Installer gets stuck

Discussion in '1.12.0 Pre Release' started by FordGT90Concept, June 8, 2015.

  1. FordGT90Concept

    FordGT90Concept Portal Member

    Joined:
    June 5, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    1. English (United States)
    2. Start with the installation now
    3. Yes - I will use MediaPortal to watch TV.
    4. Perform an advanced installation
    5. MediaPortal client
    6. C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal with Configure Windows Firewall checked
    7. Titan
    8. LAV Filters checked
    9. It locks up trying to download ApplicationLocations.xml:
    [​IMG]


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,503
    Likes Received:
    4,712
    Ratings:
    +8,176 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
  4. FordGT90Concept

    FordGT90Concept Portal Member

    Joined:
    June 5, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    Where is it trying to download to? Internet access isn't the problem but...I'll try administrator...

    Edit: No dice.

    Edit: 1.11 is doing the same thing. 8|

    Edit: Here's what I did prior to this:
    1. Uninstalled 1.11 using the top (recommended) option.
    2. Installed 1.12 pre release.
    3. Noticed that in 1.12 pre release, the TV/Radio options in the configurator were completely gone.
    4. Uninstalled 1.12 pre release using the bottom (complete uninstall) option.
    5. Now 1.11 and 1.12 installers both lock up when that dialog shows with Windows prompting to terminate it.
     
    Last edited: June 8, 2015
  5. high
    • Team MediaPortal
    • IT-Admin

    high Administrator

    Joined:
    August 31, 2004
    Messages:
    4,721
    Likes Received:
    3,077
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Sysadmin
    Location:
    Isselburg/NRW
    Ratings:
    +4,783 / 6
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    saw his IP in logs so that part worked at least.
     
  6. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,503
    Likes Received:
    4,712
    Ratings:
    +8,176 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    The options haven't been removed, so I suspect you selected options that resulted in the TV/radio plugin not being installed.
     
  7. FordGT90Concept

    FordGT90Concept Portal Member

    Joined:
    June 5, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    Which options specifically are those? The list of all the options I clicked on is listed in the OP. Edit: TV/Radio is showing up now. I presume clean install fixed that issue.


    I think this problem is fixed by doing ipconfg /flushdns, how bizarre. :confused: Edit: Maybe the timing of doing that was just a coincidence because I could browse to that URL no problem.
     
  8. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,503
    Likes Received:
    4,712
    Ratings:
    +8,176 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    First, let's clarify: which "configurator" were you talking about? You mean "MediaPortal Configuration" right? ...not TV Server Configuration.
     
  9. FordGT90Concept

    FordGT90Concept Portal Member

    Joined:
    June 5, 2015
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    Correct. "C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal\Configuration.exe"

    As per my Edit above, clean install of 1.12.0 pre-release appears to have fixed it. I'm not entirely sure why it vanished doing a partial uninstall of 1.11.0.
     
  10. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,503
    Likes Received:
    4,712
    Ratings:
    +8,176 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    The sections won't be shown if the TVPlugin.dll does not exist... which can happen if you somehow managed to get rid of that file as part of the uninstall process.
     
    • Informative Informative x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!