AppCrash on resume quartz.dll (1 Viewer)

mhoogenbosch

MP Donator
  • Premium Supporter
  • April 21, 2008
    308
    70
    Utrecht, Netherlands
    Netherlands Netherlands
    Mediaportal is driving me insane at the moment. The WAF is completely gone at the moment (not all due to mepo but doens't help :)).

    Ever since 1.6 pre release was released i formated my htpc and did a complete reinstall. With all my wishes and plugins it took me two long nights (my god how much updates does one O/S need). But when it was done, my system was very stable and noting was wrong.

    This lasted untill 1.6 final got released, not long after this release Argus (my TV backend and only possibliity for me to watch TV) released version 2.2.1 which has 'official' support for MePo 1.6. This was a good time to updgrade both MePo from Pre1.6 to 1.6 final and ArgusTV from 2.2 to 2.2.1.

    Before this upgrade i always make backups. I know upgrade paths are flawless, but hey.. never can be to sure. So i installed Acronis True Image and captured the entire system.

    After the upgrade some weirdness started to occure. My system 'hangs' when entering standby. I know this because when I'm connected to my HTPC with VNC i can see the error occuring while i'm still connected to the system. The Image on the TV is already 'black'.

    Offcourse when i resume playback and wake up my htpc it shows me the error. After doing a lot of testing i decided to refert back to my 'stable' system.

    But now the error occures on the sable environment aswell. How can this be?!?! Nothing else has been changed. Still have the same TV, still have the same Receiver.

    Does anybody have any idea what to check? I'm convinced it has something to do with my computer and not really with MePo, this also would mean if i have sorted this out, ik could upgrade to 1.6 final again.

    Errors in the eventlog:

    Log Name: Application
    Source: Application Error
    Date: 26-1-2014 20:59:54
    Event ID: 1000
    Task Category: (100)
    Level: Error
    Keywords: Classic
    User: N/A
    Computer: mediacenter
    Description:
    Faulting application name: MediaPortal.exe, version: 1.5.100.0, time stamp: 0x528797b3
    Faulting module name: quartz.dll, version: 6.6.7601.17713, time stamp: 0x4ea78b37
    Exception code: 0xc0000005
    Fault offset: 0x0000e9eb
    Faulting process id: 0x900
    Faulting application start time: 0x01cf1ad0f5942ef1
    Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal\MediaPortal.exe
    Faulting module path: C:\Windows\SysWOW64\quartz.dll
    Report Id: 6c30305f-86c4-11e3-a604-7071bcaeebd3
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Application Error" />
    <EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
    <Level>2</Level>
    <Task>100</Task>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2014-01-26T19:59:54.000000000Z" />
    <EventRecordID>9008</EventRecordID>
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>mediacenter</Computer>
    <Security />
    </System>
    <EventData>
    <Data>MediaPortal.exe</Data>
    <Data>1.5.100.0</Data>
    <Data>528797b3</Data>
    <Data>quartz.dll</Data>
    <Data>6.6.7601.17713</Data>
    <Data>4ea78b37</Data>
    <Data>c0000005</Data>
    <Data>0000e9eb</Data>
    <Data>900</Data>
    <Data>01cf1ad0f5942ef1</Data>
    <Data>C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal\MediaPortal.exe</Data>
    <Data>C:\Windows\SysWOW64\quartz.dll</Data>
    <Data>6c30305f-86c4-11e3-a604-7071bcaeebd3</Data>
    </EventData>
    </Event>

    And:

    Log Name: Application
    Source: .NET Runtime
    Date: 26-1-2014 20:59:54
    Event ID: 1026
    Task Category: None
    Level: Error
    Keywords: Classic
    User: N/A
    Computer: mediacenter
    Description:
    Application: MediaPortal.exe
    Framework Version: v4.0.30319
    Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
    Exception Info: System.AccessViolationException
    Stack:
    at DirectShowLib.IMediaSeeking.GetAvailable(Int64 ByRef, Int64 ByRef)
    at MediaPortal.Player.BaseTSReaderPlayer.UpdateCurrentPosition()
    at MediaPortal.Player.BaseTSReaderPlayer.Process()
    at MediaPortal.Player.g_Player.Process()
    at MediaPortalApp.OnProcess()
    at MediaPortal.D3D.OnIdle(System.Object, System.EventArgs)
    at System.Windows.Forms.Application+ThreadContext.System.Windows.Forms.UnsafeNativeMethods.IMsoComponent.FDoIdle(Int32)
    at System.Windows.Forms.Application+ComponentManager.System.Windows.Forms.UnsafeNativeMethods.IMsoComponentManager.FPushMessageLoop(IntPtr, Int32, Int32)
    at System.Windows.Forms.Application+ThreadContext.RunMessageLoopInner(Int32, System.Windows.Forms.ApplicationContext)
    at System.Windows.Forms.Application+ThreadContext.RunMessageLoop(Int32, System.Windows.Forms.ApplicationContext)
    at System.Windows.Forms.Application.Run(System.Windows.Forms.Form)
    at MediaPortalApp.Main(System.String[])

