Ongoing Help with new client, smoothie gone bad (1 Viewer)

mr viggo

MP Donator
  • Premium Supporter
  • March 1, 2008
    500
    68
    Home Country
    Sweden Sweden
    I was making smoothies for breakfast this morning in my blender and the main power safety switch popped. Went to the fusebox and flicked it back up... and it went down, flicked it up, and it went down :(

    Back in the kitchen and found out that the gasket between the knife and the bowl wasn't replaced after washing the bowl up (wife). Result was smoothie through the whole machine. Ok, so the blender was ready for the bin and I was thinking shortly about rebooting the server in the closet. Server was fine and had restarted itself without any problems. My living room client, on the other hand, tossed in the towel. It wont start, and I have tried to take everything out and in step by step but nothing works.

    So I need a few new parts. Things I think I can reuse are my GPU (AMD 6570) and my SSD. I don't know about my PSU, will try to start the client with a different one tomorrow and see. I don't even know where to start but I'm on a limited budget but at the same time an upgrade would feel nice. AMD or Intel, APU or reuse my dGPU?

    Help very much appreciated!
     

    porky996t

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • May 21, 2008
    1,014
    81
    Bolton, Lancashire, England
    Home Country
    England England
    Country flag
    What a great story! Funny too!

    I think I would at first try a new PSU and then gradually work up to new system. I'm not up to date on new hardware out there, it seems to change to quickly to keep up these days (or maybe I'm just getting old :( ) so I can't help out with that.
     

    kiwijunglist

    Super Moderator
  • Team MediaPortal
  • June 10, 2008
    6,746
    1,750
    New Zealand
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Try boot PC with only PSU + CPU + RAM (1 stick only) + MOBO, everything else unplugged. Most likely dead PSU or Mobo, sometimes you can see brown discolouration around a chip on the motherboard which would indicate mobo died. sometimes this brown mark only visible on the underside of the board.

    would look like this
    images
     
    Last edited:

    mr viggo

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • March 1, 2008
    500
    68
    Home Country
    Sweden Sweden
    It was the PSU. A new one arrived today. Just about top replace it.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    MP1 MP2 New HTPC from zero DE
    Thanks! That helped me putting a stop to the research ;) I now finally received all components last week and assembled my new HTPC. Its so great to have a HTPC without any single moving part. No moving harddisk, no fan no nothing! Great stuff. Here is what I finally got:
    Thanks! That helped me putting a stop to the research ;) I now finally received all components last week and assembled my new HTPC...
    Hi there, I could now sit down and google another couple of hours but instead I prefer to get some valuable opinions from people...
    Replies
    4
    Views
    2K
    Hi CyberBob I also use Powercheduler++ and I find it works great. I did set it up so MP restarts on resume - you do this in the MP Config>General screen. I was having some minor issues when it resumed (I can't remember now) without restarting and ticking this box seemed to solve it. HTH, M.
    Hi CyberBob I also use Powercheduler++ and I find it works great. I did set it up so MP restarts on resume - you do this in the...
    MediaPortal Version: 1.1.3 MediaPortal Skin: Streamed MP 1.5.5.2734 Windows Version: Win7 32Bit CPU Type: AMD Zacate E350...
    Replies
    1
    Views
    939
    Hi dir I would suggest that you try to add your htpc's ip-adress and hostname the host file under C:\WINDOWS\system32\drivers\etc ... Like 192.168.1.3 HTPC I am also running the same setup as you with two Win 7 machines and TVserver. The setup worked perfectly with my cheap ass Netgear router. Today I bought a DIR-655...
    Hi dir I would suggest that you try to add your htpc's ip-adress and hostname the host file under...
    I've scoured this forum and gone back to 2008 fixes, but can't find a solution. Installed Windows 7 clean on my htpc-pc and my...
    Replies
    3
    Views
    3K
    That is so cool :)
    That is so cool :)
    I first started out a few years ago with the idea of creating an HTPC to handle all my media, including all my ripped DVD's and...
    Replies
    6
    Views
    8K
    I don't understand your post. "Could I help you get that project"?
    I don't understand your post. "Could I help you get that project"?
    Hi guys, I figured I'd get a thread going to let you all read about my upcoming HTCP build. There were a couple of things that...
    Replies
    38
    Views
    9K
    Top Bottom