Tijd voor een upgrade.. maar wat.. bomen, bos

Discussion in 'HTPC Hardware en Software' started by Lotsofjazz, August 16, 2013.

 1. Lotsofjazz
  • Premium Supporter

  Lotsofjazz MP Donator

  Joined:
  January 7, 2008
  Messages:
  464
  Likes Received:
  36
  Gender:
  Male
  Occupation:
  engineer at a big airline
  Ratings:
  +41 / 0
  Home Country:
  Netherlands Netherlands
  Show System Specs
  Hoi,

  Ik heb nu bijna 7 jaar een HTPC met een Abit Fatality Mobo, Intel E6600 Core duo 2.4 Mhz, Samsung spinpoint 500Gb HDD, 4GB DDR2, met daarop een Digitaleverywhere FloppyDTV digitale TV kaart met CI, waar dan een Alphacrypt CAM met de Ziggo smartcard in gaat. PCI kaartje voor firewire, PCI kaartje met 4x USB 3.0, recent de grafische kaart vervangen door een ATI HD6550 met passieve koeling. Voor meer specs zie mijn Systeem Specs.

  Op zich werkt het allemaal nog prima, maar de HTPC is de laatste tijd behoorlijk lawaaiig aan het worden. Daarnaast doe ik af en toe pogingen om Full HD Video clips te editen, met Moviemaker of Camtasia of Lightworks.. maar dat werkt niet lekker.. op zich het editen gaat dan nog wel, maar als ik de ge-editte movie wil 'publiceren' dan gaat het heel vaak mis.. vanwege gebrek aan geheugen? processorkracht?

  Ik denk daarom er over de boel een upgrade te geven, met twee doelen..

  1. De HTPC stiller maken, en
  2. De HTPC krachtiger maken, zodat Video editen en publiceren soepel verloopt.

  Ik denk daarom aan het volgende:
  Huidige HTPC case+voeding behouden (Antec fusion 430)
  Moederbord vervangen door deze: http://www.komplett.nl/komplett/product/zkb_01com/80005726/asus_p8z77_m_pro/details.aspx
  Met deze processor: http://www.komplett.nl/komplett/pro...ore_i5_3570__3_4ghz__socket_1155/details.aspx.
  Geheugen: http://www.komplett.nl/komplett/pro...hyperx_blu_16gb__pc3_12800__dimm/details.aspx

  Voor OS, software en MP timeshifting deze SSD: http://www.komplett.nl/komplett/pro.../intel_335_series_240gb__bracket/details.aspx

  Voor Data de huidige Samsung spinpoint, en diverse externe HDD's die ik reeds in bezit heb via USB 3.0

  Verder wil ik de firewire PCI kaartje over zetten, en uiteraard de Digital everywhere TV kaart, als het zin heeft de grafische kaart en als het kan de USB3.0 PCI kaart.

  VRAGEN die nu bij mij opkomen:

  Kan ik mijn huidige Scythe Mini Ninja koeler (Socket 775) gebruiken op de genoemde processor?.. het valt me namelijk op dat huidige koelers vaak naast de socket 1155 ook op socket 775 gebruikt kunnen worden.
  Kan ik deze koeler passief gebruiken, met de voorwaare dat ik de Antec tricooler case fans vervang door(2 stuks) nieuwe stille case fans? deze: http://www.komplett.nl/komplett/product/zkb_01com/15461444/noctua_nf_s12b_flx__120mm/details.aspx

  Heeft het zin de grafische kaart over te zetten, of is de interne sowieso al beter (Op de processor)? Kan de externe grafische kaart samenwerken met de interne (crossfire, SLI, whatever..)? NOTE, gamen doe ik niet, dus daarvoor hoeft het niet, maar misschien houdt het de HTPC koeler als de arbeid verdeeld wordt?

  OS wordt dan Windows 8 Pro 64 bit.

  Graag advies, hints, tips.

  Alvast bedankt!

  Marco


   
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice
 • About The Project

  The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

  In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

           

 • Support MediaPortal!

  The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

  Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!