Channel switching bug (logical error ?)

Discussion in '1.0 final and SVN Builds' started by Al_Capone, January 31, 2009.

  1. Al_Capone
    • Premium Supporter

    Al_Capone MP Donator

    Joined:
    September 26, 2006
    Messages:
    527
    Likes Received:
    13
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +19 / 1
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    TV-Server Version: 1.0
    MediaPortal Version: 1.0
    MediaPortal Skin: Blue3 Wide
    Windows Version: XP SP3
    CPU Type: Pentium Mobile 1,73Ghz
    HDD: 160GB toshiba 2,5" SATA
    Memory: 1GB
    Motherboard: Aopen
    Video Card: Nvidia 8400GS
    Video Card Driver: 175.16
    Sound Card: Realtek ALC880 (onboard)
    Sound Card AC3: Realtek ALC880 (onboard)
    Sound Card Driver: 5.10.00.5345
    2. TV Card: FireDTV S2, Firmware 1.4.0
    2. TV Card Type: Sat
    2. TV Card Driver: 4.4N
    MPEG2 Video Codec: ffdshow tryouts 1723
    MPEG2 Audio Codec: ffdshow tryouts 1723
    h.264 Video Codec: ffdshow tryouts 1723
    Satelite Provider: canal digital
    HTPC Case: XC Cube mini
    Cooling: internal fan
    Power Supply: 120W 19volt external.
    Remote: FireFly
    Display: Widescreen 26" monitor + DLP projector
    Display - HTPC Connection: DVI


    Example TV channel list:

    TV_Channel1
    TV_Channel2
    TV_Channel3
    TV_Channel4
    TV_Channel5
    TV_Channel6
    TV_Channel7

    Scenario, I am watching TV Channel 3, we can browse channels by repeatedly(and quickly) click Ch+ or Ch- on remote (also works with F7/F8 on keyboard)

    Imagine that I am on TV_channel 4, If I press Ch- (orF7) fast 4 or more times, I am suddently going to listen to some radio station.
    OSD changes on each channel change, but will disappear if I go "below" TV_Channel1 ,
    -until the channel actually starts playing, I may click ch+ and again see the OSD, and choose a TV channel.

    -Additional problem: If mediaPortal is first allowed to go into the "void" with radio stations, and then is brought back to TV by using EPG, the channel browsing will be completely messed up , each third channel (when browsing using ch+/- buttons) will lead to a radio station.

    Please confirm. - select on some channel in your list, TV in fullscreen , and quickly change channels "beyond" your first channel by repeatedly pressing ch-.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Al_Capone
    • Premium Supporter

    Al_Capone MP Donator

    Joined:
    September 26, 2006
    Messages:
    527
    Likes Received:
    13
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +19 / 1
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
  4. ronilse
    • Premium Supporter

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    Is this with TVE3(if it is i'll move it to that part of bug forum) or old engine TV2?

    Regards
    Roy
     
  5. Al_Capone
    • Premium Supporter

    Al_Capone MP Donator

    Joined:
    September 26, 2006
    Messages:
    527
    Likes Received:
    13
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +19 / 1
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
  6. ronilse
    • Premium Supporter

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Ok,
    Moved to a better place where TVE3/TVPlugin related bugs are, maybe someone can help out on it (not seen it here), maybe attach logs after a scenario like it, maybe it shows something.

    Regards
    Roy
     
  7. Al_Capone
    • Premium Supporter

    Al_Capone MP Donator

    Joined:
    September 26, 2006
    Messages:
    527
    Likes Received:
    13
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +19 / 1
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    I think it's so easy to reproduce, that logs were overkill.
    just change channels up while only description changes, the actual channel is changed only after the final "ch+" press, so by pressing several times in a row, user somehow ends up in radio list.
     
  8. ronilse
    • Premium Supporter

    ronilse Retired Team Member

    Joined:
    July 19, 2005
    Messages:
    4,422
    Likes Received:
    280
    Gender:
    Male
    Occupation:
    MediaPortal tester
    Location:
    Moss
    Ratings:
    +280 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    Hi,
    Yeah, i'm not able to so hope someone else is...

    Regards
    Roy
     
  9. flokel
    • Premium Supporter

    flokel Portal Developer

    Joined:
    October 11, 2005
    Messages:
    1,601
    Likes Received:
    157
    Location:
    Unterfranken
    Ratings:
    +157 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Can not confirm this as well.
     
  10. tourettes
    • Premium Supporter

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    Any extra information isn't ever overkill. More information cannot hurt.
     
  11. Al_Capone
    • Premium Supporter

    Al_Capone MP Donator

    Joined:
    September 26, 2006
    Messages:
    527
    Likes Received:
    13
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +19 / 1
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    imagine this:
    watch "TV_Channel3"
    press "ch up" 4 times within 2 seconds. (2 presses per second).. then stop pressing.
    -you would expect to stop at "TV_Channel1"

    whan happens is, you see the lower info bar change to TV_Channel2, TV_Channel1, then the infor bar disappears , then you are fuck*d. :)
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!