Screen Goes Black when video finishes

Discussion in 'Newcomers Forum' started by lazybauwb, July 28, 2010.

  1. lazybauwb

    lazybauwb New Member

    Joined:
    April 27, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    I am running the 1.1 Final Build.
    When I finish playing a video the screen goes black. If I set up a play list it does not advance to the next item.
    If I hit the escape button it makes menu sounds, but the screen is still black. Can anyone help?


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. LordMerlin

    LordMerlin Portal Pro

    Joined:
    November 16, 2007
    Messages:
    559
    Likes Received:
    11
    Gender:
    Male
    Occupation:
    SysAdmin
    Location:
    Rostov-na-Donu
    Ratings:
    +23 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    This is problem of codec's or audio renderer. I also had this problem, decided to install ffdshow as decoder and Mediaportal Audio Renderer as the output device.
     
  4. lazybauwb

    lazybauwb New Member

    Joined:
    April 27, 2008
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Well, I installed CCCP with FFDshow and changed all of the codecs to FFDshow, and the screen stayed black. I then changed the renderer to the old option. Now after I finish a video the screen returns the the menu and media portal freezes. Any more thoughts?
     
  5. Xenu

    Xenu Portal Member

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    England England
    I also have this problem, im also using latest CCCP and set to ffdshow for audio and video as these are the only codec options I can choose that will play all of my media files.

    Whilst I can press back and return to menu, this is a bit of a pain is there any solution that does not involve changing from ffdshow codecs? I have always used these codecs and have only noticed this now when using MP1.1 final and Win7 64bit.

    :D
     
  6. Guy1

    Guy1 Portal Member

    Joined:
    June 21, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    I had the same issue and disabled my IFC (Intelligent frame correction). Is this something you have installed or recently updated? Try either disabling it or playing around with the settings if you dont wish to get rid of it.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!