[confirm] HCWHelper crash when closing MP Config or MP (1 Viewer)

doveman

Portal Pro
February 12, 2008
2,326
178
United Kingdom United Kingdom
Country flag
MediaPortal Version: v1.2A
MediaPortal Skin: StreamedMP
Windows Version: XP Pro SP3
CPU Type: Athlon II X4 630
HDD: 640GB WD SATA
Memory: 4GB DDR2 1066Mhz
Motherboard: Biostar TA790GXB3
Video Card: HD3300 IGP
Video Card Driver: 10.10
Sound Card: onboard Realtek AC97 (ALC662)
Sound Card AC3: no AC3
Sound Card Driver: 5.10.0.6194
1. TV Card: Hauppauge Nova-T 500
1. TV Card Type: DVB-T
1. TV Card Driver: 4.3.27240
MPEG2 Video Codec: Cyberlink Video Decoder (PDVD10)
MPEG2 Audio Codec: ffdshow
h.264 Video Codec: ffdshowDXVA
Satelite/CableTV Provider:
HTPC Case: Custom
Cooling: Scythe 120mm Bottom Intake Fan, Stock CPU HSF
Power Supply: OCZ StealthStream 400W
Remote: Nova-T 500
TV: Sony XBR800 36"
TV - HTPC Connection: DVI

Not much more I can add to the title really. Every time I close MP Config (whether I've changed anything or not) or close MP, I get an error saying that HCWHelper has crashed. MP is set to close to the tray, so this error happens when I exit MP from the tray icon.

This has been happening for some time and isn't new to 1.2A.
 

jameson_uk

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • January 27, 2005
    7,258
    2,528
    Birmingham
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Can you check the the Distributed COM (DCOM) service is started. You seem to be having OS level issues
    Code:
    28/03/2011 20:03:12;"DCOM";"(0)";"Error";"DCOM got error "This service cannot be started in Safe Mode" attempting to start the service EventSystem with arguments "" in order to run the server: {1BE1F766-5536-11D1-B726-00C04FB926AF}";"3221235477"
    28/03/2011 20:03:50;"Service Control Manager";"(0)";"Error";"The DHCP Client service depends on the NetBios over Tcpip service which failed to start because of the following error:  %A device attached to the system is not functioning.";"3221232473"
    28/03/2011 20:03:50;"Service Control Manager";"(0)";"Error";"The DNS Client service depends on the TCP/IP Protocol Driver service which failed to start because of the following error:  %A device attached to the system is not functioning.";"3221232473"
    28/03/2011 20:03:50;"Service Control Manager";"(0)";"Error";"The TCP/IP NetBIOS Helper service depends on the AFD service which failed to start because of the following error:  %A device attached to the system is not functioning.";"3221232473"
    28/03/2011 20:03:50;"Service Control Manager";"(0)";"Error";"The IPSEC Services service depends on the IPSEC driver service which failed to start because of the following error:  %A device attached to the system is not functioning.";"3221232473"
    28/03/2011 20:03:50;"Service Control Manager";"(0)";"Error";"The following boot-start or system-start driver(s) failed to load:  AFD AmdPPM Fips IPSec MRxSmb NetBIOS NetBT RasAcd Rdbss sbhips sptd Tcpip";"3221232498"
    and a quick lookup of the GUID suggests that windows was unable to start the event viewer stuff and this is likely to be because DCOM failed. MP is going to need DCOM to be working
     

    doveman

    Portal Pro
    February 12, 2008
    2,326
    178
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    It looks like those errors are from when I booted in Safe-Mode to downgrade my GPU driver.

    DCOM is running OK in normal mode.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    A MediaPortal crash (and restart) on LiveTV after Windows Update (Sep 2020) driver update for Intel HD Graphics 4600 General Support 0
    F MediaPortal 1.16 server crashing due to user error? General Support 5
    L Service keeps crashing General 5
    U [solved] MediaPortal crashing on startup General Support 10
    RoChess Weird GPU crash -- possible cause: resizing media MediaPortal 1 Talk 8
    torone Dritter versuch mit Mediaportal 2 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 1
    W [solved] MP suddenly Crashes when starting live TV on most channels and on recordings from the same channels General Support 20
    W [solved] MP suddenly Crashes when starting live TV on some channels and on some recordings Television (MyTV frontend and TV-Server) 1
    D [solved] Changed username in Win10, now TV Server config crashes on fresh install Installation, configuration support 1
    ajs Trakt error when start with MP crash Trakt 1
    R TV server crash with WintTV quadHD General 0
    Dark Eyes TVService locks up or fails to restart on resuming from sleep, and crashes when grabbing EPG Installation, configuration support 7
    atlantic [solved] MP1.24 Pre released crash in TV General Support 12
    RoChess Random GPU crash leads to MePo restart, but works fine afterwards MediaPortal 1 14
    R [fixed] [MP2-819] MP2 Server crashes on ATSC OTA channel scan Submit: Bug Reports 33
    doskabouter 1.23.0 Crash when skipping in a dvd Bugreports 3
    J [fixed] [MP2-833] 2.2.2 server crash during import Submit: Bug Reports 50
    P MP2 TV Server crashes when starting - throws error remoting exception General 2
    G MP Crashed during setting up recording. Newcomers Forum 1
    Rob Hexenmeister DVD Skip steps causing crash General Support 2
    badboyxx MP 1.22 final is crashing when jumping forward while playing DVD-Iso watch/edit Videos 26
    Terra Crash when opening ACTORS list My TVSeries 3
    Terra Crash when searching movies, reproducable Moving Pictures 2
    KlausWirn Music crash Bass crash no change to play music Installation, configuration support 2
    cladinshadows85 [solved] Audio playing mutiple times over video and crashing General 8
    Similar threads

























    Top Bottom