MediaPortal 2 SR'15 Update 1 snapshot (2015-07-28)

Discussion in 'Development Snapshots' started by morpheus_xx, July 28, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. morpheus_xx
    • Team MediaPortal

    morpheus_xx Lead Dev MP2

    Joined:
    March 24, 2007
    Messages:
    10,941
    Likes Received:
    4,708
    Ratings:
    +6,747 / 11
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    This is a TEST build for our upcoming "Update 1" of the Summer'15 Release.



    Main changes compared to Summer'15 Release are:
    • Reworked installer, it uses a bootstrapper to install dependencies
    • Fixes for SlimTV / TVE 3:
      • IPTV was broken
      • Updated core to MP1.12 version
      • Radio groups are visible in SlimTV client
      • New: allow parallel use of TVE3/3.5: ProgramData\Team MediaPortal\MP2-Server\SlimTvCore\v3.0 or v3.5 folders will be used for different data (due to differences in tuning details!). But still only one version can be run concurrently, of course!
      • New: allow "auto tune last channel" when entering TV
    • Fix for NetworkConnectionTracker (improved detection of virtual NICs)
    • Update for "OneTrueError" service plugin to avoid huge amount of TVE3 exceptions to be reported
    • OnlineVideos 2 plugin is not contained, please backup and restore it after install
    If you experience errors, please post logfiles here. Uses this nice and useful tool for this purpose: https://www.team-mediaportal.com/extensions/mp2-plugins/mediaportal-2-log-collector.

    Download link: http://tinyurl.com/pjaj26g


    @Testers , @Developers , @Designers

    Please post feedback about installation result and also TV related fixes!
     
    • Like Like x 3
    • Thank You! Thank You! x 3
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Lehmden
    • Team MediaPortal

    Lehmden Retired Team Member

    Joined:
    December 17, 2010
    Messages:
    11,775
    Likes Received:
    2,143
    Gender:
    Male
    Location:
    Lehmden
    Ratings:
    +3,600 / 28
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Installed it over my running system. all went well as far as I can judge after a very quick test.(y)
    Install- logs attached, if you need them.

    Tomorrow I will try it on a virgin Win10 system.
     

    Attached Files:

  4. Lehmden
    • Team MediaPortal

    Lehmden Retired Team Member

    Joined:
    December 17, 2010
    Messages:
    11,775
    Likes Received:
    2,143
    Gender:
    Male
    Location:
    Lehmden
    Ratings:
    +3,600 / 28
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi.
    Tried the new installer on a fresh Win10. The installation takes a while as it needs to download a lot but was running well. Right now I'm doing a channel scan. This will take a while... The Client also was starting nicely. Finally no need to manually look for dependencies. Well done... (y) Install- Logs attached.

    Only thing is, I can't test Playback as I don't have any sound on Win10. This is NOT related to MP2 at all. The HDMI Audio device refuses to recognise the attached AVR and/or Monitor.:mad: Both are working flawlessly on Win7 and also Win8.1. I Need to wait until Microsoft and/or Intel are fixing the Win10 Drivers... MP2 without any sound is not too much fun. My Hardware, AsRock H97M Pro4 with Intel i5 4590 (Haswell from 2014) seems not to be Win10 compatible atm... This really is a disgrace for both, Microsoft and Intel...
    I'm really happy when I finally can go back to my Win7 system...;)

    A Screenshot:
    MP2-Win10.jpg
     
  5. jehe
    • Team MediaPortal

    jehe Test Group

    Joined:
    February 15, 2011
    Messages:
    694
    Likes Received:
    136
    Ratings:
    +212 / 0
    Home Country:
    Belgium Belgium
    Show System Specs
    Hi,
    Here are my logs, not yet looked at them, not much time for the moment
     
  6. riggnix

    riggnix Portal Pro

    Joined:
    September 8, 2009
    Messages:
    95
    Likes Received:
    13
    Ratings:
    +25 / 0
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    There has been a known bug in Windows for quite some time now, I don't know if they fixed it in Win 10. Maybe it affects you:
    Try turning on the AVR and then reboot windows (I don't know if fast reboot suffices, so maybe shutdown and power on again).
    Windows sometimes has trouble detecting HDMI audio if the device wasn't present at boot time. Happens with my AVR on Win 8.1 for one of my computers as well.
     
  7. BlueMax1916
    • Super User

    BlueMax1916 Super User

    Joined:
    January 29, 2007
    Messages:
    677
    Likes Received:
    60
    Ratings:
    +121 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs


    Mostly a problem of the weak HDMI design standard. Not necessarily a Windows problem. The order of devices to be started is sometimes the problem and that is the fault of the bad HDMI protocol. For example disabling CEC may help a lot.
     
  8. Lehmden
    • Team MediaPortal

    Lehmden Retired Team Member

    Joined:
    December 17, 2010
    Messages:
    11,775
    Likes Received:
    2,143
    Gender:
    Male
    Location:
    Lehmden
    Ratings:
    +3,600 / 28
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi.
    It definitely was an Win10 issue. Someone kindly sends me a fixed driver for manual installation. With this Driver the HDMI Sound is working like on Win 7 and 8.1...
    So I can do more tests on Win10 later...
     
  9. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,345
    Likes Received:
    2,425
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,077 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    First setup on " Lan" shared folder.
    Log setup don't work.

    upload_2015-7-29_18-55-16.png

    But the setup continu to be executed.

    but the icon is always Grey when Service is running
    upload_2015-7-29_18-59-18.png
    Setup from local folder :

    none error on setup, and i can have the setup log file.
    and this time the setup detect than i don't have the NetFx451Web

    i have also this package missing, but not installed during the setup
    [0E5C:1190][2015-07-29T19:05:22]i101: Detected package: VC2008SP1_x86, state: Absent, cached: Complete
    [0E5C:1190][2015-07-29T19:05:22]i101: Detected package: VC2010_x86, state: Absent, cached: None
    [0E5C:1190][2015-07-29T19:05:22]i101: Detected package: VC2013_x86, state: Absent, cached: None
    [0E5C:1190][2015-07-29T19:05:22]i101: Detected package: directx9, state: Absent, cached: None


    PS : can we have an selection of plugins we want install ?
    For me, i don't want TVE stuff.
     

    Attached Files:

  10. mpproblem

    mpproblem Portal Member

    Joined:
    July 28, 2015
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    very good.....but ......................no configurator icon / service for customisation etc
     
  11. morpheus_xx
    • Team MediaPortal

    morpheus_xx Lead Dev MP2

    Joined:
    March 24, 2007
    Messages:
    10,941
    Likes Received:
    4,708
    Ratings:
    +6,747 / 11
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    What exactly do you mean?

    For TV configuration there is a shortcut on desktop (MediaPortal 2 SetupTV).

    All other configuration is done inside MP2-Client -> Settings.

    Please check our wiki for more details: http://wiki.team-mediaportal.com/2_MEDIAPORTAL_2/2_Setup_Guides
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!