Information for all (Z77Mainboard and CoreI5-3450CPU)

Discussion in 'Mainboards / CPU / RAM' started by dyamant, June 8, 2012.

  1. dyamant

    dyamant Portal Pro

    Joined:
    July 31, 2007
    Messages:
    401
    Likes Received:
    32
    Location:
    Castrop-Rauxel
    Ratings:
    +36 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi guys,
    i want give you a short overview i found out. Maybe it is interesting for anyone.

    Follow:
    I take a mini-itx board AS-Rock Z77-ITXE and a 4 core CPU I5-3450 an i want optimize the System that i need less power.

    Normal use: 3400MHz and standart Voltage (complete System with SSD 60GB, Mainboard, 4GB Memory, CPU, picoPSU150) (without TV Card and 2nd Harddisk)
    Windows7 64bit
    Full Load 69W
    Desktop 23W
    MediaPortal 29W
    MediaPortal with HDTV 1920/1080i 36W

    Final Results:

    Optimize CPU Mode like a T Version CPU. (2600MHz amd minus 0.22V CPU Voltage)
    Windows7 64bit
    Full Load 51W
    Desktop 21W
    MediaPortal 26W
    MediaPortal with HDTV 1920/1080i 30W

    The settings for this you can see in the picture.
    All adjusting values can you do in the AS-Rock Bios fixed.
    The system runs absolutely stable.

    I think thats great Stuff and a very good option to build a HTPC.


     

    Attached Files:

  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. xetic
    • Premium Supporter

    xetic MP Donator

    Joined:
    November 29, 2010
    Messages:
    2,917
    Likes Received:
    128
    Occupation:
    FI
    Location:
    Bonn/Alfter
    Ratings:
    +143 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Very good... thank you for the information.
    How about the GPU(HD2500) Power? is it enough for LiveTV 1080i? and what about the 24p BUG?
     
  4. Lehmden
    • Premium Supporter

    Lehmden Retired Team Member

    Joined:
    December 17, 2010
    Messages:
    11,850
    Likes Received:
    2,146
    Gender:
    Male
    Location:
    Lehmden
    Ratings:
    +3,618 / 28
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi.
    Sure it will be... But as far as I know, the 3450 has the HD4000 GPU;) build in.
    As far a s I remember right this bug should be fixed in Ivy Bridge Chipsets. But if it's really fixed, who knows???
     
    • Like Like x 1
  5. xetic
    • Premium Supporter

    xetic MP Donator

    Joined:
    November 29, 2010
    Messages:
    2,917
    Likes Received:
    128
    Occupation:
    FI
    Location:
    Bonn/Alfter
    Ratings:
    +143 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Yes, who knows??? Thats the question! :D
    It would be nice if anyone can test it
     
  6. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    AFAIK, the 24hz problem was fixed by new driver, which only shows up in windows\intel update after a bios update from your respective mobo manufacturer.
     
    • Like Like x 1
  7. xetic
    • Premium Supporter

    xetic MP Donator

    Joined:
    November 29, 2010
    Messages:
    2,917
    Likes Received:
    128
    Occupation:
    FI
    Location:
    Bonn/Alfter
    Ratings:
    +143 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Thank you very much...
    So we can test the new i3 when he comes out :)
     
  8. dyamant

    dyamant Portal Pro

    Joined:
    July 31, 2007
    Messages:
    401
    Likes Received:
    32
    Location:
    Castrop-Rauxel
    Ratings:
    +36 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    The 3450 has the 2500GPU and its fast enough tu decode 1080i very well.
    i dont see with my blurays any stuttering so i think the 24p bug is solved.
     
    • Like Like x 1
  9. Lehmden
    • Premium Supporter

    Lehmden Retired Team Member

    Joined:
    December 17, 2010
    Messages:
    11,850
    Likes Received:
    2,146
    Gender:
    Male
    Location:
    Lehmden
    Ratings:
    +3,618 / 28
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi.
    OK, mixed something up. The 3450S has HD4000 GPU , the 3450 has HD2500. But both are at the same prize (just 1 Euro difference) here in Germany, so I wonder why someone should choose the 3450 without S...
     
  10. dyamant

    dyamant Portal Pro

    Joined:
    July 31, 2007
    Messages:
    401
    Likes Received:
    32
    Location:
    Castrop-Rauxel
    Ratings:
    +36 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    But the S Version have no HD4000. Only the TDP is less. Thats why i open this thread to show you that you dont need the most expensive T/S Version CPUs.

    See here: http://www.heise.de/preisvergleich/768250
     
    Last edited: June 9, 2012
  11. Lehmden
    • Premium Supporter

    Lehmden Retired Team Member

    Joined:
    December 17, 2010
    Messages:
    11,850
    Likes Received:
    2,146
    Gender:
    Male
    Location:
    Lehmden
    Ratings:
    +3,618 / 28
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi.
    But that's from the well known german computer website heise.de:
    I5 3450:
    Code (Text):
    1. Quad-Core "Ivy Bridge" • TDP: 77W • Fertigung: 22nm • DMI: 5GT/s • L2-Cache: 4x 256kB • L3-Cache: 6MB shared • Stepping: E1 • IGP: HD Graphics 2500, 650MHz (Turbo: 1100MHz) • Memory Controller: Dual Channel PC3-12800U (DDR3-1600) • SSE4.1, SSE4.2, AVX, Turbo Boost (3.50GHz), VT-x EPT, AES-NI, Intel 64, Idle States, EIST, Thermal Monitoring, Fast Memory Access, Flex Memory Access, XD bit
    I5 3450S:
    Code (Text):
    1. Quad-Core "Ivy Bridge" • TDP: 65W • Fertigung: 22nm • DMI: 5GT/s • L2-Cache: 4x 256kB • L3-Cache: 6MB shared • Stepping: E1 • IGP: HD Graphics 4000, 650MHz (Turbo: 1100MHz) • Memory Controller: Dual Channel PC3-12800U (DDR3-1600) • SSE4.1, SSE4.2, AVX, Turbo Boost (3.50GHz), VT-x EPT, AES-NI, Intel 64, Idle States, EIST, Thermal Monitoring, Fast Memory Access, Flex Memory Access, XD bit
    And the prizes are 3450 174,94€ and 3450S 169,65€ at 2012-06-09


    Edit:

    Ok, I'll do a reload of the page and now the 3450S also has HD2500 so this was an error on their site...
    Sorry to post such confusing things...
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!