[Videos] 5.1 WMV don't play in 5.1 stream -> OK on 24819 not OK after (1 Viewer)

Sebastiii
Country flag

Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,420
    10,230
    France
    Home Country
    France France
    • Thread starter
    • Moderator
    • #1
    MediaPortal Version: 1.04.25006 SVN
    MediaPortal Skin: StreamMP
    Windows Version: WIN7 Ultimate
    CPU Type: i7 Core i920
    HDD: WD 300Go SATA
    Memory: 6Go DDR3
    Motherboard: ASUS P6T
    Video Card: MSI 5770 (ATI)
    Video Card Driver: Catalyst 9.12 Hotfix
    Sound Card: ATI HDMI
    Sound Card AC3: ATI HDMI
    Sound Card Driver: 5.0.7000.9
    1. TV Card: Hauppauge WINTV HR-4000
    1. TV Card Type: DVB-S DVB-S2 DVB-T
    1. TV Card Driver: 2.124.27191.1
    MPEG2 Video Codec: MPC Gabest
    MPEG2 Audio Codec: FFDSHOW
    h.264 Video Codec: MPC VIDEO
    Satelite/CableTV Provider: Astra 19.2°E
    HTPC Case: ANTEC VERIS FUSION MAX
    Cooling: NOCTUA
    Power Supply: LC-POWER 600W
    Remote: MCE Remote
    TV: SANYO Z3000
    TV - HTPC Connection: HDMI

    Hi,

    I forward a link but i don't know if it's the right place :
    I have some issue with SVN (Trunk) and i know that it's always solve issue, but i think something break and i don't know how to announce it.
    I hope it's the right place of forum.

    This is the link :

    Link to issue with 5.1 stream and i think reorder codec

    Cheers,

    Sebastiii.


    log :

