1.24.0 1.24 Kills 3D MVC playback on MadVr (2 Viewers)

alexdepalma

MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 31, 2008
    540
    493
    Spain Spain
    Country flag
    Hi family! @Sebastiii
    Short time a go I have start to experience 3D MVC problems. Ill Update this post with my findings, but for the time being, only if exclusive mode is selected,MP displays 3d MVC image. Before it worked on any mode for me. Its also failing to return to 4K res (previous one ) on 3D MVC video stop. Seems Madvr is not released on video Stop. If I quit MP, resolution goes to previous one. I'm testing on witch previous version started to fail.


    MP test MadVr developement V355 1.18 all is OK on 3D MVC
    MP 1.18 Final is fine 3D and recovers from 1080p but 3d fails if video is not started from the begining. so on remember of last playback position
    MP 1.19 Final seems to be more stable and plays 3d even if not started from beggining and also recovers from 1080p to previous mode on video stop
    MP 1.20 pre was failing 3d but recovering from video stop to previous resolution. exclusive mode works 3D MVC no other modes.
    MP 1.20 final failes on first playback and some others. all of the rest where fine. always recovers

    ---------
    MP1.21 final no longer plays 3D MVC. Needs exclusive mode and never recovers from 1080p and doesn't changes to previous resolution on video stop. If after I close MP, then it works and returns to previous resolution.
    ----------

    so a change on1.20 to 1.21 may be the cause of the 3D mvc problems.
    Thanks!
    Alex
     
    Last edited:

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,450
    10,277
    France
    France France
    Country flag
    Hey
    I will try on my side I have few 3D mvc to test on my TI 1050 but didn't have 4k setup. Only 1080p.
    If your resolution is on 1080 it failed too right?
    Can you try mpchc too for comparaison ?
    If i'm not wrong exclusive mode is disable on my side.
    Also recent Nvidia drivers removed 3D stuff so need to stay on older drivers.
    But will wrote my version here.

    Tapatalk
     

    alexdepalma

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 31, 2008
    540
    493
    Spain Spain
    Country flag
    Hey
    I will try on my side I have few 3D mvc to test on my TI 1050 but didn't have 4k setup. Only 1080p.
    If your resolution is on 1080 it failed too right?
    Can you try mpchc too for comparaison ?
    If i'm not wrong exclusive mode is disable on my side.
    Also recent Nvidia drivers removed 3D stuff so need to stay on older drivers.
    But will wrote my version here.

    Tapatalk
    Hi @Sebastiii
    nice to see you again! lucky me Im on few days of leave to test.

    right now Im testing 1.22 on driver version 419.67 on my 1050ti Oc LP. the issue of starting 3D MVC videos seems to be more stable and now I always have successfull 3D playback. 4k to 1080p changes and projection is in Real 3D.on video stop, 3D is removed but remains on 1080P. no change back to 4k. If i close MP, then windows goes back to 4k.

    I know about the problem with 3D Nvidia. I was on old stuff because of that.
    on 1.21 happends the same

    let me try 1.20......

    Yes 1.20 works fine. Is the good one. something implemented on 1.21 doesn't allow to recover from 3D 1080p to 4k o whatever was the resolution before play a 3D mvc video.
    @Sebastiii even if it doesent recover previous graphic mode on video Stop, the thing is that closing MP (opening MP config for instance) allows the recover so may be MadVr is not really released.

    The problem on video start seems to be related with graphic driver. And is now solved for me

    Hope will help
     
    Last edited:

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,450
    10,277
    France
    France France
    Country flag
    @alexdepalma I have tried (without testing) commented out a code in C++ filter that was added in 1.21 Pre.
    You maybe need to change manual setting in DRR from madVR :
    Here :
    upload_2020-1-24_15-30-10.png

    To
    upload_2020-1-24_15-30-32.png


    In fact try to play with those settings :)
    I'm not sure if it's the culprit but worth try.

    On 1.21, i have forced this because it solves some black screen or deadlock issue on stop but maybe it has broken on your side.
     

    Attachments

    alexdepalma

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 31, 2008
    540
    493
    Spain Spain
    Country flag
    Showhelper tryed on 1.23 final and had one blank screen on stop. I put pc on standby and recovered fine but 1080p. no 4k. second try. recovered on 1080p. Ill try your branh again on top of 1.23. cross fingers with TV server matching....

    even after standby computer. on closing MP, resolution 4k is recovered. funny
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads
    OP Title Forum Replies Date
    H [solved] Multiple Network Interfaces Server Issue General 1
    O No Video playback on Media Portal 2.2.3 Newcomers Forum 2
    C Current NUC or Intel Stick as an MP client for HD playback - minimum requirements? General 6
    S Resume Playback Annoyance Newcomers Forum 4
    K Flickering live TV playback Newcomers Forum 3
    J [solved] Blu-ray disc playback does not work. Bugreports 15
    morpheus_xx [WiP] OnlineVideos: New browser based playback support using WebDriver, new Amazon siteutil MediaPortal 2 14
    doskabouter [Help Me!] Playback of iTunes Movie Trailers Developer Discussions 0
    I Video Playback Stuttering General Support 45
    horned_reaper [solved] Music playback hangs General Support 58
    bta489 [solved] System goes to Standby during Amazon Prime Playback OnlineVideos 2
    Z [solved] DVD playback is super glitchy General 2
    A Working server, no video playback on client General 5
    L MP Playback Freezes When Unpausing from Minimized Screen General Support 6
    Cowboy Playback Problem with CTD or sometimes BSOD watch/edit Videos 0
    Glith Sound stops working after first playback 1.21 88
    G Mediaportal2 supported formats General 1
    W Playback stuttering after upgrade from MP1 on Windows 7 to MP2 on Windows 10 General 2
    joecrow Refresh rate not returned to default after 3D playback 1.21 Pre Release 0
    bta489 [solved] Stuttering playback of edited recordings watch/edit Videos 2
    A TV playback intermittently stops on clients Television (MyTV frontend and TV-Server) 4
    T frequent black screen no audio on playback NOT from beginning Watch / Listen Media 0
    M Music playback stops after certain files 1.19 0

    Similar threads

    Top Bottom