[Pending] - Restart MP when exit Config | Page 2

Discussion in 'Submit: code patches (MediaPortal/TV-Server/etc.)' started by azzuro, July 16, 2013.

  1. Bernard

    Bernard Portal Pro

    Joined:
    March 5, 2012
    Messages:
    103
    Likes Received:
    20
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Engineer
    Location:
    Centurion
    Ratings:
    +25 / 0
    Home Country:
    South Africa South Africa
    Show System Specs
    @seco: Remember that this is an Open Source project. Everyone is contributing in a way, even small almost unnoticeable changes play their part. Rather discuss the topic at hand in a positive constructive way. It is fine to disagree, but ditching an idea because you see it as a "hack" or "trail and error" is not helping.

    I agree that settings are part of the GUI but it is in its infant stages. If we don't use the build in TV, Video and Image plugins there is not much settings in the GUI we can use, since a lot of plugins still relies the windows forms way of settings (I'm specifically thinking of MovingPictures & TV-Series, MoPic has intergrated it's importer into the GUI, but not all settings). So untill then, we will constantly be switching back and forth between GUI and Config.

    I believe azzuro just tried his hand at adding this option, and in no way are you required to accept his patch. If you have time then point out his faults like tourettes has, and he can understand the reason why his patch is not up to standard, and improve. If you don't have the time, then just leave it.



    I for instance don't have the in-depth knowledge required to start working on the MePo GUI side of things. But I can make patches to the config, because it is more "familiar" grounds for me. So even if this feature would only benefit 5% of the Community then that is 5% more happy people.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. seco
    • Team MediaPortal

    seco Development Group

    Joined:
    August 7, 2007
    Messages:
    1,579
    Likes Received:
    897
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1,234 / 4
    Home Country:
    Finland Finland
    Show System Specs
    @Bernard

    Adding new features for 5% users hardly makes software better. I'm here to make MP better for users and especially devs, but constantly adding stuff without planning anything will soon drive codebase impossible to maintain. We are already in this situation with MP1 and spending time in source code hurts my head.

    Please don't remind me about the nature of the project, you have no idea how many hours I've spent.
     
    Last edited: July 19, 2013
  4. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,433
    Likes Received:
    2,506
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,171 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Eh guys,please no irritation
    i would like to view this change or similar in MP, and i'm try to do this better as can !
    i know my code is not perfect ... but at least exist , and i repeat everyday " i'm not a dev" only geek hardware lol,
    So seco, i think we (Team) have priority ( for you is split windowplugin (y), and your work for that is very good for MP devellopment, i hope this for 1.5 )

    Bernard : gently ;) , my goal in MP ( so Tester first) is to have a united team, all men working on it out of personal job, i'm very happy if you can help us to do MP the better than it is ! ( maybe one day ,team invite you to join us)

    For setting in MPGUI, i'am agree with many setting are available in MP, and i was PRO for this feature !
    i use it, but for now many plugins are not available for set in MP.
     
  5. Bernard

    Bernard Portal Pro

    Joined:
    March 5, 2012
    Messages:
    103
    Likes Received:
    20
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Engineer
    Location:
    Centurion
    Ratings:
    +25 / 0
    Home Country:
    South Africa South Africa
    Show System Specs
    Suggestion: Maybe we could do a little poll and see what the exact number would be?

    So what you're saying is that:
    1. Any patches (or suggested patches) require planning?
    2. The project needs people to look at optimizing the codebase?
    Thanks! Sorry for offending you. Keep up the good work! ;)
     
    Last edited: July 21, 2013
  6. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,433
    Likes Received:
    2,506
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,171 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    • Thank You! Thank You! x 1
  7. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Why did you create that ticket already when several team members have expressed their concerns about this?
    It's fine if you want to work on it, but the rules are clear on new features (propose them internally first), just to avoid your work being wasted in the end if it doesn't get merged. I've already read some valid reasons not to include this in master, but up to you...
     
  8. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,433
    Likes Received:
    2,506
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,171 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
  9. doskabouter
    • Premium Supporter

    doskabouter Community Plugin Dev

    Joined:
    September 27, 2009
    Messages:
    2,803
    Likes Received:
    757
    Location:
    Nuenen
    Ratings:
    +1,122 / 1
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Just an idea: Perhaps restart Mediaportal if configuration was started with F2?
     
    • Like Like x 1
  10. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,433
    Likes Received:
    2,506
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,171 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    this is what i want ...
    because i don't use Windows shell. but actully what i have made, make error in log at restart, because MP config is not closed before start.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!