Installation, configuration support (18 Viewers)

Having trouble installing or configuring MediaPortal?
  • Sticky
There is long time ago since the last post here. I have a question. How can I activate pass-through in LAV? Is bitsreaming the same like pass-through? When I disable bitstreaming in LAV-filter and watch a movie with 5.1 sound, then the voice is missing. It seems like stereo. When I activate bitsreaming then it works how it should. I'm...
There is long time ago since the last post here. I have a question. How can I activate pass-through in LAV? Is bitsreaming the same...
About this guide There are two versions of this guide. 1. The Quick 5min Setup Guide Use this is you don't want to spend more...
Replies
239
Views
196K
  • Sticky
hi mm1352000, so first the screenshots of the epg config: DVB-EGP EPG Radio EPG TV and the logs as Zip is attached. at the moment only two channels doesn't receive epg (ZDF and zdfneo HD) but i'm also interested in which logfile i can find the network id after i do a full scan.
hi mm1352000, so first the screenshots of the epg config: DVB-EGP EPG Radio EPG TV and the logs as Zip is attached. at...
I already saw some threads about the Octopus Net from Digital Devices, so I want to make a short tutorial how you can use the...
Replies
107
Views
70K
  • Locked
  • Sticky
When you start a Support-thread, please make sure your System Specs are filled in (and up-to-date) and you include logs with your post! Useful Wiki information: Known Issues Troubleshooting FAQ
When you start a Support-thread, please make sure your System Specs are filled in (and up-to-date) and you include logs with your...
When you start a Support-thread, please make sure your System Specs are filled in (and up-to-date) and you include logs with your...
Replies
0
Views
10K
  • Locked
  • Sticky
What is the DeployTool? The purpose of the DeployTool is to help the user with the installation process of MediaPortal and/or TV-Server in his native language. It will be our main distribution system for MediaPortal 1.0 and TV-Server 1.0. This means that you download one zip file, which contains the DeployTool, MediaPortal 1.0...
What is the DeployTool? The purpose of the DeployTool is to help the user with the installation process of MediaPortal and/or...
What is the DeployTool? The purpose of the DeployTool is to help the user with the installation process of MediaPortal and/or...
Replies
0
Views
14K
I've done a few MP1 installs in the past and haven't had a problem, so I didn't expect one today. I just purchased a mini PC with Win11 installed. I downloaded and tried installing Mediaportal 1. I chose single click standard installation with no TV. It started working on things and I wasn't paying terribly close attention, but...
I've done a few MP1 installs in the past and haven't had a problem, so I didn't expect one today. I just purchased a mini PC with...
I've done a few MP1 installs in the past and haven't had a problem, so I didn't expect one today. I just purchased a mini PC with...
Replies
0
Views
79
Oh no. That's not good news. It looks like this is going to be complicated. OnlineVideos won't let us record, so that isn't going to work on this occasion, but I do like the information you have given on Online Videos because I have tried and failed to understand the wiki on that. I will remember this for future use. In the meantime...
Oh no. That's not good news. It looks like this is going to be complicated. OnlineVideos won't let us record, so that isn't going...
Good evening! I am trying to set up a TV channel in the TV server to show my live stream from a local camera. I am clearly doing...
Replies
14
Views
474
Hi, my answers to your questions: I use MariaDB 10.5 and Mediaportal 1.33 x86 as a user, not an administrator. MP. When I start Mediaportal, no TV service appears to have started. If I start Mediaportal as administrator everything is ok. Starting the TV service separately is only possible as an administrator. If I then start...
Hi, my answers to your questions: I use MariaDB 10.5 and Mediaportal 1.33 x86 as a user, not an administrator. MP. When I start...
I updated to 1.33 today and I thought everything went smoothly except on restarting MediaPortal requests me to specify the IP...
Replies
14
Views
568
It took a while but loading the three updates and waiting, (I wandered off doing other things), while the Win 7 searched for updates eventually brought about 170 available updates. I picked the latest, largest and Cumulative ones and everything burst into action enough to re-install MediaPortal 1.33 which is running very well. I let...
