General Support (41 Viewers)

Post problems you have when using MediaPortal, or pre installation questions in here.
  • Locked
  • Sticky
When you start a Support-thread, please make sure your System Specs are filled in (and up-to-date) and you include logs with your post! Useful Wiki information: Known Issues Troubleshooting FAQ
When you start a Support-thread, please make sure your System Specs are filled in (and up-to-date) and you include logs with your...
When you start a Support-thread, please make sure your System Specs are filled in (and up-to-date) and you include logs with your...
Replies
0
Views
14K
MP1 MP2 MePo will not import Clickfinder (1 Viewer) DE
MePo 1.27 will not import Clickfinder. And by do it manually the TV Server configuration section will crash. The Clickfinder database is checked by Clickfinder and is actual. So 14days are in Somebody an Idea?
MePo 1.27 will not import Clickfinder. And by do it manually the TV Server configuration section will crash. The Clickfinder...
MePo 1.27 will not import Clickfinder. And by do it manually the TV Server configuration section will crash. The Clickfinder...
Replies
0
Views
44
Hello to all, as requested by doskabouter I created the log and before posting it, I went through and one line caught my attention, apparently my music database had a problem. So I deleted (rename) and recreated the database, as I have a lot of tracks in my collection (+/- 90000 songs) I hate do do this because it's very longer but...
Hello to all, as requested by doskabouter I created the log and before posting it, I went through and one line caught my attention...
Hello to all I have been using MP for many years and my system had become +/- unstable, it was time to refresh it. So I...
Replies
4
Views
301
MP1 MP2 Folder thumb file names (1 Viewer) DE
Well, or somehow find it in the Media Portal, and then with your eyes in the folder ... -- Tapatalk | WBR, ajs
Well, or somehow find it in the Media Portal, and then with your eyes in the folder ... -- Tapatalk | WBR, ajs
Hello, who knows how to determine the folder thumb file name e. g. 1712997069L.jpg to a particular folder? Apparently a hash is...
Replies
3
Views
230
MP1 MP2 Can't view Recordings (1 Viewer) DE
Could be that a sudden powercut corrupts the database, or give all your pcs a new ipadres, or several more things that can break up a running mediaportal setup. Without the logs however, I don't have a clue on what exactly is wrong...
Could be that a sudden powercut corrupts the database, or give all your pcs a new ipadres, or several more things that can break up...
Hi there, I'm a happy long time user and am currently using MP 1.25. Up until now I had no issues with my setup. Yesterday...
Replies
1
Views
236
MP1 MP2 [solved] Live TV start/Stop (1 Viewer) DE
Hi @joecrow, Thank you, I did uninstall MYSQL, LAV and deleted the respective folders in ProgramData, then re-installed MP1.27 and hurrah I've set up the TV side of things and live TV and recordings are working. Thank you and @joEhSuper for your help, I really do appreciate it, now I just need to set up all the plugins again :-)
Hi @joecrow, Thank you, I did uninstall MYSQL, LAV and deleted the respective folders in ProgramData, then re-installed MP1.27...
After a short break away from Mediaportal, I installed MP1.27 and have the TV Server on a different computer to the client. I...
Replies
5
Views
393
Ops. I disabled the Skin Translations plugin. That's all it was. :ROFLMAO:
Ops. I disabled the Skin Translations plugin. That's all it was. :ROFLMAO:
So I was stripping away some unused plugins from Mediaportal. Not sure exactly what change caused it exactly, but now instead of...
Replies
1
Views
285
Hi doskabouter I only use the line jump for the description. I modify the XmlTV file from EPG-Buddy with WebGrabPlus (rex) only in the description with \n. My new description is: Genre, year of production \n Original description \n Actors
Hi doskabouter I only use the line jump for the description. I modify the XmlTV file from EPG-Buddy with WebGrabPlus (rex) only...
Just installed 1.28, and the new XML EPG importer refuses to import the xml spit out by EPG-Buddy. Older versions of MP1 ingest it...
Replies
23
Views
1K
Greetings.... I've been trying to set up mp2 server. I am able to scan for channels but I can't preview them it's saying no signal. On both red and green channels. There r 3 cards installed so over all I have 6 tuners. All of them r scanning but none playing. I'll be back in 9 hours.
Greetings.... I've been trying to set up mp2 server. I am able to scan for channels but I can't preview them it's saying no signal...
Greetings.... I've been trying to set up mp2 server. I am able to scan for channels but I can't preview them it's saying no signal...
Replies
0
Views
323
Hello again ... The HTPC, so the Power Scheduler, will wake up not to the correct time. So, if 20:15 is the beginning of the TV Recording, he has to record 8 Minutes pre and to wake up 7 minutes pre to do this. But je wake up at 20:15 and start to record after the installed 8 minutes ... . So the first 8 Minutes are lost! The times...
