Forum - Forum updated to Xenforo 1.2.2

Discussion in 'Website/Forum/Wiki Feedback' started by high, September 4, 2013.

  1. high
    • Team MediaPortal
    • IT-Admin

    high Administrator

    Joined:
    August 31, 2004
    Messages:
    4,754
    Likes Received:
    3,129
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Sysadmin
    Location:
    Isselburg/NRW
    Ratings:
    +4,847 / 6
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    We just (nearly) completed the update of our board-software to version Xenforo 1.2.1. While most changes are not that obvious, it required a completely reworked style and nearly all plugins had to be updated. We also used this update for some cleanup of unused plugins.

    Users will mostly benefit from the new responsive design on mobiles/smartphones (which still need some finetuning during the next days) and a new editor, based on Redactor. Should be noticable faster then the old TinyMCE and hopefully produce less issues.
    If you had watched specific forums in the past you need to re-watch them as the function changed from a plugin to inbuild.

    short changelog:
    • User merging and bulk user management
    • Post edit history and logging
    • Signature permissions
    • Route filters (a system to change XenForo's URLs)
    • Template modifications and comparison utilities
    • Template merging and edit history
    • A new editor with drag and drop, image paste support, user tagging, and iOS/Android support
    • A fully responsive design
    • Support for watching a forum
    • User group and staff banners
    • Bulk thread management

    The related release news: http://xenforo.com/community/threads/xenforo-1-2-0-released.55982/

    If you encounter any issues, please clean your browser-cache first and then write a usable bug-report here. This should contain a detailed/reproducable description and some background info like your browser-version or OS.



    known issues:
    -Code-selector for additional code-styles does not work in new editor. Use manual Geshi-codes please (code=xy)
    -staff-banners may cover the avatar when using responsive design
     
    • Like Like x 1
    • Thank You! Thank You! x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. emphatic
    • Team MediaPortal

    emphatic Design Group

    Joined:
    August 25, 2006
    Messages:
    3,589
    Likes Received:
    828
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Surface treatment
    Location:
    Alingsås
    Ratings:
    +1,083 / 2
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    Right now (just came home from work) I'm browsing the site with great difficulty as I keep getting logged out (every time I click a link on the site later than a few seconds from logging in.

    Suggestions? I've tried re-starting Chrome.
    Emph
     
  4. mrbonsen
    • Super User

    mrbonsen Super User

    Joined:
    December 6, 2008
    Messages:
    6,439
    Likes Received:
    473
    Gender:
    Male
    Location:
    Brensbach (HE) ehemals Görlitz
    Ratings:
    +855 / 11
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    IE 11 Probleme in win7 and win 8.1 (rtm) !
    text mask (answer to contributory) can not be used (ghosted).
    also edit old posts = blank box at the call button on the "Edit"
     
  5. high
    • Team MediaPortal
    • IT-Admin

    high Administrator

    Joined:
    August 31, 2004
    Messages:
    4,754
    Likes Received:
    3,129
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Sysadmin
    Location:
    Isselburg/NRW
    Ratings:
    +4,847 / 6
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    I would suggest to clean mp-domain related cookies first and see if that changes the behavior
    a helper for Chrome

    IE11 Preview is not supported yet and will cause issues, please wait for the public final
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  6. doskabouter
    • Premium Supporter

    doskabouter Community Plugin Dev

    Joined:
    September 27, 2009
    Messages:
    2,836
    Likes Received:
    799
    Location:
    Nuenen
    Ratings:
    +1,168 / 1
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Just about to create a new post when I stumbled on this.

    Since the upgrade, browsing the forum with Opera mini (on my N95, I know it's old, but it still works) returns pages without horizontal scrollbars.
    On a low resolution (240x320) it's not really usable anymore, because without scrollbars, I often have only space for 8-10 characters (due to avatars and other info appearing on the left of the forum posts)

    I know I'm stretching it with this old hardware, but is there a solution for this?
     
  7. high
    • Team MediaPortal
    • IT-Admin

    high Administrator

    Joined:
    August 31, 2004
    Messages:
    4,754
    Likes Received:
    3,129
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Sysadmin
    Location:
    Isselburg/NRW
    Ratings:
    +4,847 / 6
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    (most) issues with the editor and IE11 Preview should be fixed from now on ;)
     
    • Like Like x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!