It took a while but loading the three updates and waiting, (I wandered off doing other things), while the Win 7 searched for...
Hi Running MP1 - 1.39 for long while, no issues. 10th April [same time as 2024-KB5037036 Cumulative Update for .NET Framework...
Replies
11
Views
773
The OP was prior to the current release in Feburary this year of MP 1.33 which resolved a number of installation issues present in MP 1.32 particularly the x64 version and has been very thoroughly tested in a variety of scenarios, none the less it is important to bear in mind that since MP 1.33 x64 now includes an x64 version of the...
The OP was prior to the current release in Feburary this year of MP 1.33 which resolved a number of installation issues present in...
I'm surprised. MediaPortal has always been easy to move forward with. Each release building on the last, until x64 that is. Ran...
Replies
2
Views
1K
MP1 MP2 IPTV in New Zealand DE
that will only work if the username+password is in the m3u8 url. I have one like that and it works pretty ok
that will only work if the username+password is in the m3u8 url. I have one like that and it works pretty ok
I would love to get IPTV working on my Mediaportal. I have the TV server and three clients working great, but a recent power supply...
Replies
8
Views
1K
I removed all sign of MySQL, rebooted, did a clean reinstall. It reinstalled 5.6, But I've still got both the same problem - unable to connect to any of the specified MySQL hosts. And Hostname is still in red. I don't understand - this is a dedicated TV computer. Unless an update did this I don't know why there's a problem in the...
I removed all sign of MySQL, rebooted, did a clean reinstall. It reinstalled 5.6, But I've still got both the same problem -...
I've been using MediaPortal for 20 or so years. Last night it recorded perfectly. This arvo it doesn't - will run videos but not...
Replies
2
Views
522
https://forum.team-mediaportal.com/threads/5154-mediaportal-1-x64-sharpdx.140955/ Attached as extension.zip in first post.
https://forum.team-mediaportal.com/threads/5154-mediaportal-1-x64-sharpdx.140955/ Attached as extension.zip in first post.
I installed the x64 1.32 Version and eveything seems fine. But where are the MovingPictures and MP-TVSeries Plugins? I can still...
Replies
1
Views
523
To be fair the normal uninstall is usually more than sufficient. I regularly uninstall and reinstall MP 1 as part of the testing process and only very rarely have I needed to use the manual procedure posted by @CyberSimian to overcome the error you ran into. I also believe there is a procedure to repair the MySQL install in the event...
To be fair the normal uninstall is usually more than sufficient. I regularly uninstall and reinstall MP 1 as part of the testing...
I am trying to install Mediaportal with TV Server. I tried many versions, including current x64 and new prerelease x86, and...
Replies
3
Views
630
I can confirm that. After reinstalling MP1.31(x86) I mistakenly installed the x64 version MpUrlSourcesplitter. Then I got the error. After uninstalling MpUrlSourcesplitter(x64) I installed the MpUrlSourcesplitter(x86). But the error message still comes.
I can confirm that. After reinstalling MP1.31(x86) I mistakenly installed the x64 version MpUrlSourcesplitter. Then I got the...
Just completed a clean install of Win 10 followed by MP 1.31. During install the installer hung up because I didn't have .net 3.5...
Replies
3
Views
625
Thats it. Thanks.
Thats it. Thanks.
I have installed win10. After the mp1.32 installation didn't work without problems, I reinstalled 1.31 and restored my old settings...
Replies
2
Views
574
Installed LAV filters and codec and now it works,
Installed LAV filters and codec and now it works,
New install win 11. have hauppauge 955q usb tuner astc. I see it in device manager under sound video game controllers. i did...
Replies
1
Views
449
Hi, First off: there are some issues with the latest Mediaportal (32bits vs 64bits), so that is one of the issues you're stumbling with. If you take the previous version (1.31) it should work as expected. For IPTV there is also a different option (with different pros and cons): Onlinevideos. I'm using that sometimes for my IPTV as...
Hi, First off: there are some issues with the latest Mediaportal (32bits vs 64bits), so that is one of the issues you're stumbling...
