No Video playback on Media Portal 2.2.3 (1 Viewer)

Octavius

Portal Member
September 15, 2020
7
1
United Kingdom United Kingdom
Country flag
I have a new install of Windows 10 (2004), running Media Portal 2.2.3, on a machine that's set up to be a dedicated HTPC.

I can play music and view images from the media libraries I've set up, but I can't get any videos to play at all, including a local DVD. I've attached screenshots of the errors I get, but it doesn't tell me much.

Originally, I was testing Kodi on this HTPC, as part of that I installed VLC to give Kodi the ability to decode DVD and Blu-Ray disks. VLC is able to play both videos over the network and DVDs. Is there something I need to set up in Media Portal to have it use VLC to play/decode videos? Or is there somewhere with more information about why the videos wont' play so I can troubleshoot?

Many thanks
 

Attachments

Octavius

Portal Member
September 15, 2020
7
1
United Kingdom United Kingdom
Country flag
I've found the error in the Client.log file:

[2020-10-16 00:50:23,548] [1194483] [136 ] [INFO ] - WorkflowManager: Trying to remove 1 workflow states from navigation stack...
[2020-10-16 00:50:23,550] [1194485] [136 ] [INFO ] - WorkflowManager: Trying to show screen 'BrowseMediaNavigation'...
[2020-10-16 00:50:23,551] [1194486] [136 ] [INFO ] - WorkflowManager: Screen 'BrowseMediaNavigation' successfully shown
[2020-10-16 00:50:24,117] [1195052] [136 ] [INFO ] - BassLibrary: Loading player add-ins from 'C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MP2-Client\Plugins\BassLibraries\Plugins'
[2020-10-16 00:50:25,991] [1196926] [136 ] [INFO ] - BassLibrary: Loaded 16 audio decoders.
[2020-10-16 00:50:26,512] [1197447] [136 ] [WARN ] - MediaPortal.UI.Players.Video.VideoPlayer: Unable to play 'Resource '{03dd2da6-4da8-4d3e-9e55-80e3165729a3}://\\MyServer\Media\TV/TV Series/Rules of Engagement/Season 6/06x14 - Goodbye Dolly.mp4' at system '805a91c0-57a9-48e4-8f65-040de226a2b0'
System.Runtime.InteropServices.COMException (0x80040154): Retrieving the COM class factory for component with CLSID {FA10746C-9B63-4B6C-BC49-FC300EA5F256} failed due to the following error: 80040154 Class not registered (Exception from HRESULT: 0x80040154 (REGDB_E_CLASSNOTREG)).
at MediaPortal.UI.Players.Video.VideoPlayer.AddEvr()
at MediaPortal.UI.Players.Video.VideoPlayer.AddPresenter()
at MediaPortal.UI.Players.Video.BaseDXPlayer.SetMediaItem(IResourceLocator locator, String mediaItemTitle, MediaItem mediaItem)
at MediaPortal.UI.Players.Video.VideoPlayerBuilder.GetPlayer(MediaItem mediaItem)
[2020-10-16 00:50:26,517] [1197452] [136 ] [ERROR] - Unable to create media player for media item '06x14 - Goodbye Dolly'
System.Runtime.InteropServices.COMException (0x80040154): Retrieving the COM class factory for component with CLSID {FA10746C-9B63-4B6C-BC49-FC300EA5F256} failed due to the following error: 80040154 Class not registered (Exception from HRESULT: 0x80040154 (REGDB_E_CLASSNOTREG)).
at MediaPortal.UI.Players.Video.VideoPlayer.AddEvr()
at MediaPortal.UI.Players.Video.VideoPlayer.AddPresenter()
at MediaPortal.UI.Players.Video.BaseDXPlayer.SetMediaItem(IResourceLocator locator, String mediaItemTitle, MediaItem mediaItem)
at MediaPortal.UI.Players.Video.VideoPlayerBuilder.GetPlayer(MediaItem mediaItem)
at MediaPortal.UI.Services.Players.PlayerManager.BuildPlayer_NoLock(MediaItem mediaItem, ICollection`1& exceptions)
[2020-10-16 00:50:26,538] [1197473] [AMQ 'UPnPRendererPlugin'] [ERROR] - Player Error
[2020-10-16 00:50:26,541] [1197476] [Thread12 ] [INFO ] - WorkflowManager: Pushing workflow state 'VideoFullscreenContent' (id='882c1142-8028-4112-a67d-370e6e483a33') onto the navigation stack...
[2020-10-16 00:50:26,546] [1197481] [Thread12 ] [INFO ] - WorkflowManager: Screen was updated by workflow model


Any idea what this error means?
 

morpheus_xx

Lead Dev MP2
  • Team MediaPortal
  • March 24, 2007
    11,558
    7,051
    Germany Germany
    Country flag
    Are you using a Windows "N" version or similar? Those versions are missing the Windows Media stuff, which need to be installed separately. The call which fails above is related to the Enhanced Video Renderer (EVR) which doesn't seem to find required filters
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads
    OP Title Forum Replies Date
    I Video Playback Stuttering General Support 45
    A Working server, no video playback on client General 5
    Cowboy Playback Problem with CTD or sometimes BSOD watch/edit Videos 0
    bta489 [solved] Stuttering playback of edited recordings watch/edit Videos 2
    Sakols No video in channel preview window General Support 12
    P Nach Video Stream muss TVService beendet werden TV / Streaming 0
    E 1.25.0 Change AVC / AAC Codec for Analog card captured videos Codecs, External Players 0
    N [not reproducible] Online videos not working at all Submit: Bug Reports 1
    R Bug: Video Folders disappear General Support 11
    Stephen O'Kane [SOLVED] TV Stream stuttering - both Video and Audio Watch / Listen Media 14
    B some music videos stutter Watch / Listen Media 0
    I 1.25.0 Videos in HEVC UHD 2160p don't play good watch/edit Videos 8
    CanadianEh MP TV server rebuild with Colossus 2 - Kodi clients receive PMT error when playing videos recoreded by Colossus 2 TV-Server 2
    Rob Hexenmeister Skinning Online Videos question OnlineVideos 2
    A [solved] How to Play All Videos in a List watch/edit Videos 3
    O 1.25.0 Codecs and Video Format for PlayStation 2 Codecs, External Players 0
    g0rsq Info box randomly popping up when watching TV or other video MediaPortal 2 Newcomers Forum 1
    B some videos jerky Television (MyTV frontend and TV-Server) 0
    B MP 2.2.3 Error playing videos from NAS Submit: Bug Reports 2
    T Kurze Tonaussetzter bei Videos und TV Allgemeines Supportforum 1
    mrmojo666 [Tv Server Plugin ]Direct Show Video Control Plugin 0.0.0.1 for Hauppauge PVR cards MediaPortal 1 Plugins 0
    ajs [Proposal] Video embedded cover MediaPortal 1 1
    G [solved] Black Screen on all videos after upgrading to either 1.23 or 1.24 from 1.22 General Support 4
    H random black screen live tv and videos (amended) General Support 0
    404 [solved] Live TV...video and audio freeze General Support 20

    Similar threads

    Top Bottom