    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name=".NET Runtime" />
    <EventID Qualifiers="0">1026</EventID>
    <Level>2</Level>
    <Task>0</Task>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2014-01-26T19:59:54.000000000Z" />
    <EventRecordID>9007</EventRecordID>
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>mediacenter</Computer>
    <Security />
    </System>
    <EventData>
    <Data>Application: MediaPortal.exe
    Framework Version: v4.0.30319
    Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
    Exception Info: System.AccessViolationException
    Stack:
    at DirectShowLib.IMediaSeeking.GetAvailable(Int64 ByRef, Int64 ByRef)
    at MediaPortal.Player.BaseTSReaderPlayer.UpdateCurrentPosition()
    at MediaPortal.Player.BaseTSReaderPlayer.Process()
    at MediaPortal.Player.g_Player.Process()
    at MediaPortalApp.OnProcess()
    at MediaPortal.D3D.OnIdle(System.Object, System.EventArgs)
    at System.Windows.Forms.Application+ThreadContext.System.Windows.Forms.UnsafeNativeMethods.IMsoComponent.FDoIdle(Int32)
    at System.Windows.Forms.Application+ComponentManager.System.Windows.Forms.UnsafeNativeMethods.IMsoComponentManager.FPushMessageLoop(IntPtr, Int32, Int32)
    at System.Windows.Forms.Application+ThreadContext.RunMessageLoopInner(Int32, System.Windows.Forms.ApplicationContext)
    at System.Windows.Forms.Application+ThreadContext.RunMessageLoop(Int32, System.Windows.Forms.ApplicationContext)
    at System.Windows.Forms.Application.Run(System.Windows.Forms.Form)
    at MediaPortalApp.Main(System.String[])
    </Data>
    </EventData>
    </Event>

    Edit:

    If I search the web the only thing I can find is :


    "This is called a Buffer Overrun error. If the memory
    accessed beyond the string is not allocated to the
    process, then a C0000005 exception (Access Violation)
    will result."
     
    Last edited:

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,447
    10,273
    France
    France France
    Country flag
    You are based on 1.6.0Final right ?
    So it seems that on resume, it try to resume video/play and it failed because no video to read or something.
    If you stop video before going to sleep, does it crash ?
     

    mhoogenbosch

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • April 21, 2008
    308
    70
    Utrecht, Netherlands
    Netherlands Netherlands
    Well, it crashes when entering standby. I assume the standby command sends some sort of command to the base player.

    I see the error occurring when watching the screen with vnc. The tv is already turned off at this point.
     

    mhoogenbosch

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • April 21, 2008
    308
    70
    Utrecht, Netherlands
    Netherlands Netherlands
    Okay, just ran a .NET repair tool (error messages pointed to .NET) and did a reinstall of MePo 1.6 final and it seems to be resolved. Dit a few standby / wakeup actions.

    I'll monitor this behavior next few days... seriously .. computers are driving me insane.. :(
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    S Resume Playback Annoyance Newcomers Forum 4
    joecrow MP 1 Hangs on resume fro sleep (TV) Watch / Listen Media 2
    joecrow 1.25.0 Radio Time plugin fails after Resume from Sleep with MP 1.25 Bugreports 10
    F After resume, TV Server connection screen is shown General Support 4
    Dark Eyes TVService locks up or fails to restart on resuming from sleep, and crashes when grabbing EPG Installation, configuration support 7
    P MP2 Client Screen Flickering on Resume General 2
    HTPCSourcer [fixed] [MP2-815] User not logged in when resuming from standby MediaPortal 2 17
    J Resume from Standby Last Module TV Showing TV Server Settings Television (MyTV frontend and TV-Server) 2
    R Media portal resumes with wrong screen resolution General Support 3
    B resume from within a folder Watch / Listen Media 0
    joecrow No Audio after MP Start/Resume from Sleep General Support 0
    R Weird sleep/resume loop General Support 4
    joecrow Further problem on resume from sleep (MP Crash) 1.21 5
    joecrow Loss of Navigation Sounds on Resume from Sleep Mp 1.21 General Support 10
    D [further infos missing] Problems switching to live tv channel after resume 2.2 Archive 1
    stirlinghart [duplicate] Mp not focused on after resuming from sleep 2.2 Archive 7
    P Multiple clients - share resume/watched data General 1
    stirlinghart FOCUS not on MP after resuming from sleep General 11
    Top Bottom