Mediaportal 1.4 CLR20r3 Error causing Crash on Startup

Discussion in 'General Support' started by whitenero, September 13, 2013.

  1. whitenero

    whitenero New Member

    Joined:
    June 20, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Hi All,

    Just experienced a new error today that i cant find a post troubleshooting it. I havent made any changes to my config since yesterday but have been working with Hyperspin so maybe something on the system is causing this to crash, seems to crash when loading plugins at the devices stage. Error log below, Please help me i love Mediaportal :(

    Im not sure which Log or system information file to upload to support this post, please let me know exactly what file to uplad and i will. Many Thanks in advance, Whitenero.



    Error---------------------------------------------
    Description:
    Stopped working

    Problem signature:
    Problem Event Name: CLR20r3
    Problem Signature 01: mediaportal.exe
    Problem Signature 02: 1.4.0.0
    Problem Signature 03: 51becb72
    Problem Signature 04: Cornerstone
    Problem Signature 05: 1.5.1.1487
    Problem Signature 06: 512b6a3f
    Problem Signature 07: 50f
    Problem Signature 08: 71
    Problem Signature 09: System.OutOfMemoryException
    OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Locale ID: 1033

    Read our privacy statement online:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

    If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
    C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

    -------------------------------------

    A previous post siad there was a problem with MediaPortal.exe.config see https://forum.team-mediaportal.com/threads/clr20r3-error-when-booting-mediaportal.66595/

    This is my file info shown below.

    -------------------------------------------------
    <?xml version="1.0"?>
    <configuration>
    <startup>
    </startup>
    <runtime>
    <assemblyBinding xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">
    <probing privatePath="plugins\ExternalPlayers;plugins\process;plugins\subtitle;plugins\windows" />
    <dependentAssembly>
    <assemblyIdentity name="Gentle.Common" publicKeyToken="80b5de62e27be49b" culture="neutral" />
    <bindingRedirect oldVersion="1.5.0.29053-1.5.0.29112" newVersion="1.5.0.29113" />
    </dependentAssembly>
    <dependentAssembly>
    <assemblyIdentity name="Gentle.FrameWork" publicKeyToken="80b5de62e27be49b" culture="neutral" />
    <bindingRedirect oldVersion="1.5.0.29053-1.5.0.29112" newVersion="1.5.0.29113" />
    </dependentAssembly>
    <dependentAssembly>
    <assemblyIdentity name="Gentle.Provider.MySQL" publicKeyToken="80b5de62e27be49b" culture="neutral" />
    <bindingRedirect oldVersion="1.5.0.29053-1.5.0.29112" newVersion="1.5.0.29113" />
    </dependentAssembly>
    <dependentAssembly>
    <assemblyIdentity name="Gentle.Provider.SQLServer" publicKeyToken="80b5de62e27be49b" culture="neutral" />
    <bindingRedirect oldVersion="1.5.0.29053-1.5.0.29112" newVersion="1.5.0.29113" />
    </dependentAssembly>
    </assemblyBinding>
    </runtime>
    <appSettings>
    <add key="version" value="1.4.0" />
    <add key="edtftp.log.level" value="ALL" />
    </appSettings>
    </configuration>
    ---------------------------------------------------------------
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. whitenero

    whitenero New Member

    Joined:
    June 20, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Have just re-installed Mediaportal, and all fixed.

    Had to uninstall the main element of mediaportal inorder to get it working again as it didnt work just trying to reinstall.
     
  4. ben1210
    • Premium Supporter

    ben1210 MP Donator

    Joined:
    September 2, 2012
    Messages:
    191
    Likes Received:
    12
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +22 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    same problem with me logs attached - annoying
     
  5. ben1210
    • Premium Supporter

    ben1210 MP Donator

    Joined:
    September 2, 2012
    Messages:
    191
    Likes Received:
    12
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +22 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    unistalled and then re-installed. MP now starts but no TV - In configuration I get a Unable to find Gentle Config error?

    Any hints people?
     
  6. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Initially your MediaPortal.xml file (the main MediaPortal configuration file) was borked. 45 kB of NULL bytes. Hence this:
    All your MediaPortal logs are empty too. Something really bad must have happened. An unexpected power loss or something.

    New problem => new logs please. :)
     
  7. ben1210
    • Premium Supporter

    ben1210 MP Donator

    Joined:
    September 2, 2012
    Messages:
    191
    Likes Received:
    12
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +22 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Interesting thanks mm. I'm not sure what happened to this client - don't believe there was a unexpected power loss. I've never experienced such a serious breakdown with MP in two years of glorious use. Be nice to get to the bottom of issue.

    Will post logs as soon as am next at home. Note that the server and other two clients carried on functioning fine.
     
  8. ben1210
    • Premium Supporter

    ben1210 MP Donator

    Joined:
    September 2, 2012
    Messages:
    191
    Likes Received:
    12
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +22 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    logs attached, any tips greatly appreciated

    I've just powered on the computer from stand by, then started MP, went straight to TV and tried to turn the TV on - no results. It doesnt crash as I can just press back navigate around fine (16.21 logs)[DOUBLEPOST=1384707810][/DOUBLEPOST]Interestingly - re-installed MP TV Engine and now MP in not starting up again displaying the CLR20r3 error (16.58 logs)
     
    Last edited: November 17, 2013
  9. ben1210
    • Premium Supporter

    ben1210 MP Donator

    Joined:
    September 2, 2012
    Messages:
    191
    Likes Received:
    12
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +22 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I seem to have resolved this with an advanced re-installation, difference here was that I downloaded the client version of MP.

    Bit irritating to have to re-configure all my settings but ho hum.
     
  10. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    For the record:
    Looks like your client-side gentle.config file was also borked, leading to failure to connect to the TV Server database. Could have been fixed with a simple file replacement.
     
  11. ben1210
    • Premium Supporter

    ben1210 MP Donator

    Joined:
    September 2, 2012
    Messages:
    191
    Likes Received:
    12
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +22 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Thanks

    Are you telling me that I should of right clicked on gentle.config file and restored previous version?
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!