Shutdown Issues (1 Viewer)

macmr

Portal Pro
August 21, 2011
79
11
Home Country
Country flag
Hi I upgraded from 1.3.0 to 1.14.0 Pre Release recently and have had a few issues. One I have a log for (attached) is as follows:

PowerScheduler shutdowns the computer at night with tv off and no HDMI signal
Startup next morning finds Mediaportal at reduced screen size and unresponsive
Ctrl+Alt+Del finds Mediaportal as "Not Responding"
Close via Ctrl+Alt+Del and let Mediaportal Watchdog produce file

Hope this is enough info to track down the problem

Thanks
 

mm1352000

Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,577
    8,222
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Thanks for the report - perfect. (y)

    I'll look at the log files and get back to you in the next hour or two. Just having [late] dinner at the moment [here in New Zealand]...
     

    macmr

    Portal Pro
    August 21, 2011
    79
    11
    Home Country
    Country flag
    Thanks yes very late for your dinner as it's 7pm here in Oz
     

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,577
    8,222
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Okay, so unfortunately the cause of the problem isn't 100% clear because the MediaPortal log level is information rather than debug.

    From the TV Server log I can assemble the power sequence/timing:
    [2016-04-14 06:15:45,422] [Log ] [PowerEventThread] [DEBUG] - OnPowerEvent: PowerStatus: Suspend
    [2016-04-14 15:07:26,676] [Log ] [PowerEventThread] [DEBUG] - OnPowerEvent: PowerStatus: ResumeAutomatic
    [2016-04-14 15:07:39,033] [Log ] [PowerEventThread] [DEBUG] - OnPowerEvent: PowerStatus: ResumeSuspend
    [2016-04-15 00:33:00,427] [Log ] [PowerEventThread] [DEBUG] - OnPowerEvent: PowerStatus: Suspend
    [2016-04-15 00:34:24,338] [Log ] [PowerEventThread] [DEBUG] - OnPowerEvent: PowerStatus: ResumeAutomatic
    [2016-04-15 00:36:13,500] [Log ] [PowerEventThread] [DEBUG] - OnPowerEvent: PowerStatus: Suspend
    [2016-04-15 07:12:04,812] [Log ] [PowerEventThread] [DEBUG] - OnPowerEvent: PowerStatus: ResumeAutomatic
    [2016-04-15 07:12:09,085] [Log ] [PowerEventThread] [DEBUG] - OnPowerEvent: PowerStatus: ResumeSuspend

    When I compare the MediaPortal log:
    [2016-04-14 06:15:46,152] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Main: WM_POWERBROADCAST (PBT_APMSUSPEND)
    [2016-04-14 15:07:26,838] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Main: WM_POWERBROADCAST (PBT_APMRESUMEAUTOMATIC)
    [2016-04-14 15:07:36,850] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Main: WM_POWERBROADCAST (PBT_APMRESUMESUSPEND)
    [2016-04-15 00:33:01,130] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Main: WM_POWERBROADCAST (PBT_APMSUSPEND)
    [2016-04-15 00:34:24,358] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Main: WM_POWERBROADCAST (PBT_APMRESUMEAUTOMATIC)

    ...and so we can see that although MediaPortal hangs/crashes at 07:12:04, the problem actually seems to occur when MediaPortal resumes or suspends on 15 April at either 00:34 or 00:36.

    Due to the log verbosity I can't say much more than this about the problem itself. However I can speculate a little. I'm aware that there is at least one bug in MP 1.14 PR that may cause problems like this. That problem didn't exist in MP 1.13 final and has been fixed for MP 1.14 final. Therefore this problem may correct itself if you switch versions. I could give a more definitive diagnosis and resolution if you could provide new debug-level log files.
     

    macmr

    Portal Pro
    August 21, 2011
    79
    11
    Home Country
    Country flag
    Thanks I have now set the log verbosity to "debug" and the process priority to "normal". If it happens again I will resubmit
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    interesting...i use DRR in MP + Win 7, though i must admit i haven't watch much content lately using DRR. Might explain why i seen it more rarely than OP... i'll try some more testing using DRR, i usually switch between 50Hz p, for 25fps (dvb-t FTA ) content to 23.976 Hz for 23.976fps content, then back to 50Hz...
    interesting...i use DRR in MP + Win 7, though i must admit i haven't watch much content lately using DRR. Might explain why i seen...
    I fully realize that this is probably not the correct place, or a correct bugreport, but since a while (maybe a month?) I have some...
    Replies
    46
    Views
    3K
    I think it would be a cleaner thread just to quote the info on the tuner rather than mentioning all the info about MP. I'm sure the card is the problem for whatever reason. Thanks
    I think it would be a cleaner thread just to quote the info on the tuner rather than mentioning all the info about MP. I'm sure the...
    Not sure if this is a bug with 1.14.0 pre release or not but this is the version I am running so I will post it here anyway. Some...
    Replies
    8
    Views
    1K
    Ok I have set the MP TV audio renderer to DirectSound and also ran the dxdiag which says all is ok so let's see what happens
    Ok I have set the MP TV audio renderer to DirectSound and also ran the dxdiag which says all is ok so let's see what happens
    I have had MP.1.14.0 stop running as follows: 1. Watching a channel then change channel by using remote generated channel id...
    Replies
    4
    Views
    798
    Thanks! I'm guessing it may have been some conflict with another tuner software (nextpvr), perhaps I did not properly kill its process. Now it seems fine... Even with mediaportal audio renderer set. Still am in the process of configuring it nicely, so I'm not using it fully. :)
    Thanks! I'm guessing it may have been some conflict with another tuner software (nextpvr), perhaps I did not properly kill its...
    Hi, I had some issues last night although I'm not sure if it's a MP problem or a tuner problem. I have been having similar...
    Replies
    9
    Views
    1K
    MP1 MP2 Can't Find Server DE
    Great to hear I will upgrade and see what happens. Thanks for your help
    Great to hear I will upgrade and see what happens. Thanks for your help
    Hi I upgraded from 1.3.0 to 1.14.0 Pre Release recently and have had a few issues and this is one of them Sometimes when...
    Replies
    10
    Views
    2K
    Top Bottom