Image output issues via Asus Xonar HDAV1.3 (1 Viewer)

Torrnado

Portal Member
March 15, 2009
11
1
Sweden Sweden
Hi,

have a well functioning HTPC execpt this one problem that frequently reappears. I dont know if it is MediaPortal or Asus Xonar that is the culprit, so if anyone have experienced the same issues please help.

All drivers etc are up to date. The HDMI-connection is MoBo-->Asus Xonar-->TV

My symptoms are
1. The image disappears completely, ie the TV acts as if it does not get any signal at all
2. The image "break", ie half the image is fine but the other half is black and/or teared and smeared
3. The image freezes shortly and the sound stalls, maybe for 2-3 seconds

1 occurs when I close MediaPortal. 2 can occur at both startup and when I close MediaPortal.

Strange thing is that if I connect the TV directly from the MoBO (completely bypassing the Asus Xonar), the image is perfect.

Is this a hardware error in Asus Xonar or?

Thanks in advance
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

OP Similar threads Forum Replies Date
CyberSimian [Bug] 5025, 5034: Image borders MediaPortal 1 78
cbr954rr [Finished] [MP2-801] Support for tag image extraction Archive 7
N Option to "Filter" Images by folder name Feature Requests 8
D [fixed] Image browser crashing in Folder View (WMC skin) 2.2 Archive 10
D [solved] New install of MP2 - no image thumbs General 1
BlueMax1916 [no Bug] Windows 10 1803 January Patch -> H.265 videos without video output MediaPortal 2 6
A Different audio outputs Feature Requests 0
R Delay in audio output over HDMI OffTopic 11
1gkar A Couple of {On-going} Issues Within Various MP Versions General Support 4
R MP2 GUI Issues General 7
morpheus_xx [WiP] WIP 2.3 Fanart issues? MediaPortal 2 13
morpheus_xx [Help Me!] Build issues on TeamCity MediaPortal 2 1
W Not finding/matching new series - thetvdb issue? My TVSeries 3
J [fixed] Import issue with alternate movie title matching the name of another movie Submit: Bug Reports 7
1gkar Latest Intel HD4600 Drivers Issue General Support 1
J Odd issues with Freesat EPG - MP2 General 18
DHosein Mediaportal & Antimalware Service High CPU issue General Support 2
J MediaPortal TV Server and Kodi media source issues General 9
S Movie navigation issues in MP2 General 8
cbr954rr Issue BOOTSUWRNQ with online videos? Plugin Development 1
2BitSculptor MP1.23 release mediainfo issue? MediaPortal 1 Talk 4
A TV Channel Combination - case issue Television (MyTV frontend and TV-Server) 0
Edwardfc [solved] Mp 2.2.1 Configuration Issues - Goes to Sleep while playing Music General 6
G Amazon Prime (Online Videos) Issue Plugin Development 6
joecrow 1.22.0 MPE Manager issues. 1.22 5
Top Bottom