replies
    4
    Views
    9K
    Top Bottom