Hello again ... The HTPC, so the Power Scheduler, will wake up not to the correct time. So, if 20:15 is the beginning of the TV...
I've set it like my other HTPC: But it will not go to sleep in Homescreen. What is wrong? With "START"...
Replies
15
Views
1K
P.S. - Strangely, the TV Server my single seat setup (1.27 on a modest machine running Windows 10 Pro x64) is working from my office machine MP client. Same exact network, firewall, Defender settings. It's a slightly older version of Win 10 though - I haven't updated to 20Hx on it yet. Maybe I shouldn't (or maybe I should image it...
P.S. - Strangely, the TV Server my single seat setup (1.27 on a modest machine running Windows 10 Pro x64) is working from my...
Let me start by asking if anyone has TV Server running PROPERLY on a Windows 10 machine, and if so are you using RTSP or UNC share...
Replies
9
Views
469
I still don't know how to expose the problem I have with the audio reproduction. It seems not to appear in the bug reports. I will keep trying to find a solution. Thanks for the time.
I still don't know how to expose the problem I have with the audio reproduction. It seems not to appear in the bug reports. I will...
I don't know if this is a system, software or plugin issue. I've been trying to catch it for some time, at least the last 2...
Replies
9
Views
1K
When using the internal Blu-ray Player the subtitles appear too early. No matter if I play the movie/series using the menu or picking the stream from the MP menu. When the internal Blu-ray Player is off, the subtitles appear correctly. Has anyone a suggestion how to fix that? Thanks in advance. Gesendet von meinem BlackBerry KEYone...
When using the internal Blu-ray Player the subtitles appear too early. No matter if I play the movie/series using the menu or...
When using the internal Blu-ray Player the subtitles appear too early. No matter if I play the movie/series using the menu or...
Replies
0
Views
203
Don't worry, some guys understand this also in french ;) BTW, you also have a french forum, if you need. Happy to see that you fixed your problem.
Don't worry, some guys understand this also in french ;) BTW, you also have a french forum, if you need. Happy to see that you...
Hello to all I have a problem, my Mediaportal doesn't start anymore, there was a power cut while I was shutting down my PC and...
Replies
2
Views
307
WedgeCan, Gcarr, I downloaded mc2xml.exe from the internet Archive link you provided and I now have Zap2It guide data again. Thanks for the link!!!
WedgeCan, Gcarr, I downloaded mc2xml.exe from the internet Archive link you provided and I now have Zap2It guide data again...
Starting on Oct 1st, MC2XML quit running for me. It now starts and then instantly silently exits. This happens on all three of my...
Replies
11
Views
2K
Withdrawing this question as I've decided to change hardware. Thanks anyway for your help.
Withdrawing this question as I've decided to change hardware. Thanks anyway for your help.
Hi there, I've been using MP1 for a few years without issues. In December I bought a new TBS card (6910) with CI interface. I...
Replies
3
Views
567
I have just tested the dll, and it works fine on my thpc too :)(y) Thanks
I have just tested the dll, and it works fine on my thpc too :)(y) Thanks
Since the update to MediaPortal 1.27 it takes about three seconds to jump to the next or previous track. Also adding files and...
Replies
11
Views
2K
Today I did send a reminder to DD, since 09-2020 no news from them about new drivers. 3.0.2.211 x64 seems to work for me to, but DD told me, those where beta drivers, and some cards did have problems with them. Here you can find stable older drivers, Digital Devices Store But 3.0.3.224 did not work for me, so the latest stable...
Today I did send a reminder to DD, since 09-2020 no news from them about new drivers. 3.0.2.211 x64 seems to work for me to, but...
I recently upgraded my somewhat ancient 1.16 installation to the latest version, 1.25, and have a couple of problems, but the most...
Replies
16
Views
5K
Yes, kicked in and updated several items this morning.:)
Yes, kicked in and updated several items this morning.:)
I know there have been problems with the TVDB api and for me both Moving Pictures and MP-TV Series plugins are no longer working in...
Replies
2
Views
534
I have asked a couple of times to have the default for that setting to be set disabled, but clearly it is not a problem for everyone and perhaps there are negative implications though I have never experienced any. I and a couple of others had this and reported it on the upgrade to MP 1.21 and there have been a handful of incidences...
I have asked a couple of times to have the default for that setting to be set disabled, but clearly it is not a problem for...
I'm having a strange one here ... it seems to have started after getting a new Sony 4k TV, and manifests itself by refusing to...
Replies
5
Views
728
"Sometimes" when I am playing a playlist with the TV on I notice that the screen becomes frozen. The on screen playlist doesn't show the songs advancing through the list. i.e. the currently playing song doesn't match the name of the on screen song. MP still plays the playlist ok but the screen just stops showing the correct song...
