Harmony Hub and Inteset PC-IRS5 motherboard ir

Discussion in 'Remotes' started by Kevin Hoang, December 30, 2016.

  1. Kevin Hoang

    Kevin Hoang New Member

    Joined:
    December 30, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Female
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    Been trying to get this motherboard ir device to work with my harmony hub and turn my computer on but I'm not sure if I'm even doing is correctly. I have a harmony hub remote 650, and when I add a device I'm selecting Media Center PC. After that it just says I'm done creating a device and nothing works. I don't have a speicifc remote from the IRS5 to send an ir signal to my harmony hub or harmony remote so I'm in need of some help. Thanks


     
    • Thank You! Thank You! x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Stéphane Lenclud
    • Team MediaPortal

    Stéphane Lenclud Development Group

    Joined:
    April 29, 2013
    Messages:
    2,562
    Likes Received:
    657
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1,270 / 8
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Welcome to our forum @Kevin Hoang.

    I'm not quite sure what you mean by that. Harmony Hub is one thing and Harmony Remote 650 is something else.
    I never owned an Harmony Remote 650 but to my knowledge it is not compatible with Harmony Hub.

    Either way I'm pretty sure Harmony Hub and Remotes are using the same devices. Mine is setup with "HP Media Center" and "MCE Keyboard", though you may find many other devices and possibly the one you mentioned should be working too. You may also need to setup an activity using your device.

    For your Inteset PC-IRS5 to work with MP1 you need to make sure HID is enabled in your configuration.
    For testing your setup without MediaPortal you can use our HID Demo.
    Make sure you connected your Inteset PC-IRS5 as per the instruction manual.

    Let us know how it goes and feel free to come back here if you need further assistance.
     
  4. Kevin Hoang

    Kevin Hoang New Member

    Joined:
    December 30, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Female
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    Wow it was that easy... Maybe I should pay a little more attention to detail. Thank you so much, everything works great now!
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  5. Stéphane Lenclud
    • Team MediaPortal

    Stéphane Lenclud Development Group

    Joined:
    April 29, 2013
    Messages:
    2,562
    Likes Received:
    657
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1,270 / 8
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    What was your problem in the end? What did you do to get it working?
     
  6. Kevin Hoang

    Kevin Hoang New Member

    Joined:
    December 30, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Female
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    My problem was I didn't set and change the name to Microsoft Media Center. But now I'm getting another problem, it doesn't seem to work consistently, it only works sometimes. Any ideas?
     
  7. Stéphane Lenclud
    • Team MediaPortal

    Stéphane Lenclud Development Group

    Joined:
    April 29, 2013
    Messages:
    2,562
    Likes Received:
    657
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1,270 / 8
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    The name of what, where?

    What do you mean? In which way?
    Did you place the IR eye in a spot that would guaranty consistent reception of the IR signal coming from your remote?
     
  8. Kevin Hoang

    Kevin Hoang New Member

    Joined:
    December 30, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Female
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    For devices, I have been putting the model number and device brand instead of Microsoft Windows Media Center. And yes I'm sure I have put it in a good spot since everytime I press the power button the IR device itself gives a red blink everything it's pressed. Happy New Years!
     

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!