Fanart + NFO files (1 Viewer)

grubi

Portal Pro
June 16, 2007
1,216
80
127.0.0.1
Germany Germany
Hi.

are there any known problems with fanart when having the movie information within NFO files and not in the myVidoes database?

Here I have the problem that sometimes the fanart is not updated when scrolling thru the video list. Sometimes you have to wait about 10 seconds until the correct fanart is displayed.

Regards
grubi.
 

kiwijunglist

Super Moderator
  • Team MediaPortal
  • June 10, 2008
    6,746
    1,749
    New Zealand
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    are you using shares view? in shares view it would have to scan the nfo files before being able to work out what to display. Ideally you should use database view as the information has already been pre-scanned.
     

    azzuro

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • May 10, 2007
    9,607
    5,232
    France - IDF
    France France
    Country flag
    fanart title file, should be the name of folder, where is stored fanart .
    titlefolder
    - Movie.avi
    - titlefolder-fanart.jpg
     

    grubi

    Portal Pro
    June 16, 2007
    1,216
    80
    127.0.0.1
    Germany Germany
    are you using shares view? in shares view it would have to scan the nfo files before being able to work out what to display. Ideally you should use database view as the information has already been pre-scanned.
    Yes I 'm using share view.
    There is no need to scan the nfo files.
    The current myVideos is able to grab the info directly from the nfo + cover + fanart files without the need to have it in the database at all.
    See wiki for details: link

    Regards
    grubi.[DOUBLEPOST=1374484246][/DOUBLEPOST]
    fanart title file, should be the name of folder, where is stored fanart .
    titlefolder
    - Movie.avi
    - titlefolder-fanart.jpg
    I have one folder per movie, and there I have a fanart.jpg, folder.jpg and movie.nfo for the movie.
    It works so far, the only thing is that the fanart is displayed with a delay of about 10 to 20 seconds after selecting the movie.
    When making a scan to import everything into the db it works as expected.

    Cheers.
     
    Last edited:

    kiwijunglist

    Super Moderator
  • Team MediaPortal
  • June 10, 2008
    6,746
    1,749
    New Zealand
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    What I am saying though database is probably faster...

    grabbing the info from the file is the same as scanning the file.
     
    Last edited:

    azzuro

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • May 10, 2007
    9,607
    5,232
    France - IDF
    France France
    Country flag
    I have one folder per movie, and there I have a fanart.jpg, folder.jpg and movie.nfo for the movie. It works so far, the only thing is that the fanart is displayed with a delay of about 10 to 20 seconds after selecting the movie. When making a scan to import everything into the db it works as expected.
    Yes, as Deda said me, a long time ago, MP need to read in folder and FanartHandler use it.
    @Deda : we can reduce the time ?
    my old ask, was to have info movie on folder. but many rework inside MP core ....
     

    grubi

    Portal Pro
    June 16, 2007
    1,216
    80
    127.0.0.1
    Germany Germany
    Maybe this is some kind of timing issue, when the info is not stored in the db.

    I doubt it is only a speed issue. 20 sec for loading a fanart is far to long, the cover which is also loaded from share just needs a fraction of a second.

    It is also strange that if you select an entry which has a fanart and wait long enogh it is displayed. If you then select an entry which has no fan art the previous fan art picture is not getting removed. If everything is in database this also seems to work correct.

    Cheers.
     

    grubi

    Portal Pro
    June 16, 2007
    1,216
    80
    127.0.0.1
    Germany Germany
    20 sec for you ? only 2 -3 sec for me !!!
    So there must be something different between our setups.
    Where are your files located. Local HD or NAS?
    Which version of FanArt Handler are you using?

    THX.
     
    Last edited:

    azzuro

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • May 10, 2007
    9,607
    5,232
    France - IDF
    France France
    Country flag
    my Video files are stored on newtorked Computer ( but very slow) i use fanart handler 3.0.9
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    KlausWirn [solved] MePo1 Cover und Fanart in .nfo Datei ablegen Allgemeines Supportforum 8
    horned_reaper [solved] When playing music Fanart does not shuffle Fanart Handler 20
    horned_reaper [solved] No Fanart when playing Fanart Handler 115
    horned_reaper [solved] When playing music Fanart does not appear immediately after downloading Fanart Handler 272
    morpheus_xx [WiP] WIP 2.3 Fanart issues? MediaPortal 2 13
    Rob Hexenmeister [solved] Customising Fanart Handler settings Fanart Handler 3
    franat No funciona ni MepoTools ni DvdArt en castellano Ayuda con MediaPortal 2
    J Suggestion on fanart folder organization. Feature Requests 4
    Lehmden [Videos] More filename possibility for MyVideos local fanart. Improvement Suggestions 26
    DHosein MP-TV no longer holding fanart selections My TVSeries 2
    Edwardfc Fanart setup/configuration General 10
    S Immer gleiche Fanart Musik - CD / MP3 2
    Lehmden Additional naming schemes for local fanart Feature Requests 0
    C [solved] RadioTime Plugin 1.5.0.117 and Fanart Handler Fanart Handler 17
    fischy667 [Resolved] No fanart for "Who is America?" My TVSeries 15
    azzuro [MP2-753] Fanart for previous item displayed in some cases Archive 3
    J [fixed] Importer confused on specific movies with the same title, different years and different NFO's Submit: Bug Reports 3
    F My Films and .nfo grabber don't grab all the covers Newcomers Forum 0
    cbr954rr [fixed] Movie db refresh on changes of nfo and correct spelling of words in titles 2.2 Archive 33
    M reimport of movies with changed nfo files General 14
    D Downloading EPG XML file: Installation, configuration support 0
    M [solved] WTV Files does not play on client, MPEG files works well General 1
    bigboss97 Does anyone has a SoundGraph imon remote file for MP2 to share? General 0
    J Help with new grabber file. WebEPG 1
    S [solved] No sound - MKV file MediaPortal 1 Talk 2
    Similar threads

























    Top Bottom