    Code:
    2010-02-12 22:57:13.003728 [Debug][MPMain(1)]: WindowManager: unroute to MediaPortal.Dialogs.GUIDialogYesNo:100->MediaPortal.GUI.Video.GUIVideoFiles:6
    2010-02-12 22:57:13.100733 [Info.][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: Inspecting media : D:\[NoDRM]-BatmanBegins_1080p.wmv
    2010-02-12 22:57:13.102734 [Info.][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: FrameRate        : 23,976
    2010-02-12 22:57:13.103734 [Info.][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: Width            : 1920
    2010-02-12 22:57:13.104734 [Info.][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: Height           : 816
    2010-02-12 22:57:13.106734 [Info.][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: AspectRatio      : widescreen
    2010-02-12 22:57:13.107734 [Info.][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: VideoCodec       : WMV3
    2010-02-12 22:57:13.109734 [Info.][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: Scan type        : progressive
    2010-02-12 22:57:13.110734 [Info.][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: IsInterlaced     : False
    2010-02-12 22:57:13.112734 [Info.][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: VideoResolution  : 1080P
    2010-02-12 22:57:13.113734 [Info.][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: VideoDuration    : 143708
    2010-02-12 22:57:13.114734 [Info.][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: AudioRate        : 48000
    2010-02-12 22:57:13.116734 [Info.][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: AudioChannels    : 6
    2010-02-12 22:57:13.117734 [Info.][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: AudioCodec       : WMA3
    2010-02-12 22:57:13.119735 [Info.][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: HasSubtitles     : False
    2010-02-12 22:57:13.120735 [Info.][MPMain(1)]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: NumSubtitles     : 0
    2010-02-12 22:57:13.137736 [Info.][MPMain(1)]: RefreshRateChanger.AdaptRefreshRate: framerate on file D:\[NoDRM]-BatmanBegins_1080p.wmv is 23,976
    2010-02-12 22:57:13.141736 [Info.][MPMain(1)]: RefreshRateChanger.SetRefreshRateBasedOnFPS: current refreshrate is 60hz - changing it to 23,976hz
    2010-02-12 22:57:13.143736 [Info.][MPMain(1)]: RefreshRateChanger.SetRefreshRateBasedOnFPS: using internal win32 method for changing refreshrate. current is 60hz, desired is 23,976
    2010-02-12 22:57:13.146736 [Info.][MPMain(1)]: W7RefreshRateHelper.GetRefreshRate: QueryDisplayConfig(...) returned 51539607639
    2010-02-12 22:57:13.149736 [Info.][MPMain(1)]: CycleRefreshRate: unable to change refresh rate to 23,976Hz for monitor 0
    2010-02-12 22:57:13.151736 [Info.][MPMain(1)]: g_Player.Play(D:\[NoDRM]-BatmanBegins_1080p.wmv Video)
    2010-02-12 22:57:13.159737 [Info.][MPMain(1)]: Loading external players plugins
    2010-02-12 22:57:13.165737 [Info.][MPMain(1)]:   found plugin:MediaPortal.FoobarPlugin.FoobarPlugin in C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\Plugins\ExternalPlayers\ExternalPlayers.dll
    2010-02-12 22:57:13.167737 [Info.][MPMain(1)]:   player:Foobar2000.  author: int_20h/rtv
    2010-02-12 22:57:13.168737 [Info.][MPMain(1)]:   found plugin:MediaPortal.ITunesPlayer.ITunesPlugin in C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\Plugins\ExternalPlayers\ExternalPlayers.dll
    2010-02-12 22:57:13.170737 [Info.][MPMain(1)]:   player:iTunes.  author: Frodo
    2010-02-12 22:57:13.171738 [Info.][MPMain(1)]:   found plugin:MediaPortal.WinampPlayer.WinampPlugin in C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\Plugins\ExternalPlayers\ExternalPlayers.dll
    2010-02-12 22:57:13.173738 [Info.][MPMain(1)]:   player:Winamp.  author: int_20h
    2010-02-12 22:57:13.181738 [Info.][MPMain(1)]:   found plugin:MediaPortal.Player.PureAudio.BassAudioEngine in C:\Program Files\Team MediaPortal\MediaPortal\Plugins\ExternalPlayers\PureAudio.dll
    2010-02-12 22:57:13.183738 [Info.][MPMain(1)]:   player:PureAudio.  author: Sieds Tilstra (aka Symphy)
    2010-02-12 22:57:13.185738 [Debug][MPMain(1)]: PlayerFactory: Successfully created player instance for file - D:\[NoDRM]-BatmanBegins_1080p.wmv