"Sometimes" when I am playing a playlist with the TV on I notice that the screen becomes frozen. The on screen playlist doesn't...
"Sometimes" when I am playing a playlist with the TV on I notice that the screen becomes frozen. The on screen playlist doesn't...
Replies
0
Views
648
Hi CyberSimian I've tried not using WebEPG at all for a few days and can confirm what you said: that broadcast EPG retrieves 7 days at a time in the UK by default. I have had no issues at all using DVB EPG this way, retrieving the EPG when the system is idle.. I think I am going to stick with doing things this way and expect...
Hi CyberSimian I've tried not using WebEPG at all for a few days and can confirm what you said: that broadcast EPG retrieves 7...
The TV Service on my MediaPortal server machine stopped unexpectedly and generated the attached log. Can someone please explain...
Replies
24
Views
2K
MP1 MP2 Guide doesn't show DE
I figured out my issue. Found this post and adding a group for radio channels fixed my problem too. https://forum.team-mediaportal.com/threads/tv-guide-label-missing.99465/
I figured out my issue. Found this post and adding a group for radio channels fixed my problem too...
Hi, I'm hoping someone can help me figure out what is happening here. When i try to open the guide it doesn't load. I get a screen...
Replies
2
Views
838
Thanks for the advice. Before trying it, I think i will try the slightly less drastic approach which mm recommended for the new message in this post. Wish me luck!
Thanks for the advice. Before trying it, I think i will try the slightly less drastic approach which mm recommended for the new...
For several days now, none of my scheduled tv recordings have been made, but there are no errors in the logs. NO channels are...
Replies
7
Views
1K
Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes 1 to 2 minutes to write the data to disk. To speed up the EPG stuff (not only writing but also reading the EPG guide in MediaPortal), I changed the program table (and only that table) from InnoDB to...
Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes...
I get a few "Continuity error..." after the EPG scan finished: [2021-01-30 18:56:10,278] [4c45530] [18c8] - mhw reset [2021-01-30...
Replies
2
Views
979
Did that also... :o).. But was hoping people in here maybe knew something about it, it cannot be only me. Ive tested it from several computers, all the same..
Did that also... :o).. But was hoping people in here maybe knew something about it, it cannot be only me. Ive tested it from...
see a bit from my log here.. [2020-08-15 23:14:49,068] [Log ] [MPMain ] [WARN ] - Library MediaInfo.dll was not found at...
Replies
30
Views
5K
OK, @CyberSimian jogged my memory :) I remembered that something similar has happened to me before, back in 2017. So I searched back through previous posts and found the solution. I just knocked up a very rough document that describes the problem, symptoms & solution for anyone else that is interested in the future. It's attached to...
OK, @CyberSimian jogged my memory :) I remembered that something similar has happened to me before, back in 2017. So I searched...
Hi folks, Was running MePo 1.25 without issue. Installed latest Windows 10 updates, now MePo won't start, at all, it does not even...
Replies
5
Views
1K
thanks to all for the responses.. removal of questionable channels and rescan appears to have resolved this.. could also have been some regional issues that the broadcaster(s) were experiencing.
thanks to all for the responses.. removal of questionable channels and rescan appears to have resolved this.. could also have been...
2020 is the gift that keeps on giving. now it seems in recent days (since yesterday) in Rotorua (new Zealand) MP fails (not...
Replies
4
Views
2K
Still OK in Win 10 Pro x64, see attached screenshot, though it looks like Task Manager is the preferred method, the other tabs look to be as ever though!:)
Still OK in Win 10 Pro x64, see attached screenshot, though it looks like Task Manager is the preferred method, the other tabs look...
Have had issues with H.264 DVB-T *.ts files playback recently. Have traced to Intel's latest HD4600 drivers. The following was...
Replies
6
Views
3K
(this is a crosspost from the madVR thread, as the same issue is discussed there) It seems like the problem is specific to NVIDIA and has two causes: 1. Some time ago (can't remember the exact version, but can probably be found when searching this thread: AMD, Intel and Nvidia driver issues and last recommended version - Doom9's...
(this is a crosspost from the madVR thread, as the same issue is discussed there) It seems like the problem is specific to NVIDIA...
Hi I managed to get Geforce 3070 which replaced my Radeon 580. I have it connected to Samsung Q70R. With Radeon 580 I haven't had...
Replies
26
Views
3K
I just found this: On the German page of the PCTV application (only on the German page and not on the driver pages :rolleyes:): TVC 6.4.8 Download (pctvsystems.com) My English translation: I didn't test it because I already switched to another TV card (so I found this piece of information to late) but maybe this can help others...
I just found this: On the German page of the PCTV application (only on the German page and not on the driver pages :rolleyes:)...
Hello Yesterday, I updated my computer running MediaPortal Client and TVServer (and also occasionally providing another laptop...
Replies
13
Views
3K
Top Bottom