Help with WMA and RadioTime/Tunein

Discussion in 'MediaPortal 1 Plugins' started by Andy Ford, April 2, 2012.

  1. Andy Ford

    Andy Ford Portal Member

    Joined:
    February 28, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    8
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +9 / 0
    Home Country:
    Great Britain (UK) Great Britain (UK)
    I am having a problem with playback speed through the RadioTime plugin.
    I have only set up a few presets, mostly BBC with a few stations from Linn Products.
    If I listen to the stations streamed at 320kps everything is ok, but if I try to listen to lower bandwidth stations (eg 128kps or 96kps) then the audio is slowed down.

    It doesn't seem to matter if it's an mp3 or wma file.

    I have looked through the forum but cannot find any solutions.

    If anyone could point me in the right direction I would be most grateful.



    With thanks
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Holzi
    • Team MediaPortal

    Holzi Super Moderator

    Joined:
    April 21, 2010
    Messages:
    7,928
    Likes Received:
    1,591
    Gender:
    Male
    Location:
    Ba-Wü
    Ratings:
    +2,228 / 8
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
  4. Andy Ford

    Andy Ford Portal Member

    Joined:
    February 28, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    8
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +9 / 0
    Home Country:
    Great Britain (UK) Great Britain (UK)
    Hi Holzi

    Thank you for your reply. Yes I am using the BASS engine. I have it set to output to the EMU 1212 sound card and am using ASIO for the music playback. It sounds really good, I have been SO impressed with MP.

    Now you've pointed me at the thread regarding RadioTime I will keep an eye on updates. It's not a big problem as I prefer the better quality streams, but I would like to solve this problem. It works ok if I play stream through browser. Am not sure if the slowing down of lower bandwidth streams is due to codecs in MP?

    Thanks again for your help.

    Andy
     
  5. Cruzer

    Cruzer Portal Pro

    Joined:
    February 16, 2008
    Messages:
    172
    Likes Received:
    15
    Ratings:
    +15 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    I could be wrong, but if you are using ASIO, then you aren't using the BASS engine.
     
  6. Andy Ford

    Andy Ford Portal Member

    Joined:
    February 28, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    8
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +9 / 0
    Home Country:
    Great Britain (UK) Great Britain (UK)
    I am a noob to this so I could be wrong!

    On the 'music' section of MP config I have player set to 'BASS engine' and sound device set to 'Speakers(E-MU E-DSP)' (options are 'Default Sound Device' or 'Speakers(E-MU E-DSP)'). There is an option at the bottom of tree view of music config for 'Music ASIO' that says it's only available if using BASS engine. I'm not sure if this is used just for playback of local music files?

    I am still in early stages of discovering MP so any guidance is gratefully accepted.:)
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!