    2010-02-12 22:57:13.190739 [Info.][MPMain(1)]: VideoPlayer:play D:\[NoDRM]-BatmanBegins_1080p.wmv
    2010-02-12 22:57:13.208740 [Info.][MPMain(1)]: VideoPlayerVMR9: Enabling DX9 exclusive mode
    2010-02-12 22:57:13.215740 [Info.][MPMain(1)]: VMR9: added EVR Renderer to graph
    2010-02-12 22:57:13.237741 [Debug][MPMain(1)]: VMR9: Now active
    2010-02-12 22:57:13.239741 [Debug][MPMain(1)]: VMR9: Renderer successfully added
    2010-02-12 22:57:13.333747 [Info.][MPMain(1)]: Added filter: WMVideo Decoder DMO to graph
    2010-02-12 22:57:13.354748 [Info.][MPMain(1)]: Added filter: WMAudio Decoder DMO to graph
    2010-02-12 22:57:13.361748 [Info.][MPMain(1)]: DirectShowUtils: First try to insert new audio renderer Default DirectSound Device 
    2010-02-12 22:57:13.362748 [Info.][MPMain(1)]: DirectShowUtils: Found audio renderer
    2010-02-12 22:57:13.364749 [Debug][MPMain(1)]: DirectShowUtils: added filter:Default DirectSound Device to graph
    2010-02-12 22:57:13.376749 [Info.][MPMain(1)]: Added filter: ffdshow Audio Decoder to graph
    2010-02-12 22:57:13.382750 [Info.][MPMain(1)]: Added filter: ffdshow Video Decoder to graph
    2010-02-12 22:57:13.384750 [Debug][MPMain(1)]: Filter: ffdshow Video Decoder - try to connect: Out
    2010-02-12 22:57:13.805774 [Debug][MPMain(1)]:  - failed
    2010-02-12 22:57:13.822775 [Debug][MPMain(1)]: Filter: ffdshow Audio Decoder - try to connect: Out
    2010-02-12 22:57:14.112791 [Debug][MPMain(1)]:  - failed
    2010-02-12 22:57:14.114791 [Debug][MPMain(1)]: Filter: WMAudio Decoder DMO - try to connect: out0
    2010-02-12 22:57:14.134793 [Debug][MPMain(1)]: Filter: WMVideo Decoder DMO - try to connect: out0
    2010-02-12 22:57:14.147793 [Debug][MPMain(1)]: PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    2010-02-12 22:57:14.161794 [Info.][MPMain(1)]: VideoPlayerVMR9: Found WMAudio Decoder DMO
    2010-02-12 22:57:14.162794 [Info.][MPMain(1)]: VideoPlayerVMR9: WMAudio Decoder now set for > 2 audio channels
    2010-02-12 22:57:14.168795 [Info.][MPMain(1)]: VideoPlayerVMR9: No VobSub filter in the current graph
    2010-02-12 22:57:14.172795 [Info.][MPMain(1)]: Added filter: DirectVobSub to graph
    2010-02-12 22:57:14.173795 [Debug][MPMain(1)]: VideoPlayerVMR9: VobSub filter added to graph
    2010-02-12 22:57:14.176795 [Debug][MPMain(1)]: VideoPlayerVMR9: Connect VobSub's video pins
    2010-02-12 22:57:14.182795 [Debug][MPMain(1)]: PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    2010-02-12 22:57:14.203797 [Debug][MPMain(1)]: VideoPlayerVMR9: Vobsub's video pins connected
    2010-02-12 22:57:14.205797 [Debug][MPMain(1)]: VideoPlayerVMR9: Setting DirectVobsub parameters
    2010-02-12 22:57:14.348805 [Info.][MPMain(1)]: VideoPlayer:Duration:143,854995727539
    2010-02-12 22:57:14.352805 [Debug][MPMain(1)]: VideoPlayer: FoundStreams: Type=Subtitle_shown; Name=Show Subtitles, Filter=DirectVobSub, Id=0, PDWGroup=6590033
    2010-02-12 22:57:14.354805 [Debug][MPMain(1)]: VideoPlayer: FoundStreams: Type=Subtitle_hidden; Name=Hide Subtitles, Filter=DirectVobSub, Id=1, PDWGroup=6590033
    2010-02-12 22:57:14.356805 [Debug][MPMain(1)]: VideoPlayer: FoundStreams: Type=Unknown; Name=Original Picture, Filter=DirectVobSub, Id=2, PDWGroup=6590034
    2010-02-12 22:57:14.358805 [Debug][MPMain(1)]: VideoPlayer: FoundStreams: Type=Unknown; Name=Flipped Picture, Filter=DirectVobSub, Id=3, PDWGroup=6590034
    2010-02-12 22:57:14.359805 [Debug][MPMain(1)]: VideoPlayer: FoundStreams: Type=Audio; Name=out0 - 48000 Hz, stereo pcm (uncompressed), Filter=ffdshow Audio Decoder, Id=0, PDWGroup=1
    2010-02-12 22:57:14.365806 [Info.][MPMain(1)]: g_Player.OnStarted() D:\[NoDRM]-BatmanBegins_1080p.wmv media:Video
    2010-02-12 22:57:14.383807 [Debug][(25)]: PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    2010-02-12 22:57:14.396808 [Debug][ExtractVideoThumb(26)]: Skipped creating thumbnail for D:\Sample_avatar.mkv, it has been blacklisted because last attempt failed
    2010-02-12 22:57:14.428809 [Debug][MPMain(1)]: g_Player: ShowFullScreenWindow
    2010-02-12 22:57:14.431810 [Info.][MPMain(1)]: g_Player: ShowFullScreenWindow switching to fullscreen video
    2010-02-12 22:57:14.454811 [Debug][MPMain(1)]: Window: MediaPortal.GUI.Video.GUIVideoFiles deinit
