Critical Error: MP crashes & corrupted when using VMR9 (1 Viewer)

idioteque

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • September 29, 2005
    609
    9
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    It's a serious error cause now MP will not run anymore and I have to do a full reinstall of MP

    When I select OVERLAY in the settings everything works fine. BUt when I select VMR9 eveything goes wrong.

    Error: When playing an avi, the video freezes but the sound keeps playing. Sometimes I can press stop and then I can restart the movie, someting the whole MP and windows freezes and the onlything to do is a reboot.

    Specs:

    Windows XP SP2 with all patches
    .Net 1.1 SP2
    codecs: AC3, ffdshow and VObsub

    running RC 1 and CVS
    mediaportal-cvs-10-20-2005--19-22

    Pentium 3 1000 Mhz
    512 MB RAM
    200 GB HD
    GeForce FX 5200
    nvidia:81.87_forceware_winxp2k_english

    when playing the file in Mediaplayer classic it play OK even in VRM9 output mode
     

    idioteque

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • September 29, 2005
    609
    9
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    I think something has changed from RC0 to RC1 cause if I remember correctly with RC0 ( dont know what build) it did work

    either its a MP something or a driver issue

    tried a different driver:81.87_forceware_winxp2k_english but no luck :(

    30-10-2005 22:22:18 ----------v0.36---------------------------
    30-10-2005 22:22:18 vmr9:AdviseNotify()
    30-10-2005 22:22:18 vmr9:TerminateDevice()
    30-10-2005 22:22:18 vmr9:DeleteSurfaces()
    30-10-2005 22:22:18 vmr9:TerminateDevice()
    30-10-2005 22:22:18 vmr9:DeleteSurfaces()
    30-10-2005 22:22:19 vmr9:TerminateDevice()
    30-10-2005 22:22:19 vmr9:DeleteSurfaces()
    30-10-2005 22:22:19 vmr9:InitializeDevice() 960x544 AR 960:544 flags:24 buffers:1 fmt:(32315659) YV12
    30-10-2005 22:22:19 vmr9:DeleteSurfaces()
    30-10-2005 22:22:19 vmr9:flags:
    30-10-2005 22:22:19 vmr9: OffscreenSurface
    30-10-2005 22:22:19 vmr9: RGBDynamicSwitch
    30-10-2005 22:22:19 vmr9:InitializeDevice() done()
    30-10-2005 22:22:19 vmr9:confused:etDeinterlace() SetDeinterlaceMode(0)
    30-10-2005 22:22:19 vmr9:confused:etDeinterlace() failed hr:0x80070057
    30-10-2005 22:22:19 vmr9:confused:etDeinterlace() deinterlace mode OFF: 0x0-0x0-0x0-0x0-0x0-0x0-0x0-0x0-0x0-0x0-0x0
    30-10-2005 22:22:19 vmr9:confused:tartPresenting()
    30-10-2005 22:22:19 vmr9:confused:topPresenting()
    30-10-2005 22:22:20 vmr9:confused:tartPresenting()
    30-10-2005 22:34:36 vmr9:confused:topPresenting()
    30-10-2005 22:34:36 vmr9:TerminateDevice()
    30-10-2005 22:34:36 vmr9:DeleteSurfaces()
    30-10-2005 22:34:36 Vmr9Deinit:allocator release:4
    30-10-2005 22:34:36 Vmr9Deinit:vmr9Presenter release:4


    THIS IS AFTER I SELECTED OVERLAY MODE
    10/30/2005 11:57:53 PM exception:
    10/30/2005 11:57:56 PM exception: Warning: Nothing will be rendered.
    The reference rendering device was selected, but your
    computer only has a reduced-functionality reference device
    installed. Install the DirectX SDK to get the full
    reference device.




    It's a serious error cause now MP will not run anymore and I have to do a full reinstall of MP
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    The official MPExtended site does not work, there is no information on updates, so the error. That is, at the moment this function does not work :)
    The official MPExtended site does not work, there is no information on updates, so the error. That is, at the moment this function...
    Before you create this bug report: Make sure that your system (windows, codecs and drivers) is up to date, matching the...
    Replies
    1
    Views
    762
    From Max: I was trying to use HID Demo with Soundgraph IMON in MCE mode and Philips Pronto remote (TSU9200) configured as MCE IR remote and got System.ArgumentNullException while sending “non-keyboard” commands like Play, Pause, etc. (“keyboard” commands like UP, DOWN, Escape, Return, numbers, etc, work fine). Surprisingly in MP...
    From Max: I was trying to use HID Demo with Soundgraph IMON in MCE mode and Philips Pronto remote (TSU9200) configured as MCE IR...
    From Max: I was trying to use HID Demo with Soundgraph IMON in MCE mode and Philips Pronto remote (TSU9200) configured as MCE IR...
    Replies
    0
    Views
    2K
    I'm running MP 1.3.0.0 on a Windows 7 system. Sometimes when opening a video file for playback I get an error box popping up saying that MP has crashed. The video then continues playing, overlaying the error box which I see again when I close MP and return to the Windows desktop. Has anyone seen this before? The error details are...
    I'm running MP 1.3.0.0 on a Windows 7 system. Sometimes when opening a video file for playback I get an error box popping up saying...
    I'm running MP 1.3.0.0 on a Windows 7 system. Sometimes when opening a video file for playback I get an error box popping up saying...
    Replies
    0
    Views
    707
    Ah, thanks for confirming that. I installed AnyDVD HD trial and now I can play Blu-Rays more or less without problems. Too bad it's so expensive and there is no free software around for background decryption (DVDFab Passkey Lite is free but apparently it isn't bulletproof), so I probably have to keep my stand-alone blu-ray player...
    Ah, thanks for confirming that. I installed AnyDVD HD trial and now I can play Blu-Rays more or less without problems. Too bad it's...
    All right, after I read how MP 1.3 was supposed to replace my stand-alone Blu-Ray player (I was just looking for that!), I decided...
    Replies
    4
    Views
    1K
    Hi, That might be the cause! I also updated to 1.5.0 and installed MPRemote. Now I've deactivated MPRemote, let's see what happens. Thanks for the info!
    Hi, That might be the cause! I also updated to 1.5.0 and installed MPRemote. Now I've deactivated MPRemote, let's see what...
    I upgraded to media portal 1.5 then install mp tv series from the extension installer. i can watch shows that i have cataloged in...
    Replies
    3
    Views
    859
    Top Bottom