[solved] - In a total mess with HDMI sound after trying 1.19 pre!! (find LOGS too!)

Discussion in 'Watch / Listen Media' started by tonewheelkev, January 1, 2018.

  1. tonewheelkev

    tonewheelkev Portal Pro

    Joined:
    February 10, 2012
    Messages:
    342
    Likes Received:
    14
    Location:
    Leeds
    Ratings:
    +23 / 2
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Hi
    ....and Happy New Year to All!!

    After upgrading to 1.19pre....noticed that I had lost True HD from 'encoded formats' in the 'supported formats' tab in Sound Properties.
    Then, decided to revert to 1.18.0 final....and now find that DTS is no longer working.....and the display on my AV receiver flashes in confusion! (Well that's how it appears to me!!)

    I've attached logs....and feel totally lost here..... :(


     

    Attached Files:

  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,399
    Likes Received:
    2,480
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,138 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    hello, i don't understand where you don't found True HD, can you please make screenshot,
    and try to disconnect reconnect hdmi cable from TV or GPU, and restart computer. maybe :rolleyes:
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  4. tonewheelkev

    tonewheelkev Portal Pro

    Joined:
    February 10, 2012
    Messages:
    342
    Likes Received:
    14
    Location:
    Leeds
    Ratings:
    +23 / 2
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Thanks Azzuro....haven't tried waggling (re-seating!) the HDMI cables yet!
    Not at home now....but will post a pic of available settings later.
     
  5. tonewheelkev

    tonewheelkev Portal Pro

    Joined:
    February 10, 2012
    Messages:
    342
    Likes Received:
    14
    Location:
    Leeds
    Ratings:
    +23 / 2
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Update

    Although NVidia update page was telling me that I had the latest drivers....closer inspection showed that the Audio driver was out of date!
    Now that drivers have been updated...Hey Presto...True HD is back!!!! :)
     
    • Like Like x 3
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!