Problem connecting from kodi. (1 Viewer)

steo

Portal Member
October 31, 2014
8
1
34
Germany Germany
Hello,

I have just installed Kodi 17 beta 5 with latest Mediaportal addon.
If I select a channel in kodi to switch to I will only see the blue "working ring" and nothing will happen.
Then I have to kill kodi. This happens only happens sometimes.
If its working on the first channel selection it will work everytime during this kodi session.
So the important part is the first channel selection for each kodi session.

for me it seems that the Plugin has a problem accessing the timeshift-share over smb.

In generel the plugin is accessing the share with the host-name (I could see this in logfile I will post later) and not with the IP-Adress (even I configured the plugin with the IP-adress). Maybe this can be the problem?
I have already added a DNS entry in /etc/hosts on the client for my TVServer to make sure that there is no dns issue. But the problem still exists.
This problem only occurs on my linux machine. I have a MAC and a Windows machine running with "Kodi 17 Beta 5" and both clients connecting without problems to the TV-Server.
So it´s a linux specific problem.

If found out if activate the option "RTSP" in the plugin options the connection is working. But then the system hangs up when pausing the livetv (timeshift).
Maybe the the same problem (then the client needs to access the timeshift share) occurs.

Here is the log output I get.
The last entry is:

16:26:02 T:139924876031744 INFO: AddOnLog: MediaPortal PVR Client: FileReader::OpenFile() smb://steffen:password@TVSERVER/timeshift/live3-0.ts.tsbuffer.

then the blue ring is running and running and nothing happens. No error message.

16:26:00 T:139924876031744 DEBUG: PVRManager - OpenLiveStream - opening live stream on channel 'RTL Television'
16:26:00 T:139924876031744 DEBUG: opening live stream for channel 'RTL Television'
16:26:00 T:139924876031744 NOTICE: AddOnLog: MediaPortal PVR Client: Open Live stream for channel uid=881
16:26:01 T:139926099941696 DEBUG: ------ Window Init (DialogBusy.xml) ------
16:26:02 T:139924876031744 NOTICE: AddOnLog: MediaPortal PVR Client: Channel timeshift buffer: D:\Media\Timeshift\live3-0.ts.tsbuffer
16:26:02 T:139924876031744 NOTICE: AddOnLog: MediaPortal PVR Client: Creating a new TsReader...
16:26:02 T:139924876031744 DEBUG: AddOnLog: MediaPortal PVR Client: PatParser:Reset()
16:26:02 T:139924876031744 NOTICE: AddOnLog: MediaPortal PVR Client: TsReader open 'D:\Media\Timeshift\live3-0.ts.tsbuffer'
16:26:02 T:139924876031744 DEBUG: AddOnLog: MediaPortal PVR Client: Multiseat mode; need to translate 'D:\Media\Timeshift\live3-0.ts.tsbuffer' to UNC filename.
16:26:02 T:139924876031744 NOTICE: AddOnLog: MediaPortal PVR Client: Translate path D:\Media\Timeshift\live3-0.ts.tsbuffer -> smb://steffen:password@TVSERVER/timeshift/live3-0.ts.tsbuffer
16:26:02 T:139924876031744 INFO: AddOnLog: MediaPortal PVR Client: FileReader::OpenFile() smb://steffen:password@TVSERVER/timeshift/live3-0.ts.tsbuffer.
16:26:23 T:139925617551104 DEBUG: Thread JobWorker 139925617551104 terminating (autodelete)
16:26:23 T:139924522133248 DEBUG: Thread JobWorker 139924522133248 terminating (autodelete)
16:26:23 T:139924530525952 DEBUG: Thread JobWorker 139924530525952 terminating (autodelete)
 

mm1352000

Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Hi steo

    Have you posted on the KODI forum as well?
    I think you're more likely to get help with the plugin over in their forum...

    The only suggestion I could offer would be to try using Wireshark to monitor the network traffic, and see if that gives any insight into what's going on.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    R Connection (api) problems with thetvdb.com General 3
    F Problems with new install of MP2 Newcomers Forum 3
    A [solved] DiseqC problems after upgrade to 1.25 General Support 9
    M Problems with VFD Display after standby- Futaba DM140GINK Mini Display 0
    123vak123 [solved] 5008: The problem with scrolling text in the "listcontrol" in 4K General Support 22
    framug 1.24.0 1.25.0 pre : problem with build ? 1.24 Pre Release 89
    J Problems with 1.24 StreamedMP 19
    Rob Hexenmeister Navigation problems adding menu buttons to EPG General Support 1
    404 [solved] EPG problem after Win10 'upgrade' General Support 1
    framug [EPG] Some problems with DVB EPG Improvement Suggestions 49
    C strange tuner(?) problem TV-Cards 0
    R Problems accessing MySQL database remotely MediaPortal 1 Talk 0
    T [solved] Startup problem General 6
    G Problems with DRR MediaPortal 1 Talk 1
    rsbrux 1.23.0 MPE Manager Problem with LAV Filters Bugreports 2
    S Problem with Remote Control One-for-all Streamer Newcomers Forum 6
    joecrow Default Wide HD Xmas Theme Problem General Support 3
    K Sleep mode problem after formating General Support 2
    P IPTV Channel Problem TV-Server 0
    C Problem playing videos created on IPhone X and Samsung S9 General Support 2
    nominefi Problem scanning channels. General Support 0
    E Swedish subtitles problem General 2
    G Newb trying MP2, trouble with guide data General 5
    G MP1 TV Server "failed to upgrade the database" using MS Sql Server Installation, configuration support 3
    geotwticher [solved] Fatal Error 0x80070643 during MP2 installation General 7
    Top Bottom