[BUG] MP setup and MP use localization partially (1 Viewer)

deebo

Portal Pro
April 19, 2006
233
3
MediaPortal Version: svn 14195


my windows xp has finnish locale (for obvious reasons) but language is set to english, and this is what happens

1) clear old installation
2) install new
3) install svn snapshot
4) start setup (wizard)
5) select english (us) as language
6) complete wizard

7) start setup again
8) scan movie folder

the popup that says usually 'fetching actor' or something says 'haetaan näyttelijää' which is the localized string for the same action

same thing happens when playing mp3's, 'various artists' is localized to 'useita esittäjiä'
 

deebo

Portal Pro
April 19, 2006
233
3
found some other places this is in

i have _one_ channel group in my tve3 setup, this is "all channels", but due to this bug i have two channel groups: "all channels" and "kaikki kanavat" (kaikki kanavat = all channels in finnish)

again to clarify since this hasnt gotten attention:
happens when your windows language and locale dont match (i use english but locale has to be finnish for proper delimeters, nordic characters etc etc etc)

and as a bonus, its really annoying :)
 

deebo

Portal Pro
April 19, 2006
233
3
some logs since this hasnt gotten attention and is effectively driving me to the brink of maddness:

Code:
2007-06-19 01:14:27.437500 [Info.][Config Main]: Using language: English (United States) for localization
2007-06-19 01:14:27.453125 [Info.][Config Main]:   Loading localised Strings - Path: C:\Documents and Settings\deebo\My Documents\Visual Studio 2005\Projects\mediaportal\xbmc\bin\Release\Language Culture: en-US  Language: English (United States) Prefix: True
2007-06-19 01:14:27.468750 [Info.][Config Main]:     Loading strings file: strings_en-US.xml
2007-06-19 01:14:27.921875 [Info.][Config Main]:     Loading strings file: strings_en.xml
2007-06-19 01:14:27.937500 [Info.][Config Main]:     Loading strings file: strings_en.xml
2007-06-19 01:14:28.031250 [Info.][Config Main]: add project section
2007-06-19 01:14:28.062500 [Info.][Config Main]: add general section
2007-06-19 01:14:28.078125 [Info.][Config Main]: add skins section
2007-06-19 01:14:28.078125 [Info.][Config Main]: Using language:  for localization
2007-06-19 01:14:28.078125 [Info.][Config Main]:   Loading localised Strings - Path: C:\Documents and Settings\deebo\My Documents\Visual Studio 2005\Projects\mediaportal\xbmc\bin\Release\Language Culture:   Language:  Prefix: True
2007-06-19 01:14:28.078125 [Info.][Config Main]:     Loading strings file: strings_fi.xml
2007-06-19 01:14:28.078125 [Info.][Config Main]:     Loading strings file: strings_en.xml
first call .Load(language) next call with .Load(null) which breaks it

(these logs are from configuration.exe but id think the same applies for mp itself)
 

deebo

Portal Pro
April 19, 2006
233
3
MediaPortal Version: self built from svn

sample picture


mp log
Code:
2007-06-19 01:18:05.703125 [Info.][MPMain]: Using language: English (United States) for localization
2007-06-19 01:18:05.718750 [Info.][MPMain]:   Loading localised Strings - Path: C:\Documents and Settings\deebo\My Documents\Visual Studio 2005\Projects\mediaportal\xbmc\bin\Release\Language Culture: en-US  Language: English (United States) Prefix: True
2007-06-19 01:18:05.718750 [Info.][MPMain]:     Loading strings file: strings_en-US.xml
2007-06-19 01:18:05.875000 [Info.][MPMain]:     Loading strings file: strings_en.xml
2007-06-19 01:18:05.875000 [Info.][MPMain]:     Loading strings file: strings_en.xml
 

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

OP Similar threads Forum Replies Date
S [MP2-768] Installation Setup Failed - Error 0x80070666 - VC++ 2015/2017 Redist bug 2.2 Archive 19
catalpa Bug MP2-837 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 2
framug [Approved] Fix Irtrans config bug Submit: code patches (MediaPortal/TV-Server/etc.) 4
ge2301 Bugs and Improvements Nereus 0
N [Finished] Focus problems - I think I've found the bug MediaPortal 2 30
Scheibes [solved] Kategorisierung der Genres (Bug?) Allgemeines Support- und Diskussionsforum 13
joecrow 3 Bugs in MP 1.21 1.21 5
dcapslock TV Server xmltv IWakeupHandler Bug Television (MyTV frontend and TV-Server) 6
rsbrux Various bugs, some Zombies ;-) 1.20 6
J [solved] Mp 2.2 future bugs General 7
D MP2.2: Possible bugs 2.2 Archive 20
R Jira bug exposed private server keys at major companies Developer Discussions 1
R Minor bug in recorded TV list Watch / Listen Media 0
P MP2 - V2.1 Bug - Onlinevideos U.S. Amazon Prime Fails to Connect Older releases 5
J Where the heck is the Client side setup? General 2
J TV Server setup question Newcomers Forum 0
M Initial Setup MP2 (On Wndows 10) General 2
W Setup data connection - mySQL connection failed Installation, configuration support 1
A Client/Server Setup: Slow TV Startup Television (MyTV frontend and TV-Server) 0
A MP2.2.2, understanding movies/videos/tv and WTV recordings. General 16
C Setup failed: 0xfffffff7 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 1
G Newb trying MP2, trouble with guide data General 5
B Ceton infinitv channel are red not green after initial setup General 1
Edwardfc Fanart setup/configuration General 10
cbr954rr How to setup only german channels in online videos Plugin Development 13
Top Bottom