HTPC stops outputting HDMI on *some* boots into my Vista OS (1 Viewer)

dlthorpe

Portal Pro
January 10, 2009
52
2
Hi All,

OK not a MP problem at all and wasnt sure where best to post this, but I would love to get some advice from you fine folk on what my problem might be.

Basically *sometimes* when I boot up my PC just after I see the Vista logo and it gets into my desktop, my PC stops outputting the video signal via HDMI. So I see it in bios, during boot, and all the way to the Windows Vista Logo. Then just when it gets into the desktop = bye bye signal.

When this occurs there is nothing I can do except to reboot and maybe it happens again, maybe it doesnt.

I am not sure what the hell is going on but its annoying :mad:, but its got to be software / driver related im thinking because it only happens after Windows is loading the desktop.

Can anyone suggest something I can do or what it might be? Really appreciate any replies.

Thanks,

Relevant spec things below:

Windows Version: Vista 64
CPU Type: AMD Athlon X2 7750 Black Edition 2.7GHz Socket AM2+ 2MB (2x1MB) L3 Cache
HDD: Samsung SpinPoint F1 HD103UJ 1TB Hard Drive SATAII *32MB Cache*
Memory: Crucial 4GB (2X2GB) DDR2 800MHz/PC2-6400 Ballistix
Motherboard: Gigabyte GA-MA78GM-S2H 780G Socket AM2+ onboard VGA 8 channel audio mATX
Video Card: onboard Radeon ATI HD 3200
Video Card Driver: Catalyst 8.12
Sound Card: onboard
Sound Card Driver: Realtek HDMI audio v6.0.1.5776
HTPC Case: Antec Fusion Remote Veris Black MATX Media Center Case
TV: Samsung 40" LE40M86BD
AMP: Yamaha RX-V1800
TV - HTPC Connection: HDMI for video and audio
Projector: Panasonic PT-AE2000
Projector - HTPC Connection: HDMI for video and audio
 

Users who are viewing this thread

Similar threads

I am trying to play LiveTV video within RadioTime plug-in and can't get any video channels to play. All the radio channels play fine. Most of the video files are Windows Media Video v8/9/10 I made sure both wmv3 wmv10 codecs in LAV and FFDshow are checked. I see that RadioTime is now a new software company called TuneIn How do I find...
I am trying to play LiveTV video within RadioTime plug-in and can't get any video channels to play. All the radio channels play...
I am trying to play LiveTV video within RadioTime plug-in and can't get any video channels to play. All the radio channels play...
Replies
0
Views
1K
The teamviewer pop-up is indeed annoying. I use vnc for my htpc. Quality is a bit less, but very doable for the occasional remote login.
The teamviewer pop-up is indeed annoying. I use vnc for my htpc. Quality is a bit less, but very doable for the occasional remote...
Hi everybody, I have been using mediaportal on a windows 7 machine based on an i3-3220 processor with an integrated HD2500 GPU...
Replies
6
Views
2K
cool, ... thanks ... My Son-in-law doesn't have big plans for the system, just as a DVR and to catalog his CD collection. They already have a streaming box (don't remember the name) for online TV viewing and movies, but he needs local program recording since dropping cable. He will be setting up a RAM drive for time-shifting. He...
cool, ... thanks ... My Son-in-law doesn't have big plans for the system, just as a DVR and to catalog his CD collection. They...
MySon-in-law approached me about assembling a "low cost" HTPC to meet his essential functionality requirements. They already have a...
Replies
3
Views
2K
Both are good, personally I prefer ATI
Both are good, personally I prefer ATI
Hi, I want to buy a cheap video card for my Mediaportal-HTPC just for the HDMI output port because my onboard adapter does only...
Replies
3
Views
3K
I'll have a look. Thanks.
I'll have a look. Thanks.
I decided to finally upgrade my HTPC to allow for the impending end of WinXP updates & the use of 3D blu-rays. I had looked at...
Replies
2
Views
4K
Top Bottom