HTPCInfo plugin v1.15.0 for MediaPortal 1.3.0 and higher | Page 83

Discussion in 'MediaPortal 1 Plugins' started by Micropolis, August 9, 2009.

  1. Stéphane Lenclud
    • Team MediaPortal

    Stéphane Lenclud Development Group

    Joined:
    April 29, 2013
    Messages:
    2,562
    Likes Received:
    657
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1,270 / 8
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Is the source code for the tray application available?


     
    Last edited: November 9, 2015
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Brudertac
    • Premium Supporter

    Brudertac MP Donator

    Joined:
    October 26, 2006
    Messages:
    978
    Likes Received:
    117
    Gender:
    Male
    Location:
    Augsburg
    Ratings:
    +277 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    @Micropolis
    Do i have to place the TVServer Monitor.exe to a special place? I get the following Error on Start.

    upload_2015-11-22_11-45-36.png

    Tried to start it on a single Seat Setup with Windows 10.
     
  4. Micropolis

    Micropolis Portal Pro

    Joined:
    July 22, 2009
    Messages:
    1,586
    Likes Received:
    1,768
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Senior Consultant
    Location:
    Bavaria
    Ratings:
    +1,947 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi Brudertac,
    The best place is the MediaPortal installation directory itself or a directory, where the libraries "tvcontrol.dll", "tvlibrary.interfaces.dll", "powerscheduler.interfaces.dll", all related TVServer libraries and the MediaPortal core libraries can be found.

    Micropolis
     
  5. Brudertac
    • Premium Supporter

    Brudertac MP Donator

    Joined:
    October 26, 2006
    Messages:
    978
    Likes Received:
    117
    Gender:
    Male
    Location:
    Augsburg
    Ratings:
    +277 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Thanks. Now it works. And direct some Questions:

    - It lists all installed Cards. TV, Radio, DVB-C etc... Also it lists deaktivated Cards. Any way to disable that and list only active Cards?
    - Space: unavailable. What does it need to get free space info?

    Thanks!
     
    • Agree Agree x 1
  6. Micropolis

    Micropolis Portal Pro

    Joined:
    July 22, 2009
    Messages:
    1,586
    Likes Received:
    1,768
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Senior Consultant
    Location:
    Bavaria
    Ratings:
    +1,947 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hello @Brudertac,

    Sure, but from my point of view the tool itself needs a small code "refresh" before. I'll inform you, when a test version is available.


    Currently the hard disk space information are only displayed when a recording or timeshift process is running. Due to the fact that I do not know, what your recording folder is, I'm not able to display the free space. But maybe a overview for all available hard disks would help?

    Regards, Micropolis
     
  7. Brudertac
    • Premium Supporter

    Brudertac MP Donator

    Joined:
    October 26, 2006
    Messages:
    978
    Likes Received:
    117
    Gender:
    Male
    Location:
    Augsburg
    Ratings:
    +277 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Thanks. Regarding the free Space i didn´t see that the Tool shows the Info when a Recording is running. Normaly that woud be enough.... But if you like to add a overview - that would be not bad! (y)
     
  8. Micropolis

    Micropolis Portal Pro

    Joined:
    July 22, 2009
    Messages:
    1,586
    Likes Received:
    1,768
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Senior Consultant
    Location:
    Bavaria
    Ratings:
    +1,947 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hello @Brudertac,
    maybe you've found a regression bug or the space information cannot be detected, because it's not a logical drive on your HTPC. Do you save your recordings to a network folder or NAS?

    @tom_ktom, @hurley: I've seen your discussion regarding a recording indicator in the thread "Visual indicator when recording", you can use the property #HTPCInfo.TVServerConnectionState in combination with #HTPCInfo.TVDevice<digit>... (see manual for more) to display a flag, self made icon and a detailed status text in your skin on any place you like. The only requirement is a running and well configured HTPCInfo plugin and personal changes to your preferred skin. Hints about skin enhancements can be found in different threads of this forum.

    Cheers, Micropolis
     
    Last edited: November 24, 2015
    • Thank You! Thank You! x 1
  9. Vasilich
    • Team MediaPortal

    Vasilich Test Group

    Joined:
    August 30, 2009
    Messages:
    3,390
    Likes Received:
    608
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Germany, Mayence
    Ratings:
    +1,172 / 2
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    Show System Specs
    @Micropolis any chance to get the sources for katest TVServer monitor? I had a feeling that i fixed some things regarding access to remote drive some years back...
     
    • Like Like x 1
  10. hurley

    hurley Portal Pro

    Joined:
    February 2, 2015
    Messages:
    61
    Likes Received:
    26
    Ratings:
    +44 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Hi @Micropolis, RE Thread: Visual indicator when recording

    I just replied to @tom_ktom about using serial port pins to drive recording indicator LED's and it struck me as a great idea for a plugin.
    My second thought was that it would be a perfect addition to your HTPCInfo plugin since you already have the infrastructure in place to monitor recording state. Rather than writing a separate plugin.
    How are you placed for free time..? If you're itching to write some more code, may I put that forward as a feature request.

    In terms of features it would ideally have:
    • Configuration page with a mapping table to map tuners/cards to serial ports and pins (DTR, RTS, BreakState).
    • Option to have user selected port/pin used to indicate any cards recording. (Main rec indicator)
    Other lower priority ideas:
    • Maybe have an option to flash the LED's if drive space is low or system temps high etc..
    • Timeshifting/Grabbing indicator.
    • Perhaps interface with Arduino.
    Open that up to other user's ideas too...

    On the code front: System.IO.Ports.SerialPort has all the pin switching guff needed.

    I've taken for granted having recording indicator LED's on my HTPC for many years, largely thanks to you sharing your source code. So big thank you for your work and sharing!
    Perhaps others would appreciate a simple way to get lights on their TV box. :)

    regards, hurley

    -----

    Edit: This idea may already be taken on by @Stéphane Lenclud. ref: TV Engine 3 Plugins
     
    Last edited: November 26, 2015
  11. Brudertac
    • Premium Supporter

    Brudertac MP Donator

    Joined:
    October 26, 2006
    Messages:
    978
    Likes Received:
    117
    Gender:
    Male
    Location:
    Augsburg
    Ratings:
    +277 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Uh sorry, i was not clear enough. I meant that i just not opened the Details Screen while a Recording is running. Thats because i didn´t see that it shows the Free Space when a recording is running.
    So this is working fine! :)
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!