Blank Screen after Watching Film/Tv Show

Discussion in 'Black & White 1080p' started by leeamorg, August 8, 2009.

  1. leeamorg

    leeamorg Portal Member

    Joined:
    September 6, 2008
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    England England
    Hi All,

    Feels like its been ages since i had time to sort my PC out with MP. Anyway my HDD went about 6 months ago, the only thing i didn't have backed up was MP DB's D'oh. Anyway up and running again and loving the skin, i was on v.0.7 before my HDD went i must say the skin has made some great improvements in v1.2.

    BUT, I've got an issue when i watch a film or TV show. Everytime I close the video it returns to MP with a BLANK screen. The topbar is still visible which allows me to return to the homepage which sorts the issue out. But it is a tad annoying when i watch a TV Show and have to keep going back to the homepage. Has anybody else came across this issue???? If so can you help



    Cheers,
    Lee

    Details
    B&W v1.2
    MP 1.1.0 ALPHA
    External Player: KM Player
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. aj1405

    aj1405 Portal Pro

    Joined:
    September 30, 2007
    Messages:
    443
    Likes Received:
    151
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +154 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Do you have the same issue with the Blue3 skin?

    My first thought was that might have something to do with MP version 1.1.0 Alpha using an external player.

    Any errors in your logfiles?
     
  4. bt86bt

    bt86bt Portal Pro

    Joined:
    December 30, 2008
    Messages:
    126
    Likes Received:
    4
    Occupation:
    Student
    Location:
    Lund
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I think this is a problem if you use old MP (1.0.2) but new SAF (400 beta1).

    Do you have these?
     
  5. jasa

    jasa Portal Member

    Joined:
    January 7, 2008
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I have exactly the same problem. I'm using WIN7 + MP 1.1.0 Beta + TV series v2.3.3517 (everything up-to-date). My external player is Zoom Player (maybe this is the reason?)
     
  6. bt86bt

    bt86bt Portal Pro

    Joined:
    December 30, 2008
    Messages:
    126
    Likes Received:
    4
    Occupation:
    Student
    Location:
    Lund
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    What codex do you use? Do you use Zoom player? Have you tried to play the video without Zoom?
     
  7. jasa

    jasa Portal Member

    Joined:
    January 7, 2008
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I've made some tests:

    Internal player -> everything OK
    Zoom Player -> black screen on return to MP
    Windows Media Player -> black screen on return to MP
    VLC -> black screen on return to MP

    Then to eliminate codecs, I made my external player "Zoom player", but without any parameters (so when I click video file, It just starts Zoom Player, but no video is running (no cedecs)).
    Result: Black screen.

    I assume it has to be something wrong, when external player exists (no screen refresh?). TopBar is active and works fine.

    LOG file doesn't show anything wrong (or does it?):

    ------------
    2009-08-31 18:12:13.160945 [Debug][MPMain]: TextureManager: load from memory: [TVSeries:C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Thumbs\TVSeriesDynLogoShowtimeMPA1L3FullscreenComedy.png]
    2009-08-31 18:12:13.185359 [Debug][MPMain]: Window: MediaPortal.GUI.Video.GUIVideoFullscreen init
    2009-08-31 18:12:13.194148 [Info.][MPMain]: xml:C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Skin\Blue3wide\videoOSD.xml image id:350 width:0 height:0 gfx:-
    2009-08-31 18:12:13.938289 [Info.][MPMain]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: Inspecting media : D:\Video\Serije\californication.201.avi
    2009-08-31 18:12:13.938289 [Info.][MPMain]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: FrameRate : 29,97
    2009-08-31 18:12:13.938289 [Info.][MPMain]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: Width : 480
    2009-08-31 18:12:13.938289 [Info.][MPMain]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: Height : 360
    2009-08-31 18:12:13.939265 [Info.][MPMain]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: AspectRatio : widescreen
    2009-08-31 18:12:13.939265 [Info.][MPMain]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: VideoCodec : DIVX
    2009-08-31 18:12:13.939265 [Info.][MPMain]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: Scan type : progressive
    2009-08-31 18:12:13.939265 [Info.][MPMain]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: IsInterlaced : False
    2009-08-31 18:12:13.939265 [Info.][MPMain]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: VideoResolution : SD
    2009-08-31 18:12:13.939265 [Info.][MPMain]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: VideoDuration : 1707875
    2009-08-31 18:12:13.939265 [Info.][MPMain]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: AudioRate : 48000
    2009-08-31 18:12:13.940242 [Info.][MPMain]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: AudioChannels : 2
    2009-08-31 18:12:13.940242 [Info.][MPMain]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: AudioCodec : MPEG-1 AUDIO LAYER 3
    2009-08-31 18:12:13.940242 [Info.][MPMain]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: HasSubtitles : False
    2009-08-31 18:12:13.940242 [Info.][MPMain]: MediaInfoWrapper.MediaInfoWrapper: NumSubtitles : 0
    2009-08-31 18:12:13.941218 [Info.][MPMain]: RefreshRateChanger.AdaptRefreshRate: 'auto refreshrate changer' disabled
    2009-08-31 18:12:13.942195 [Info.][MPMain]: g_Player.Play(D:\Video\Serije\californication.201.avi Video)
    2009-08-31 18:12:13.944148 [Info.][MPMain]: start process C:\Program Files\Zoom Player\zplayer.exe /F /Q "D:\Video\Serije\californication.201.avi"
    2009-08-31 18:12:17.147273 [Debug][MPMain]: Util: External player stopped on C:\Program Files\Zoom Player\zplayer.exe
    2009-08-31 18:12:17.151179 [Debug][MPMain]: Windowmanager: Goto previous window
    2009-08-31 18:12:17.152156 [Debug][MPMain]: Window: MediaPortal.GUI.Video.GUIVideoFullscreen deinit
    2009-08-31 18:12:17.153132 [Debug][MPMain]: TextureManager: CleanupThumbs()
    2009-08-31 18:12:17.159968 [Debug][MPMain]: Window: WindowPlugins.GUITVSeries.TVSeriesPlugin init
    2009-08-31 18:12:17.197078 [Debug][MPMain]: TextureManager: load from memory: [TVSeries:C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Thumbs\TVSeriesDynLogoShowtimeMPA1L3FullscreenComedy.png]
    ----------------
     
  8. aj1405

    aj1405 Portal Pro

    Joined:
    September 30, 2007
    Messages:
    443
    Likes Received:
    151
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +154 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Does it work with Blue 3?
     
  9. jasa

    jasa Portal Member

    Joined:
    January 7, 2008
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I use only Blue 3... So no, it doesn't.
     
  10. aj1405

    aj1405 Portal Pro

    Joined:
    September 30, 2007
    Messages:
    443
    Likes Received:
    151
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +154 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Ok.

    I recommend you bring you problem to the MediaPortal developers. There isn't much we can do for you here; this is the "Black & White 1080" skin sub-forum.
     
  11. jasa

    jasa Portal Member

    Joined:
    January 7, 2008
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Sorry. Just googled for my problem and didn't pay attention on sub-forum.

    For all with same problem, I opened new thread here.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!