Can't play recorded HD TV

Discussion in '1.1.x and SVN Builds' started by MikBix, May 21, 2011.

  1. MikBix

    MikBix Portal Member

    Joined:
    March 9, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Recording and playback of TV on my Mediaportal pc works great. Except for displaying recorded HD TV. I can watch HD TV direct through Mediaportal (e.g. 'One HD' here in Oz) but when I want to watch a recorded HD TV show Mediaportal freezes for a few minutes (rest of computer is still active). After a while control is returned to MP but is hasn't shown anything.

    Playing the recording with Windows Media Center displays the show but it looks like it is stuck in fast forward mode.



    Have attached a log file as well.


    MediaPortal Version: 1.1.3
    MediaPortal Skin:
    Windows Version: Windows 7 Sp1
    CPU Type:
    HDD: WD 2TB
    Memory: 4Gb
    Motherboard: Asrock
    Video Card:
    Video Card Driver:
    Sound Card:
    Sound Card AC3:
    Sound Card Driver:
    1. TV Card:
    1. TV Card Type: Hauppage 2200 DVB-T
    1. TV Card Driver:
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec:
    MPEG2 Audio Codec:
    h.264 Video Codec:
    Satelite/CableTV Provider:
    HTPC Case:
    Cooling:
    Power Supply:
    Remote:
    TV:
    TV - HTPC Connection:
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,518
    Likes Received:
    4,730
    Ratings:
    +8,196 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hi MikBix

    Is it possible that you have similar problems to those mentioned here? Those people have trouble with live TV... but the similarities (issues with 1440x1080 Australian channels, log entries) are striking. Have you tried different codec settings - perhaps try using Cyberlink as your MPEG 2 codec for TV (TV codec settings are used for playing recordings).

    mm
     
  4. MikBix

    MikBix Portal Member

    Joined:
    March 9, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Problem is solved. Installed 1.2beta on the weekend and also played around with installing & uninstalling SAF 6 & 5.02. Went back to 5.02. I can now play HD TV. Looks like a codec issue on my end.
     
  5. Marvman
    • Team MediaPortal

    Marvman Retired Team Member

    Joined:
    November 14, 2007
    Messages:
    1,163
    Likes Received:
    365
    Occupation:
    Application Developer
    Location:
    Bavaria
    Ratings:
    +368 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Thanks for clearing.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!