Hi I am trying to play a m3u file from my IPTV provider, but when I try to install the TV part of Media Portal v1.3.2 I get an...
Replies
1
Views
708
Hi, you can try the new installer from this post if you like.
Hi, you can try the new installer from this post if you like.
Hello, I came from MediaPortal 1.30 and wanted to Update on 1.32 x64 Edition. I cleanly uninstalled 1.30 first and then installed...
Replies
7
Views
879
That fixed the problem. I just manually installed VC_redist.x64.exe and reinstalled 1.32 64-bit. Thanks for that. A couple of things; the deployment tool for 1.32 doesn't remove the previous version when you're updating from 1.31 to 1.32 and "MediaPortal TV Server" gets installed even when you choose to install the client only. I...
That fixed the problem. I just manually installed VC_redist.x64.exe and reinstalled 1.32 64-bit. Thanks for that. A couple of...
I have performed client installations of 1.32 64-Bit on four machines using the central configuration setup on Windows 10 Pro...
Replies
2
Views
667
MP 1.32 x64 does not have a 64 bit TV Server but it uses the x86 one but should have upgraded the 1.30 x86 TV Server to MP 1.32(still x86) The fact it does not appear to have done so is not surprise to me, the MP 1.32 x64 installer is far from being bug free. If everything is functioning OK my advice would be to leave it alone and...
MP 1.32 x64 does not have a 64 bit TV Server but it uses the x86 one but should have upgraded the 1.30 x86 TV Server to MP...
As it says....Upgraded from 1.30 to 1.32(64).....but TV Server config remains at 1.30....... MP opens....and declares itself to be...
Replies
1
Views
556
On Windows 11 I'm having a similar experience, except it's with MySql. Today I downloaded MediaPortalSetup_1.31_Release.zip and I get CRC check error. On third try I don't get CRC error
On Windows 11 I'm having a similar experience, except it's with MySql. Today I downloaded MediaPortalSetup_1.31_Release.zip and I...
When I was installing MP 1.31 last weekend I selected to download the files and install from a local folder. I got these messages...
Replies
8
Views
1K
Isn't this normal? I mean perhaps you should first do some config before you can start using mediaportal?
Isn't this normal? I mean perhaps you should first do some config before you can start using mediaportal?
I recently move to Los Angeles, California and downloaded & installed Media Portal 1.32 pre Release, to find out the programs media...
Replies
1
Views
784
Hello MP Team, I have issues with mounting .iso files. Two seconds after mounting .iso and starting external player, the iso is unmounted again by MP and therefore doesnt show up in the drive any longer. Example: [2023-10-16 18:43:04,367] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Start process C:\Program Files (x86)\Elaborate...
Hello MP Team, I have issues with mounting .iso files. Two seconds after mounting .iso and starting external player, the iso is...
Hello MP Team, I have issues with mounting .iso files. Two seconds after mounting .iso and starting external player, the iso is...
Replies
0
Views
575
Just did an update of my system from Win 7 / MP 1.25 to Win 10 / MP 1.31 on a single seat system and came across a problem with the tv server startup being erratic. Approx 50% of the time on PC reboot from scratch the tv server process was showing "starting" but would never start and consequently neither would MP or MP Server Config...
Just did an update of my system from Win 7 / MP 1.25 to Win 10 / MP 1.31 on a single seat system and came across a problem with the...
Just did an update of my system from Win 7 / MP 1.25 to Win 10 / MP 1.31 on a single seat system and came across a problem with the...
Replies
0
Views
782
Yes correct that would have solved it. I guess I was more interested in finding out what I had done to cause the problem as the error message was of no help. By deleting everything I wouldn't have known so it was a learning curve for future reference. Fully understood I thought that might be the case. I also had some issues with...
Yes correct that would have solved it. I guess I was more interested in finding out what I had done to cause the problem as the...
I've just updated to Win 10 on a second drive and am installing MP 1.31. Having a bit of trouble with the install with the...
