[Videos] Chosen Codecs Not Used (but valid_) (1 Viewer)

jameson_uk

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 27, 2005
    7,258
    2,528
    Birmingham
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    MediaPortal Version: SVN24699
    MediaPortal Skin: Blue3 Wide
    Windows Version: XP Pro - SP3
    CPU Type: Intel E4500 2x2.2Ghz
    HDD: WD green 500Gb
    Memory: 2Gb DDR2-6400
    Motherboard: GIGABYTE GA-E7AUM-DS2H
    Video Card: Geforce 9400 IGP
    Video Card Driver: Nvidia 191.07
    Sound Card: Nvidia HDMI
    Sound Card AC3: Asus Xonar HDAV
    Sound Card Driver: Latest
    1. TV Card: Pinnacle 7010ix
    1. TV Card Type: Dual DVB-S and Dual DVB-T
    1. TV Card Driver: Latest
    2. TV Card:
    2. TV Card Type:
    2. TV Card Driver:
    3. TV Card:
    3. TV Card Type:
    3. TV Card Driver:
    4. TV Card:
    4. TV Card Type:
    4. TV Card Driver:
    MPEG2 Video Codec: NVidia
    MPEG2 Audio Codec: NVidia
    h.264 Video Codec: PowerDVD 7
    Satelite/CableTV Provider: Freeview (DVB-T) / Freesat (DVB-S)
    HTPC Case: Antec Fusion
    Cooling: Scythe Mini-Ninja
    Power Supply: Antec 300W
    Remote: MCE
    TV: Panasonic 42PZ80B
    TV - HTPC Connection: HDMI

    I have MP config set for video files to use FFDShow for audio decoding for MPEG/AC3. When I try to play a file with a DTS-HD soundtrack in the gaph that is actually connected looks like this
    actual_graph.JPG

    But if I ceate the graph manually I can quite happily get it to work
    working_graph.JPG

    Why is MP not using the filters I have asked for as these do create a valid graph

    In logs there are no errors and as below it does quite happily add FFDShow but wont connect to it then adds AC3Fitler and connects this (which does not work)

    2010-01-23 11:02:21.156250 [Info.][MPMain]: added filter:ffdshow Audio Decoder to graph
    2010-01-23 11:02:21.171875 [Info.][MPMain]: added filter:MPC - MPA Decoder Filter to graph
    2010-01-23 11:02:21.171875 [Info.][MPMain]: DirectShowUtils: First try to insert new audio renderer ArcSoft Audio Renderer
    2010-01-23 11:02:21.171875 [Info.][MPMain]: DirectShowUtils: Found audio renderer
    2010-01-23 11:02:21.171875 [Debug][MPMain]: DirectShowUtils: added filter:ArcSoft Audio Renderer to graph
    2010-01-23 11:02:21.187500 [Info.][MPMain]: added filter:AC3Filter to graph
     

    tourettes

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 7, 2005
    17,301
    4,800
    Please change the logging level to debug and post new logs, that way MP will log more information when it tries to connect the filters.
     

    -Manfred-

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • May 15, 2007
    728
    343
    Finland Finland
    You have AC3Filter as post processing filters so it is used. Remove that first and try again.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    O 1.25.0 Codecs and Video Format for PlayStation 2 Codecs, External Players 0
    Lehmden Codec-Lister 3rd Party Software 1
    ratata Non present codecs is still showing... MediaPortal 1 Talk 2
    Megane [Configuration] Be more specific in Video Codec Improvement Suggestions 0
    A [solved] No audio on certain codecs Codecs, External Players 4
    KlausWirn Best Practise Codecs (free) Codecs, External Players 0
    Sebastiii [WiP] Audio delay when using LAV Audio codec Area 51 - Testing Area 6
    bta489 HEVC Video, DTSX, ATMOS, DD+ Audio Codecs Moving Pictures 14
    A AAC 2.0 going out of sync Codecs, External Players 2
    R Delay in audio output over HDMI OffTopic 11
    porky996t Online Videos not storing Codecs OnlineVideos 4
    toricred Using TMM, How to Stop Importer From Going to The Movie Database for Data General 1
    morpheus_xx [WiP] OnlineVideos: New browser based playback support using WebDriver, new Amazon siteutil MediaPortal 2 6
    toricred [solved] Configuring TV Server to use NAS General 1
    vvulture Using Windows 10 MediaPortal 1 Talk 8
    atlantic How to use Spotify inside Mediaportal? Listen Music 18
    Megane Too much RAM used (over 2 GB). General Support 18
    doskabouter 1.23.0 MatroskaTagInfo uses the wrong casing for tags Bugreports 27
    D how to disengage from one version of a plugin to use another Newcomers Forum 0
    D I just installed MP 1.23. Which version of Schedules Direct should I use, where do I obtain it from Newcomers Forum 6
    M Can i use my Vu+ Zero 4k Tuner for Mediaportal? General 0
    benicehavefun Using MePo TV Server 1.23 via MPExtended/WebMediaPortal as a Backend for Plex MPExtended 4
    G MP1 TV Server "failed to upgrade the database" using MS Sql Server Installation, configuration support 3
    1gkar Use Alternative Sites to Scrape Series Info My TVSeries 5
    T Can Emprex 3009ARF III MCE Remote Control be used to toggle Fullscreen/Windowed mode?? Remotes 7
    Similar threads

























    Top Bottom