XP Won't Install

Discussion in 'OffTopic' started by speedway, March 2, 2007.

  1. speedway

    speedway Portal Member

    Joined:
    August 26, 2006
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Location:
    Riverstone, NSW
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Hi all

    I am trying to come back to the fold from MythTV (again), basically due to the new version. I had MP installed mid-last year but for some reason I went back to Myth.



    I have attempted to install XP on the Myth machine but it will not install. The machine boots, ask me to press a key to boot from CD, I get "Setup is inspecting your.....etc" and the screen goes blank and nothing more happens - ie no light action on the CD drive.

    This is really weird as the same CD installed on the same machine last August. I even burnt another one (I slipstreamed XP & SP2 plus some other stuff) and it still does the same thing. But, I chuck in a MythDora DVD and it fires up no problem.

    The machine (like I said - same as last time) is a Pentium III 933Mhz, 384Mb Ram, 250Gb IDE drive, 3 TV cards, Soundblaster 5.1 and nVidia FX 5200. It has both a CD drive and a DVD/RW drive installed. The ONLY thing different from the last MP install is the drive size, the 250Gb was installed and replaced the original 40Gb IDE.

    Has anyone got any ideas on what the problem could be or what I should look for?

    It is too late now to get the machine fully installed and configured for tomorrow night (my wife has programs to record and she would kill me if she missed them!) but I WILL be installing MP when I can figure things out...

    Cheers
    Bruce
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. speedway

    speedway Portal Member

    Joined:
    August 26, 2006
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Location:
    Riverstone, NSW
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Turns out it was the 250Gb drive - XP did not like it at all as master. I installed a smaller drive as master and made the 250 the slave. Setup continues past the inspecting bit and starts it's business...
     
  4. speedway

    speedway Portal Member

    Joined:
    August 26, 2006
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Location:
    Riverstone, NSW
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Actaully, it wasn't the drive itself. XP did not like the Linux LVM parttions that were formatted with the jfs filesystem. Once I nuked those, everything went back to normal.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!