    2010-02-12 22:57:14.479812 [Debug][MPMain(1)]: TextureManager: CleanupThumbs()
    2010-02-12 22:57:14.561817 [Debug][MPMain(1)]: Window: MediaPortal.GUI.Video.GUIVideoFullscreen init
    2010-02-12 22:57:14.577818 [Info.][MPMain(1)]: xml:C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Skin\StreamedMP\videoOSD.xml image id:350 width:0 height:0 gfx:-
    2010-02-12 22:57:14.631821 [Debug][MPMain(1)]: Loading AR modes from "movies" section...
    2010-02-12 22:57:14.662823 [Debug][MPMain(1)]: VMR9Helper: Playing -> Repainting, Frames 54
    2010-02-12 22:57:14.676824 [Debug][(27)]: PlaneScene: crop T, B  : 0, 0
    2010-02-12 22:57:14.677824 [Debug][(27)]: PlaneScene: crop L, R  : 0, 0
    2010-02-12 22:57:14.679824 [Info.][(27)]: PlaneScene: video WxH  : 1920x816
    2010-02-12 22:57:14.680824 [Debug][(27)]: PlaneScene: video AR   : 40:17
    2010-02-12 22:57:14.682824 [Info.][(27)]: PlaneScene: screen WxH : 1272x716
    2010-02-12 22:57:14.683824 [Debug][(27)]: PlaneScene: AR type    : Normal
    2010-02-12 22:57:14.685824 [Debug][(27)]: PlaneScene: PixelRatio : 1
    2010-02-12 22:57:14.687824 [Debug][(27)]: PlaneScene: src        : (0,0)-(1920,816)
    2010-02-12 22:57:14.688824 [Debug][(27)]: PlaneScene: dst        : (0,87)-(1272,628)
    2010-02-12 22:57:14.728827 [Debug][MPMain(1)]: VMR9: Repainting -> Playing, Frames: 55
    2010-02-12 22:57:19.725112 [Info.][MPMain(1)]: Main: Stopping media
    2010-02-12 22:57:19.730113 [Debug][MPMain(1)]: g_Player.doStop() keepTimeShifting = False keepExclusiveModeOn = False
    2010-02-12 22:57:19.732113 [Info.][MPMain(1)]: g_Player.OnStopped()
    2010-02-12 22:57:19.737113 [Info.][MPMain(1)]: GUIVideoFiles: OnPlayBackStopped idFile=126 timeMovieStopped=5 resumeData=
    2010-02-12 22:57:19.741113 [Debug][MPMain(1)]: GUIVideoFiles: OnPlayBackStopped store resume time
    2010-02-12 22:57:19.742113 [Debug][MPMain(1)]: GUIVideoFiles: No LoadDirectory needed OnPlayBackStopped
    2010-02-12 22:57:19.745113 [Debug][MPMain(1)]: g_Player.doStop() - stop
    2010-02-12 22:57:19.747114 [Info.][MPMain(1)]: VideoPlayer:ended D:\[NoDRM]-BatmanBegins_1080p.wmv
    2010-02-12 22:57:19.748114 [Info.][MPMain(1)]: VideoPlayer9: Cleanup DShow graph
    2010-02-12 22:57:19.759114 [Debug][MPMain(1)]: VMR9: Dispose
    2010-02-12 22:57:19.762114 [Debug][MPMain(1)]: SubtitleRenderer: starting cleanup
    2010-02-12 22:57:19.764115 [Debug][MPMain(1)]: SubtitleRenderer: cleanup done
    2010-02-12 22:57:19.765115 [Debug][MPMain(1)]: VMR9: Inactive
    2010-02-12 22:57:19.768115 [Debug][MPMain(1)]: Remove filter from graph: Default DirectSound Device
    2010-02-12 22:57:19.769115 [Debug][MPMain(1)]: Remove filter from graph: Enhanced Video Renderer
    2010-02-12 22:57:19.773115 [Debug][MPMain(1)]: Remove filter from graph: DirectVobSub
    2010-02-12 22:57:19.787116 [Debug][MPMain(1)]: Remove filter from graph: ffdshow Audio Decoder
    2010-02-12 22:57:19.801117 [Debug][MPMain(1)]: Remove filter from graph: ffdshow Video Decoder
    2010-02-12 22:57:19.804117 [Debug][MPMain(1)]: Remove filter from graph: WMAudio Decoder DMO
    2010-02-12 22:57:19.807117 [Debug][MPMain(1)]: Remove filter from graph: WMVideo Decoder DMO
    2010-02-12 22:57:19.808117 [Debug][MPMain(1)]: Remove filter from graph: D:\[NoDRM]-BatmanBegins_1080p.wmv
    2010-02-12 22:57:19.811117 [Info.][MPMain(1)]: VideoPlayerVMR9: Disabling DX9 exclusive mode
    2010-02-12 22:57:19.814117 [Info.][MPMain(1)]: RefreshRateChanger.AdaptRefreshRate: 'auto refreshrate changer' not going back to default refreshrate
    2010-02-12 22:57:19.818118 [Debug][MPMain(1)]: Windowmanager: Goto previous window
    2010-02-12 22:57:19.821118 [Debug][MPMain(1)]: Window: MediaPortal.GUI.Video.GUIVideoFullscreen deinit
    2010-02-12 22:57:19.825118 [Debug][MPMain(1)]: TextureManager: CleanupThumbs()
     

    -Manfred-

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 15, 2007
    728
    343
    Home Country
    Finland Finland
    Thanks for pointing this out. WMAudio decoder doesn't accept high resolution setting after output pin is connected in graph. Go figure why is that. Will be fixed soon.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    Top Bottom