Dual Tuners - cannot record simultaneous programs

Discussion in 'Installation, configuration support' started by peewee44, February 20, 2012.

  1. peewee44

    peewee44 Portal Member

    Joined:
    March 6, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 1
    Home Country:
    Hello,

    I have installed a Kworld dual tuner DVB-T 399U (USB) with the latest Windows 7 certified driver and MediaPortal V1.1.2. Both tuners are visible and mapped in MP.

    I can select simultaneous programs for recording in the Program Guide, but only one program is recorded.

    Solutions or suggestions are most welcome.



    Thanks

    P
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
  4. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Are all of the channels available/mapped to both tuners ? (e.g run the channel scanning on both tuners in TV server config)

    (I use exactly the same tuner myself, so I know it works OK with MP)

    Tony
     
  5. infinite.loop
    • Premium Supporter

    infinite.loop Retired Team Member

    Joined:
    December 26, 2004
    Messages:
    16,163
    Likes Received:
    3,861
    Gender:
    Male
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +4,154 / 7
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
  6. peewee44

    peewee44 Portal Member

    Joined:
    March 6, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 1
    Home Country:
    Hello

    Thank you everyone. Problem resolved.

    All the steps suggested above had been done, but even though I hadn't set timeshifting\recording folders for both tuners, both showed the same default directory.

    After I clicked the button to "use the same directory for both tuners" everything worked.

    Many thanks again

    P
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!