[confirm] Cannot uninstall tvserver (1 Viewer)

findftp

MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 20, 2011
    184
    35
    Nootdorp
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Cannot uninstall tv-server because service was unstopable.
    When manual trying to stop the tv-server (through services) I got a notification that MP-extended was also using this service and therefore I had to confirm the service-stop.
    When I did this, the tv-server was finally uninstallable.
    So it is almost certain that this problem is caused by mp-extended service being dependent.
     
    Last edited:

    Lehmden

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • December 17, 2010
    12,387
    3,816
    Lehmden
    Home Country
    Germany Germany
    Hi.
    Could you please try to stop Tvservice from within setuptv.exe. I have found that the only way to stop tvservice without problems is from inside the config -> manual control -> stop service... After that I can uninstall TV Server. At plugin installation or update I also have to do so...
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,574
    10,393
    France
    Home Country
    France France
    So if it's the case, maybe we should add (Need to know if it can also work for tve35) add a command line on setuptv to stop tvservice.
    So the command (in full installer or NSIS one) will not use windows command but setuptv command, like this all will be good.
    I didn't look the code maybe it's already the case (setuptv stop tvservice but seems not) lol
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,574
    10,393
    France
    Home Country
    France France
    Hi,

    I have change the code to add a command line to setuptv to stop tvservice before killing it :
    "setuptv.exe /tvservicestop"

    This line is added to NSIS installer too, that mean when installing, SetupTV try to stop TVService before remove/reinstall it :)
    I don't know if it will change something but good to test :)

    To be able to test, we have to first install attached NSIS installer (to get the new code).
    Then we can try to install it again (this time new code is active and act like above).
    Thanks.
     

    Oxan

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 29, 2009
    1,730
    1,124
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Are you using MPExtended 0.5.0 or 0.5.1? It should've been fixed in 0.5.1.
     

    findftp

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 20, 2011
    184
    35
    Nootdorp
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Are you using MPExtended 0.5.0 or 0.5.1? It should've been fixed in 0.5.1.
    With 0.5.0! Thanks for pointing me to the new version.
    (for the moment) I will not try to reproduce this problem again (with 0.5.1)
    I suppose this bug is fixed now
     
    Last edited:

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    So after a long search and a lot of experiments I did find out the culprit: I did disable events of the Common Information Model Object Manager. As soon as they are disabled TV server will always show "port 554 is already bound". Enabling/disabling events is done by this reg key: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WBEM\CIMOM]...
    So after a long search and a lot of experiments I did find out the culprit: I did disable events of the Common Information Model...
    I've got a Digital Devices Cine S2 V7A Twin and a DigitalEverywhere FloppyDTV for Satellite TV. I've been running MediaPortal 1.4.0...
    Replies
    1
    Views
    396
    • Sticky
    We have just released MediaPortal 1.29 The Phantom Menace Highlights of this release Bugfixes: [MP1-5081] - WatchDog not switch Mediaportal log to Debug level [MP1-5082] - Error when MP restart [MP1-5086] - XMLTV Import error - An item with the same key has already been added. Since Pre-Release : [MP1-5089] - MpurlSourceSplitter...
    We have just released MediaPortal 1.29 The Phantom Menace Highlights of this release Bugfixes: [MP1-5081] - WatchDog not switch...
    We have just released MediaPortal 1.29 The Phantom Menace Highlights of this release Bugfixes: [MP1-5081] - WatchDog not switch...
    Replies
    0
    Views
    835
    Pre Releases are provided as a way for the community to test and give feedback on all the exciting things we have lined up for the next release. We allocate about one month for Pre Release testing. In that time we will only fix bugs, after which comes the final release! Highlights of this release Bugfixes: [MP1-5081] - WatchDog...
    Pre Releases are provided as a way for the community to test and give feedback on all the exciting things we have lined up for the...
    Pre Releases are provided as a way for the community to test and give feedback on all the exciting things we have lined up for the...
    Replies
    0
    Views
    728
    I guess someone else uses the e461 Hauppauge USB successfully where switch change between LBNs works. Can you ,please, inform which driver and which MP version you run.
    I guess someone else uses the e461 Hauppauge USB successfully where switch change between LBNs works. Can you ,please, inform which...
    Hi, my TV Server stopped working when I tried MP 1.28 pre. I made a complete uninstall of all of MP and a new install of MP 1.27...
    Replies
    1
    Views
    328
    I completely uninstalled MP1 and installed MP2. Audio is now good. I'm relieved, and I suppose a little glad to have been forced to make the switch, because I'm already liking MP2 more. But still, the original problem remains a frustrating mystery.
    I completely uninstalled MP1 and installed MP2. Audio is now good. I'm relieved, and I suppose a little glad to have been forced...
    I am running 1.29 Pre-release on Windows 10 Pro. I use MP only to watch TV through my Hauppauge tuner card. I am suddenly getting...
    Replies
    13
    Views
    688
    Top Bottom