About Fly DVB-T Hybrid Card Bus (1 Viewer)

pedro

New Member
November 21, 2005
2
0
Area: Media Portal Program
MediaPortal Version: 0.1.3.0 (2005-07-16)
MediaPortal Skin: mce
Windows Version: Windows XP (SP2)
.NET CLR Version: 1.1.4322
DirectX Version: 4.09.00.0904 (9.0c)
Audio Codec: MPEG/AC3/DTS/LPCM Audio Decoder
Video Codec: DScaler Mpeg2 Video Decoder
CPU Type: Intel Pentium M 1.86GHz
Memory: 1 GB
Motherboard: NEC Versa Premium (NEC COMPUTERS INTERNATIONAL)
TV Card Model: General S/W encoding card
TV Card Type: -
TV Card Driver: -
Video Card Model: Nvidia Geforce GO 6200 (256 MB)
Video Card Driver: -
Video Card Resolution: 1280x800
Video Render Type: Overlay
Audio Card Model: FlyDVB-T Hybrid CardBus
Audio Card Driver: -
Synopsis::

The program do not detect my tv card. It is the card given by the Computer (Packard-Bell), and has the name of Packard Bell, but really is a model of Lifeview.

It is impossible to configure the TV section on Media Portal, in these conditions.
 

Paranoid Delusion

Moderation Manager
  • Premium Supporter
  • June 13, 2005
    13,062
    2,978
    Cheshire
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Hi Pedro

    About lifeview DVB-T card should be fully supported have you got the latest driver and software from animation technologies download page http://www.lifeview.com.tw/html/downloads/internal_tv/flydvbt.htm just download and update and see if ok in that programme. but have lifeview dvb-t duo and have no problems with both 1.3 versions and 2RC1 + CVS
    only digital tv side supported in MP but can do so much more than in lifeview software, hope this helps

    Ray
     

    Audiofreq

    New Member
    May 10, 2007
    4
    0
    37
    Hi,

    Sorry to bring up an old thread.

    I have the LifeView Hybrid (FlyDVB-T Hybrid Cardbus) installed and working on my computer (i.e using external software i can't watch both digital and analogue tv, listen to the radio, etc).

    When using Media Portal the card is in fact detected however is labelled as :

    LifeView FlyDVB-T Hybrid Cardbus (Analogue)

    N.B Analogue and not Digital.

    Then when i proceed to scan for channels (which sometimes crashes at this point) i find nothing...even though it works in my external tv application...

    Does anyone know if it is possible to use this card fully in media portal? I have read about making graphs however not sure which filters i should be including...

    Thanks in advance.
     

    Audiofreq

    New Member
    May 10, 2007
    4
    0
    37
    Infact i have found in CaptureCardDefinition.xml my card:

    <capturecard commercialname="LifeView FlyDVB-T Hybrid Cardbus (Digital)" capturename="713x BDA Digital Capture" devid="ven_1131&amp;dev_7133&amp;subsys_35025168&amp;rev_d0">
    <capabilities tv="true" radio="false" mpeg2="true" mce="false" sw="false" bda="true"/>
    <tv>
    <interface cat="capture" video="2" audio="3" mpeg2="1" sectionsandtables="5"/>
    <filters>
    <filter cat="networkprovider" name="Microsoft DVBT Network Provider" checkdevice="false"/>
    <filter cat="tunerdevice" name="713x BDA DVBT Tuner" checkdevice="true"/>
    <filter cat="capture" name="713x BDA Digital Capture" checkdevice="true"/>
    </filters>
    <connections>
    <connection sourcefilter="networkprovider" sourcepin="0" sinkfilter="tunerdevice" sinkpin="0"/>
    <connection sourcefilter="tunerdevice" sourcepin="0" sinkfilter="capture" sinkpin="0"/>
    </connections>
    </tv>
    </capturecard>

    <capturecard commercialname="LifeView FlyDVB-T Hybrid Cardbus (Analogue)" capturename="713x BDA Analog Capture" devid="ven_1131&amp;dev_7133&amp;subsys_35025168&amp;rev_f0">
    <capabilities tv="true" radio="true" mpeg2="true" mce="false" sw="false" bda="false"/>
    <tv>
    <interface cat="mux" video="" audio="" mpeg2="0"/>
    <filters>
    <filter cat="tvtuner" name="713x BDA Analog Tv Tuner" checkdevice="true"/>
    <filter cat="tvaudio" name="713x BDA Analog TV Audio" checkdevice="true"/>
    <filter cat="crossbar" name="713x BDA Analog Xbar" checkdevice="true"/>
    <filter cat="capture" name="713x BDA Analog Capture" checkdevice="true"/>
    <filter cat="videncoder" name="CyberLink MPEG Video Encoder" checkdevice="false"/>
    <filter cat="audencoder" name="Cyberlink Audio Encoder" checkdevice="false"/>
    <filter cat="mux" name="CyberLink MPEG Muxer" checkdevice="false"/>
    </filters>
    <connections>
    <connection sourcefilter="tvtuner" sourcepin="0" sinkfilter="crossbar" sinkpin="%tvtuner%"/>
    <connection sourcefilter="tvtuner" sourcepin="1" sinkfilter="tvaudio" sinkpin="0"/>
    <connection sourcefilter="tvaudio" sourcepin="0" sinkfilter="crossbar" sinkpin="%audiotuner%"/>
    <connection sourcefilter="crossbar" sourcepin="0" sinkfilter="capture" sinkpin="0"/>
    <connection sourcefilter="crossbar" sourcepin="1" sinkfilter="capture" sinkpin="1"/>
    <connection sourcefilter="capture" sourcepin="0" sinkfilter="videncoder" sinkpin="0"/>
    <connection sourcefilter="capture" sourcepin="3" sinkfilter="audencoder" sinkpin="0"/>
    <connection sourcefilter="videncoder" sourcepin="0" sinkfilter="mux" sinkpin="0"/>
    <connection sourcefilter="audencoder" sourcepin="0" sinkfilter="mux" sinkpin="1"/>
    </connections>
    </tv>
    </capturecard>

    However, it only ever detects as analogue?

    I have tried removing the analogue one from the xml but then i just get "no card detected"...
     

    Audiofreq

    New Member
    May 10, 2007
    4
    0
    37
    Ok i'm sorry for my triple post but i got the card recognised under Media Portal (well in the config anyway).

    If you notice the rev of the digital one is d0 but analogue is f0...well...set the digital to f0 and it picks it up.

    I thought i had already checked that but obviously just missed it.

    Hope this helps someone else.
     

    Users who are viewing this thread

    Top Bottom