Replies
14
Views
2K
I don't organise my media in the way that you do, so I don't know whether MediaPortal provides the capability that you want. All that I can suggest is that you read this page in the MP Wiki and experiment to see if it will merge the separate folders to give you a unified view of the media. -- from CyberSimian in the UK
I don't organise my media in the way that you do, so I don't know whether MediaPortal provides the capability that you want. All...
Hi i have a collection of 9208(Still growing on a daily basis)) music videos(ripped in m2ts format from blu-rays) which are stored...
Replies
1
Views
795
Thankyou.I did a re-install of the Mediaportal Client.Seems to be OK now.
Thankyou.I did a re-install of the Mediaportal Client.Seems to be OK now.
After upgrade to version 1.31 nor Mediaportal or MediaPortal Configuration will start. I windows event logg I get the following...
Replies
4
Views
931
@TLD @framug Each of you can make changes to the Titan, add support for any plugin, fix a bug you found, etc., well, just to talk, anyone can :) :whistle::coffee:
@TLD @framug Each of you can make changes to the Titan, add support for any plugin, fix a bug you found, etc., well, just to talk...
Hi, Since I update Mediaportal to 1.23, the Titan skin is broken. I checked the skin files and all are default ones (comparison...
Replies
18
Views
3K
Copy this https://forum.team-mediaportal.com/threads/update-gentle-net-and-mysql-data-dll.129139/ And TV Server start with MariaDB 10.11.2.
Copy this https://forum.team-mediaportal.com/threads/update-gentle-net-and-mysql-data-dll.129139/ And TV Server start with MariaDB...
I updated my MySQL server from 8.0.28 to 8.0.29 and now the tvservice crashes on start. The attached log doesn't give me a clue...
Replies
14
Views
3K
MP1 MP2 HP TV Tuner DE
You need to setup the TV tuner in "TV Server Configuration". There should be a shortcut on the Windows desktop. The primary action is to "scan for channels", but obviously there are other things to setup too (such as the folder to use for recordings). MediaPortal should be able to use your tuner provided that the tuner has a BDA...
You need to setup the TV tuner in "TV Server Configuration". There should be a shortcut on the Windows desktop. The primary action...
New to Media Portal. I have it installed and working with the remote but cannot figure out how to get the tv tuner to work. I'm...
Replies
1
Views
998
Ok, now this really pisses me off, because I tried that yesterday and when I fired up MP and selected videos, it hung. I just tried it now and that appears to be working. (Networks. I hate networks.) Thanks.
Ok, now this really pisses me off, because I tried that yesterday and when I fired up MP and selected videos, it hung. I just...
I have an existing HTPC that I've been using for years. I'm replacing it with a new machine and I'm trying to get it configured...
Replies
2
Views
1K
8 years later I had the same problem upgrading from 1.29 to 1.30 - and the same solution worked :) Problem was caused by tvservice permissions being messed up so the installer could not stop the service - fixed by a neat little program called ServiceSecurityEditor - I set INTERACTIVE and SERVICE to allow stop/start, then the installer...
8 years later I had the same problem upgrading from 1.29 to 1.30 - and the same solution worked :) Problem was caused by tvservice...
Hi folks, I just upgraded my MediaPortal box from version 1.8 to version 1.10. After the upgrade, Mediaportal failed to start. I...
Replies
2
Views
2K
thank you very much for your quick response. Obviously 1.30 seems to support wifiRemote and mpextented so I can continue to use MPiviewer for ipad and that's what was important to me. it's nice to have taken the time for my problem which will undoubtedly be useful to others as well.
thank you very much for your quick response. Obviously 1.30 seems to support wifiRemote and mpextented so I can continue to use...
Hello, I am trying to reinstall mediaportal 1.16 but I get an error message "no internet connection found! to continue the...
Replies
12
Views
2K
T Thanks for the reply. It looks like the Program Files (x86) requires backing up too. I did read the wiki (Backup and Restore) I will give it a try.
T Thanks for the reply. It looks like the Program Files (x86) requires backing up too. I did read the wiki (Backup and Restore)...
Hello, After backing Mediaportal folder from c:\Programdata\Team Mediaportal, I restored it on a new build (after performing a...
Replies
2
Views
1K
Top Bottom